2017 Trendler Sergisi capitol'de

2017 Trendler Sergisi capitol'de

Etkinlik Etkinlik Haberleri 2017 Trendler Sergisi capitol'de

Capitol, mimari renovasyonundan sonra yenilenen yüzüyle ziyaretçilerinin karşısına çıkarken Trendler Sergisi ile 2017’nin birbirinden farklı deneyimlere ışık tutuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 28, 2017

Moda, seyahat, gastronomi, sağlıklı yaşam, lüks, güzellik, dijital ve kreatif deneyimlerden oluşan trendleri mercek altına alan Capitol, her bir bölüm için özel tasarlattığı standları ile yeni dünyanın mesajlarını izleyiciye ilgi çekici bir şekilde aktarıyor. Yenilikleri keşfedeceğiniz Trendler Sergisi, Belgin Aksoy Berkin, Elif Edes Tapan, Dilara Koçak, Kemal Baykar gibi alanında uzman birçok ünlü ismin katkıları ile hazırlandı.

Ayakkabıdaki Yükselen Trend: Mix Materyal
Farklı materyal ve desenden oluşan ‘mix materyal’ eğilimi ayakkabı trendlerinde zirveye yükseldi. Trendler Sergisi için Ayşe Kucuroğlu, Kısmet By Milka, Jaquette by Elvan Tığlıoğlu gibi birbirinden farklı stil isimler kendi mikslerini yarattılar.

Yeni Dünyanın Kodları

Dijitalin Kodları
Gerçek mi sanal mı yoksa girift bir duygusal deneyim mi? Fotoğraf sanatçısı Çiler Geçici (@audiosoup) ve Mehmet Kırali’nin (@civilking) bakış açılarıyla dijital dünyanın gerçek dünya ile kurduğu girift katmanlar “Dijitalin Kodları” başlığı altında yer buluyor. Dijitalde Yükselen Trend Bireysel Canlı Yayınlar: İzlemenin değil, paylaşmanın önemin arttığı dünyada video içerikler ve bireysel canlı yayınlar artık içeriğin yıldızlaşan trendleri arasında. Bireylerin değişen kullanım alışkanlıkları, didaktik ve yapay paylaşımlardan hikâye ve duyguları merkeze alan bir yapıya doğru dönüşüyor. Hal böyle olunca stories paylaşımları 2017’nin vazgeçilmez sosyal medya trendi olmaya devam edecek.

Anıların Rotası ve Değişen Seyahat Deneyimleri
Devir artık anı biriktirme devri
Seyahat rotaların merkezinde yeni deneyimler kazanmak, kendimizi tanımak, rutinin dışına çıkıp sıradanlığı yıkmak ve en önemlisi bolca anı ve deneyim biriktirmek var. Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un gözünden değişen tatil rotalarını “Anıların Rotası” kapsamında bulabilirsiniz. Özgür ve tek başına seyahat trendinin yükseldiği trendler içinde; deniz aşırı mutluluk, müzeleri aşan yeni kültürel etkileşim turları, ilgi çekici karnaval ve festivallere bir çırpıda ulaşabilirsiniz.

Kreatif Deneyimler ve Değişen Gündelik Pratikler
Hayatın yeni mottosu: Yalın ol yavaş yaşa (YOLO) Lüks marka danışmanı Başak Pelister’in hazırladığı YOLO; ruhu arındırmaya, sağlıklı yaşamaya, sanatı hissetmeye ve huzuru gündelik yaşamla birleştirmeye odaklanırken; bize sahip olduğumuz tek bir yaşamı tüketmeyi değil, onu ruhumuzla yüceltmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Yeni ve Güzel
Güzelliğin Değişen Doğası Maksimal, minimal veya tam anlamıyla aykırı ve kalıpları yıkan bir tarz ya da geleneği modern ile birleştiren trendler... Hepsi, heyecanlı bir sezonun başlayacağına işaret ediyor. Trendler Sergisi kapsamında Moda editörü Hakan Öztürk’ün gözünden 2017’nin makyaj seçkisini yakından inceliyoruz.

Saçın İddiası
İlkbahar-yaz modasında rüzgâr renkli saçlar için esiyor. Punk platin saçlar, androjen kesimler ve maskülen asilik sörf ruhuyla buluşarak sezona damgasını vuruyor. Saç tasarımcısı Kemal Baykar’ın radarına takılan yeni saç modasının ayrıntıları Trendler Sergisi’nde boy gösteriyor. Tepeden tırnağa zarafetten asi ruhların çabasız güzelliğine uzanan birbirinden şık ve zarif saç modelleri, ilkbahar-yaz modasının öne çıkan trendleri arasında.

Değişim Modası
2017 modası fresh bir stille podyuma çıkıyor. Moda editörü Hakan Öztürk ve blogger Meriç Küçük (@Maritsa), Trendler Sergisi kapsamında korsenin geri dönüşünden, car wash eteklere, büstiyerlerden mix materyal ayakkabılara uzanan değişimleri, “Resort 2017” başlığı altında izleyiciyle buluşturuyor. 2017’nin rengi yeni başlangıçların simgesi Greenery...Tazeleyen, canlandıran, yeni başlangıçların simgesi olan “Greenery” Pantone tarafından 2017’nin rengi olarak lanse edildi.

Bir Doz Lüks
Lüks artık abartılı bir gösteriş değil, daha iyi hizmet ve zaman yönetimi olarak anılıyor. Lüks danışmanı Özlem Güsar, Trendler Sergisi kapsamında lüksün kavramsal olarak değişiminin yanında; aksesuarlar, süper yatlar, yeni iyilik hareketleri, otomobiller ve çağımızın lüksü olarak tanımlanabilecek diğer konuları “Lüks Yaklaşımlar” başlığı altında toplayarak, lükse yeni bir bakış açışı getiriyor.

Ekstra Gurme
SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ : Yeni nesillerin beslenmeye olan bakış açısı dünya ile birlikte değişiyor. Şef ve sofra stilisti Elif Edes Tapan’ın “Ekstra Gurme” mottosuyla hazırladığı bölümde, Z Kuşağı’nın gastronomi ve Bilinçli Yeme İçme Kültürüne bakış açısı ve 2017’de bizi bekleyen lezzet trendleri izleyici ile buluşuyor. Ekstra Gurme bölümünde, sürdürülebilir gıda akımı ve sabahları bitter çikolata yemek ön plana çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Sağlıklı Yaşam
Medikal estetik ve wellness danışmanı Şah Yaycı, Trendler Sergisi için hazırladığı “Sağlıklı Yaş Alma” bölümünde yaş almanın etnik kökenden değişen çevresel etkenlere uzanan farklı unsurlarını masaya yatırıyor. Sağlıklı yaş almak için hayatın içinde olmalı, oradan beslenmeli, aydınlanmalı, huzuru bulmalı ve kendimizi geliştirmeliyiz.

Besleme ve iyi yaşam uzmanı Dilara Koçak’ın Trendler Sergisi için hazırladığı “Beslenme Trendleri” bölümü, değişen beslenme alışkanlıklarını merkeze alarak, sağlıklı beslenme ile ilgili merak edilen konuları aydınlatıyor. Organik besleme kültürünün gelişmesi ile insanlar artık doğal olanı arzuluyor ve yüzünü doğaya çevirip sağlıklı beslemeye odaklanıyor. Yurtdışından ithal edilen tohumlardan baharatlara, baklagillerden fermente besinlerine uzanan farklı beslenme alışkanlıkları, 2017’deki yükselişini devam ettiriyor.

Bugün 3.7 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan Wellness sektörünün 2016 yılında “Lider Kadını” seçilen, Richmond International Kreatif Direktörü ve “Global Wellness Day”in kurucusu Belgin Aksoy Berkin, 2017 yılının popüler spa ve wellness yaklaşımlarını Trendler Sergi için derledi. Saunanın yenilenmiş haline neroestetiğe, sanata, yaratıcılığa ve sağlıklı zihin yapısına odaklanan; “Nasıl daha sağlıklı ve iyi yaşarım?” sorusunu sorarak, bireyleri ve toplumları “iyi yaşam konusunda” bilinçlendirmeyi hedefleyen wellnes ve spa uygulamalarını farklı bir bakış açısıyla izleyici ile bir araya getiriyor.

Farklı disiplinlerdeki yeni akımları keşfetmek ve değişimin içinde olmak için Capitol Trendler Sergisi’ni takibe alın. Sergi Nisan ve Mayıs ayları süresince Capitol Alışveriş Merkezi içerisinde ziyaretçilerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT