24. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

24. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri 24. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

Festival İlk Haftasında Caz ve Güncel Müziğin En İyilerini Ağırlıyor

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 29, 2017

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 20 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, 4-21 Temmuz arasında 20’nin üzerinde mekânda, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek yaklaşık 50’nin üzerinde konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin en iyileri ile buluşturacak.

Festival ilk haftasında bu sene Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü de alacak olan, Türk pop ve cazının duayen isimlerinden Fatih Erkoç ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası şefi Kamil Özler ile caz piyanisti Jacky Terrasson ve Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo gibi müziğin yıldız isimlerinin yanı sıra, aralarında JUNUN, Shye Ben Tzur, The Rajasthan Express, Levent Yüksel, Taksim Trio, Cenk Erdoğan, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Rain Lab, Tolga Bilgin, Kristian Lind ve Geeva Flava’in de olduğu, caz, güncel müzik, dünya müziği, blues ve soul’un farklı seslerini ağırlayacak.

Festivalde bu hafta ayrıca flamenkonun efsane ismi Paco de Lucia’nın anılacağı çok özel bir gece de gerçekleştirilecek. İstanbul Caz Festivali için özel olarak tasarlanan proje için, kariyerinde Paco de Lucia ile beraber çalışmış değerli müzisyenler aynı sahnede bir araya gelecek. Uzun yıllar Paco de Lucia ile gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, Chick Corea gibi caz sanatçıları ile de çalışmaları bulunan flüt sanatçısı Jorge Pardo, elektrik basta Flamenko çalış tarzı ile yepyeni bir teknik yaratan ve Paco de Lucia ile birlikte flamenko’yu çağdaş yorumla buluşturan Carles Benavent ile Paco de Lucia’nın efsanevi müzisyen ailesinden bir başka yetenekli gitarist Jose Maria Bandera, sanatçının unutulmaz müzikal mirasını gözler önüne serecek. Paco de Lucia’nın doldurulması zor tahtına aday gösterilen, caz ve dünya müziği sahnesinde ses getiren gitarist Nino Josele ve Paco de Lucia’nun en uzun soluklu yol arkadaşlarından efsanevi vokal David de Jacoba ve perküsyonist El Pirana’nın kült gitaristi yine onun parçaları ile anacağı gecede Türkiye’den Levent Yüksel, Taksim Trio ve Cenk Erdoğan da sahnede olacak. Konsere, gelişmiş futuristik tekniğiyle flamenkoya yepyeni bir soluk getiren, İspanya’nın yükselen yıldızlarından Nino de Los Reyes de danslarıyla eşlik edecek.

Festival programında bu yıl ayrıca ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alıyor. “Çocukça Bir Gün” başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek. Ayrıca bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gece Gezmesi” etkinliği, müzik şenliği ruhunu Kadıköy haritasına taşımaya devam edecek.

24. İstanbul Caz Festivali kapsamında, SOCAR Türkiye sponsorluğunda bu yıl ilki hayata geçirilen VİTRİN: Türkiye Güncel Müzik Buluşması etkinliğinde, yerli sahnenin başarılı isimleri de uluslararası müzik sektörünün önemli temsilcileriyle bir araya gelecek.

Festivalin Ödül Gecesi
4 Temmuz Salı, 21:00, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi

Türk pop ve cazının usta isimlerinden Fatih Erkoç ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası şefi Kamil Özler’in Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacağı ödül töreninin ardından Fatih Erkoç herkesçe bilinen ve sevilen parçalarını seslendireceği bir konser verecek. Bu konserin ardından sahne alacak olan Avusturyalı grup DELADAP sahne alacak. Swing'in hayli yüksek enerjisini Balkan melodileriyle birleştiren DELADAP’ın performansı ödül gecesini daha da coşkulu hale getirecek.

Jacky Terrasson ve Stephane Belmondo ile balladlar, şansonlar ve daha fazlası
5 Temmuz Çarşamba, 20.00, Fransız Sarayı Bahçesi

Caz piyanisti Jacky Terrasson ve Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo, Fransız Sarayı Bahçesi’nin romantik atmosferinde bir araya gelecek. 2016 senesinde “Mother” adlı bir ortak albüme imza atan ikilinin dostlukları bu albümle daha da pekişti. İkiliyi aynı sahnede ortak performansları ile görme fırsatı yakalayacak olan festival ziyaretçileri balladlar, şansonlar ve caz standartları ile nostalji kokan notalara doyacaklar. Vitrin kapsamında, gecenin açılışını ise kontrabasçı Kağan Yıldız ile piyanist Can Çankaya gerçekleştirecek.

Korhan Futacı ve Kara Orkestra müziğin en tinsel tınılarını dinleyiciyle paylaşacak
5 Temmuz Çarşamba, 22.00, Salon İKSV

Vitrin kapsamında Tamburada'nın Fantastik albümündeki söz, besteleri ve saksafon performansı ile tanınan besteci ve saksofonist Korhan Futacı karanlık tınıları, sert ve enerjik performansı ile Kara Orkestra'yla bir başka enfes performansa imza atacak. Konserlerinde dinleyicilerine bilinç ötesinde bir müzikal tecrübe yaşatan Korhan Futacı ve Kara Orkestra’nın hemen öncesinde şarkıcı ve söz yazarı İdil Meşe ile yerli hip-hop sahnesinin en başarılı isimlerinden Da Poet’in trip-hop ve hip-hop’u birleştirdiği Rain Lab gecenin açılışını yapacak.

Gece Gezmesi ile caz Kadıköy ve Moda sokaklarına taşınıyor
6 Temmuz Perşembe, 19.00, Kadıköy, Moda

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gece Gezmesi” etkinliği, müzik şenliği ruhunu Kadıköy haritasına taşımaya devam ediyor. “Gece Gezmesi” etkinlikleri kapsamında Club Quartier (St. Joseph’liler Derneği), Moda Sahnesi, Kadıköy Sahne, Atölye Hangart, Zor, KargART, All Saints Moda Kilisesi ve Dorock XL gibi birçok farklı mekanda Kolektif İstanbul, Ceylan Ertam, Gevende, Son feci Bisiklet, Jakuzi ve daha birçok isim sahne alacak. 21 Temmuz Perşembe günü Kadıköy ve Moda rotasında yer alan çeşitli konser mekânlarındaki eşzamanlı etkinlikler Vodafone FreeZone’un gösteri sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Sufi müzik geleneği elektronik müziğin modern dokunuşları JUNUN ile sahnede
7 Temmuz Cuma, 19.45, Beykoz Kundura

Beykoz Kundura’nın tarih ve doğayı birleştiren atmosferinde Sufi müzik geleneğinin önde gelen besteci ve ozanlarından Shye Ben Tzur, Hintli the Rajasthan Express ile oluşturduğu projesi Junun ile dinleyiciyle buluşacak. Geleneksel ile elektronik müziği bir araya getiren Junun’dan hemen önce ise bas gitarist, vokalist ve besteci, Kamasi Washington’ın sağ kolu ve West Coast Get Down Collective’in kurucusu Miles Mosley kendi hikayesini anlattığı ilk solo albümü “Uprising”i festival dinleyicisi ile paylaşacak.

Gecenin Vitrin kapsamında evsahipliğini üstlenecek isimler ise modal motifler, modern armoniler ve doğaçlamaları harmanlayan, Türkiye’nin en yetenekli genç müzisyenlerinden, caz gitaristi ve besteci Bilal Karaman ve üçlüsü ile Sarp Maden, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem ile tabiri caizse bir rüya takımı, caz yatağında marine edilmiş rock, drum’n bass, punk, noise, elektronik ve ambient’i birleştiren MadenÖktemErsönmez olacak.

Flamenkonun yıldızları kült gitarist Paco de Lucia’yı özel bir geceyle anıyor
8 Temmuz Cumartesi, 21.30, Zorlu PSM Ana Tiyatro

Bir nesli gitara ve iyi müziğe özendiren flamenkonun efsane ismi Paco de Lucia, ölümünün üç yıl ardından çok özel bir projeyle 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında, çok özel bir konserle anılacak. Matraş’ın gösteri sponsorluğunda düzenlenen konserde uzun yıllar Paco de Lucia ile gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, Chick Corea gibi caz sanatçıları ile de çalışmaları bulunan flüt sanatçısı Jorge Pardo, elektrik basta Flamenko çalış tarzı ile yepyeni bir teknik yaratan ve Paco de Lucia ile birlikte flamenko’yu çağdaş yorumla buluşturan Carles Benavent ile Paco de Lucia’nın efsanevi müzisyen ailesinden bir başka yetenekli gitarist Jose Maria Bandera, sanatçının unutulmaz müzikal mirasını gözler önüne serecek. Paco de Lucia’nın doldurulması zor tahtına aday gösterilen, caz ve dünya müziği sahnesinde ses getiren gitarist Nino Josele ve Paco de Lucia’nun en uzun soluklu yol arkadaşlarından efsanevi vokal David de Jacoba ve perküsyonist El Pirana’nın kült gitaristi yine onun parçaları ile anacak. Geceye Türkiye’den katılan değerli isimler ise Levent Yüksel, Taksim Trio ve Cenk Erdoğan. Konsere futuristik tekniğiyle flamenkoya yepyeni bir soluk getiren, İspanya’nın yükselen yıldızlarından Nino de Los Reyes de danslarıyla eşlik edecek.

Dünya müziğinin Türkiye’den yıldız ismi Taksim Trio
8 Temmuz Cumartesi, 19.30, Zorlu PSM Drama Sahnesi

Vitrin kapsamında enstrümanlarına tutkun Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’dan oluşan Taksim Trio, özel bir konserle İstanbul Caz Festivali’nin konuğu oluyor. 2007’de dünya müziğinin en önemli fuarı WOMEX’te dakikalarca ayakta alkışlanan üçlü, ertesi yıl Londra Caz Festivali kapsamında Queen Elizabeth Hall sahnesine çıktı. 2013’te yayımlanan ikinci albümlerinde özgün bestelerin yanı sıra Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli ve Şükrü Tunar’ın parçalarına yer veren Taksim Trio, müzikal zenginlikleriyle dünya müziğinde son yılların en dikkat çekici gruplarından biri sayılıyor. Üçlü, klarnet, bağlama ve kanunun hayranlık uyandıran birlikteliğini tek ruhta birleştiriyor.

Çocuklar İçin Özel Bir Etkinlik: ‘Çocukça Bir Gün’
8 Temmuz Cumartesi, 15.00, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi The Seed

24. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecekolan “Çocukça Bir Gün”de Oran Etkin, Hakan Başar ve Barış İçin Müzik Üflemeliler Topluluğu konserlerinin yanı sıra gün boyunca çocuklar için çeşitli atölye çalışmaları da yapılacak.

Etkinlik kapsamında, caz enstrümanlarının hikâyesini eğlenceli bir biçimde anlattığı özel konsede, ünlü klarnet virtüözü ve doğaçlama ustası Oran Etkin’e, vokalde Deniz Taşar, davulda Riccardo Marenghi, tubada Ertan Şahin ve piyanoda Barış Mert Peker eşlik edecek. “Çocukça Bir Gün” kapsamında saat 16.30’da ise 13 yaşındaki genç piyanist Hakan Başar konser verecek. “Çocukça Bir Gün”, ünlü klarnet ve doğaçlama ustası Oran Etkin’in hazırladığı Timbalooloo performansı, Barış için Müzik Üflemeli Çalgılar Orkestrası’nın ücretsiz konseri ve çeşitli atölyelerle çocuklara unutulmaz bir gün yaşatacak.

Vitrin kapsamında Geeva Flava ve İsveç’ten Kristian Lind ile Tolga Bilgin bir arada
8 Temmuz Cumartesi, 15.15, Salon İKSV

Vitrin kapsamında gerçekleşecek konserlerden Caz Matine’de Yürüyen Merdiven feat. Tolga Bilgin & Kristian Lind ile Geeva Flava sahne alacak. Geçtiğimiz yılın Genç Caz finalistlerinden, Parklarda Caz performanslarıyla Fenerbahçe sakinlerine neşeli ve hareketli saatler yaşatan Geeva Flava, matinenin açılışını yapacak. Geeve Flava’nın ardından mekanik bir yürüyen merdiven değil, iki bacaklı bir organizma olan Yiğit Özatalay ile Mustafa Kemal Emirel’in, davulun melodik kişiliğiyle piyanoya, piyanonun perküsif kişiliğiyle davula yaklaşmasıyla oluşturdukları ruha, İsveçli kontrbasçı Kristian Lind ile trompetçi Tolga Bilgin eşlik edecek.

Biletler nerede?

Konserlerin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satın alınabilir. Konser günü mekan girişinden de bilet satışı olacak. Her konserde tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satılıyor. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabiliyor.

Festivalden Yenilikler için Sosyal Medya Hesaplarını Takip Edin

İstanbul Caz Festivali ile ilgili tüm bilgiler, sanatçıların tanıtım videoları ve etkinliklerle ilgili anlık gelişmeler sosyal medya hesaplarından da takip edilebilir.

facebook.com/istanbulcazfestivali
twitter.com/istanbulcazfest
instagram.com/istanbulcazfestivali
youtube.com/iksvistanbul
play.spotify.com/user/istanbulkultursanatvakfi
#istcazfest17
#sarkilarkonusur

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT