20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ne 15 Ülkeden Dünyaca Ünlü 20 Grup Katılacak

20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ne 15 Ülkeden Dünyaca Ünlü 20 Grup Katılacak

Etkinlik Etkinlik Haberleri 20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ne 15 Ülkeden Dünyaca Ünlü 20 Grup Katılacak

Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 13-29 Ekim’de sanatseverlerle buluşuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 16, 2017

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nin Stratejik İletişim Yönetimi Yine BEZE Group’ da…

Dünyanın en renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 13-29 Ekim’de sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, Unesco kültür mirası taşıyıcısı uluslararası Karagöz sanatçımız Cengiz Özek Sanat Yönetmenliğinde 13-29 Ekim tarihleri arasında seyirciyle buluşacak.

Bu yıl festivalde 15 ülkeden dünya starı 20 grup yer alıyor
Bu sene programda üç yerli oyun, 15 ülkeden 18 yabancı topluluk yer alıyor. Yerli gruplar, Cengiz Özek, Tiyatro Gülgeç, Açıkgöz Kukla’dan oluşuyor. Yabancılar ise; Avusturya’dan Thomas Eddl, Fransa’dan Ruşen Yıldız, İspanya’dan Toni Zafra, Ytuquepintas ve El Gecko con Botas, İtalya’dan Paolo Papparotti, Macaristan’dan Mikropodium, Çin’den Mao Mao, Tayvan’dan Kaohsiung Gölge Tiyatrosu, Kamboçya’dan Sovannaphum, Rusya’dan Meta Zero, Arjantin’den La Gorda Azul, Çek Cumhuriyeti’nden Karromato, İsrail’den Ornan Braier ve Hindistan’dan Krishnan Kutty Pulavar Memorial Tholpavakoothu Puppet Centre.

Yeni Açılım
Ayrıca, bu yılki festivalde Türkiye’den Gölge tiyatrosu Karagöz sanatçısı Cengiz Özek ve Çin’den gölge tiyatrosu sanatçısı Jian Xin Li yepyeni bir kukla prodüksiyonunda bir arada. Geçtiğimiz Haziran ayında Hong Kong’da, toplam 20 gösteri ile seyirciyle buluşan oyunda Çin'de “Avanti” ismiyle anılan Nasrettin Hoca hikayeleri gölge tiyatrosuna uyarlanıyor.

Gölge Tiyatrosu’nun 500. Yılı
Bu yıl 20. kez gerçekleştirilecek festivalde; 2017 yılının Türk Gölge Tiyatrosu'nun 500. yılı olması sebebiyle gölge tiyatrosuna da özel bir yer verildi. Gölge Tiyatrosu’nun doğduğu yer olarak düşünülen Asya'dan birçok gölge kukla grubu festivale davet edildi.

Topkapı Sarayı Müzesi Karagöz Koleksiyonunu Festival için Sergileyecek
Türk Gölge Tiyatrosu'nun 500. yılı nedeniyle Topkapı Sarayı Müzesi Karagöz Koleksiyonu da yıllar sonra yeniden sergilenecek.

Kukla Müzesi Kurulması…
20 yılda 300'den fazla kukla grubuna ev sahipliği yapan, 2500'den fazla kuklacıyı Istanbul'da ağırlayan İstanbul Uluslararası Kukla Festivali, kukla sevgisini Kukla Müzesi oluşturma üzerine yönlendirecek.

Ülkemizdeki yabancı kültür merkezleri bu yıl da festivalin destekçisi...
20. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Cervantes Kültür Merkezi, İsrail Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Festival İstanbul’un iki yakasında 21 sahnede perde açıyor...
Festivalde yer alan dünyaca ünlü gruplar; Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulcherie, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Terakki ve Işık Okulları salonları, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi, Yeldeğirmeni Kültür Merkezi, sahnelerinde seyirciyle buluşacak.

Oyunların hedef kitleleri küçük yaşlardan yetişkinlere dek farklılık gösteriyor…
Uluslararası İstanbul Kukla Festivali bu yıl da her yaşa, her ilgi alanına ve beğeniye hitap edecek çok farklı üsluplar ve tekniklerle dolu bir program içeriyor.
Geleneksel kukla örnekleri olan Kasperl ve Karagöz’ün yanı sıra, medya tiyatrosu, Origami dans ve mask tiyatrosu örnekleri de festivalde mevcut. Ayrıca gölge tiyatrosunun seçkin örneklerini de festivalde seyredebileceğiz. Shangay’dan Master MaoMao Çin gölge tiyatrosundan örnek sunarken, Phon Phen Gölge Tiyatrosu Kamboçya gölge tiyatrosundan bir örnekle, Tayvan ise Kaohsiung Gölge Kukla Müzesinin bir gösterisiyle festivale katılacak.

Festival yıllardır çok önemli gruplara ev sahipliği yaptı...
İstanbul Karagöz Kukla Vakfı Başkanı, Unesco kültür mirası taşıyıcısı Karagöz sanatçısı Cengiz Özek, bu festivalin kukla adı altında bir zamanlar son derece kısır bir algısı olan Türk izleyicisi ve sanatseverlerine, sahne sanatlarının tüm kategorilerini içinde barındırabilen, disiplinler arası, yaratıcılığı kışkırtan, imkansızlık sözünü kabul etmeyen bir sanatın ufuklarını açtığını belirtiyor. Özek, “İstanbul Kukla Festivali vasıtasıyla herhangi bir alternatif tiyatronun düşlerinde yatan tek kişilik Hamlet’lerden, pek çok saygın operanın sahnelemek için can attığı Dido ve Aenas’a, edebiyat hayranlarının özel bir yere oturttuğu Knut Hamsun’un Açlık’ından, varyete dünyasının renkli şovlarına, geleneksel dünya kuklasının en seçme örnekleri olan Bunraku ve Su kuklalarından, en avant-garde’ına kadar her türlü kukla oyununu izleme olanağı bulduk. Kukla sanatının aslında herhangi bir obje ya da objelerin sahnede can bulmasıyla ortaya çıkan büyülü bir sanat olduğunu anladık. Sadece çocuklarla özdeşleştirilen bu alanın, içimizdeki çocuğu ortaya çıkarttığını, oyun güdüsünü sonuna kadar kullanarak sadece çocuklara değil, en sofistike beklentileri olan sanatseverlere hitap edebileceği de kabul edildi. Her yıl dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her yaştan izleyici artıyor.” dedi.

Bilet satışları:
Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 kukla tiyatrosu ekibini İstanbul’da buluşturacak festivalin biletleri “biletinial.com” üzerinden alınabiliyor. Akbank Sanat’ta gerçekleşecek gösterimlerin biletleri ise biletix.com’dan satışa sunuluyor. Ayrıca oyun başlamadan bir saat önce salon girişlerinden bilet temin edilebilir.

www.kuklafestivali.com

Sakın kaçırmayın, kuklaya ayıracak bir saat her zaman bulunur…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT