#OtizmİçinMavi Giyiyoruz, Otizm Farkındalığını Dünyaya Yayıyoruz

#OtizmİçinMavi Giyiyoruz, Otizm Farkındalığını Dünyaya Yayıyoruz

Etkinlik Etkinlik Haberleri #OtizmİçinMavi Giyiyoruz, Otizm Farkındalığını Dünyaya Yayıyoruz

Nisan ayında Mavi giyerek fotoğraf çektirip #OtizmİçinMavi hashtag’i ile paylaşarak otizm farkındalığını artırıyoruz.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 3, 2017

Dünya Otizm Farkındalık Ayı olan nisan ayında #OtizmİçinMavi giyerek, bilinçli bir toplum yaratıyor, farkındalığı yayıyoruz.

Türkiye’de 10 kişiden sadece üçü otizm spektrum bozukluklarından haberdarken, bu üç kişiden sadece biri otizm hakkında doğru bilgilere sahip. Nisan ayında Mavi giyerek fotoğraf çektirip #OtizmİçinMavi hashtag’i ile paylaşarak otizm farkındalığını artırıyoruz.

Otizm üç yaşından önce başlayan, ömür boyu süren ve beyin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir.

Türkiye’de birçok vakıf ve hatta devletin çabalarına rağmen, otizm farkındalığı istenilen seviyelere ulaşamamakta, dolayısıyla otizmli bireylerin birçoğu toplumsal sorunlar yaşamaktadır. Dahası otizmliler toplumdaki yetersiz bilinç seviyesi nedeniyle eğitim, seyahat gibi temel insan haklarından yararlanamamaktadır. Oysa otizmli çocukların en çok ihtiyaç duyduğu şey anlayış ve sabırdır. Farkındalığı olmayan ailelerde erken tanı şansını yitiren çocuklar, farkındalığı olmayan toplumlarda büyük sorunlar yaşamaktadırlar.

Tam da bu sorunlara işaret etmek ve otizm farkındalığını artırmak, bu sayede otizmlilere daha yaşanılabilir bir dünya yaratmak başlatılan bir kampanya var.

#OtizmİçinMavi
#OtizmİçinMavi farkındalık kampanyasının amacı, Otizm Spektrum Bozuklukları hakkında insanların doğru bilgiler edinmesini sağlamak ve bu farkındalığı bütün Türkiye’de artırarak otizmli bireylerin diğer insanlardan çok da farklı olmadığını göstermektir.

Yapılması gereken tek şey ise, #OtizmİçinMavi bir tişört giyip, fotoğrafınızı sosyal medyada paylaşmak. Kampanya web sitesi nisan ayı boyunca katılımcıların fotoğraflarıyla süslenecek. Kampanyaya bireylerin yanı sıra bir çok farklı kurum da katılıyor. Galata İş Melekleri, Girişimcilik Vakfı, TEDxBahçeşehir, ODTÜ Teknokent, Garanti Partners bunlardan birkaçı.

Renkli Düşünün, Mavi Giyinin, Farkındalığınızı Gösterin.

OtizmİçinMavi: otizmicinmavi.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT