36. İstanbul Film Festivali'nde Son Hafta Etkinlikleri

36. İstanbul Film Festivali'nde Son Hafta Etkinlikleri

Etkinlik Etkinlik Haberleri 36. İstanbul Film Festivali'nde Son Hafta Etkinlikleri

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 36. İstanbul Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 12, 2017

Haftanın Festival Sohbetleri

Yağmur Taylan & Durul Taylan
12 Nisan Çarşamba, 16.00, Salon İKSV

Festivalin Altın Lale Ulusal Yarışması’nın jüri başkanları Yağmur Taylan & Durul Taylan, 12 Nisan Çarşamba günü Salon İKSV’de festival takipçileriyle buluşacak. Psikolojik gerilim, kara komedi, kostümlü dram gibi geniş bir yelpazede TV ve sinema alanlarında yapımlara ve 50 reklam filmine imza atan ikili, televizyonda Sır Dosyası’ndan tüm dünyada toplam 200 milyon izleyiciye ulaşan Muhteşem Yüzyıl’a; sinemada Okul’dan İstanbul Film Festivali’nde En İyi Türk Filmi Ödülü kazanan Vavien’e uzanan kariyerlerinden bahsedecek. Etkinliğe katılmak için rezervasyon.iksv.org adresinden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Vincent Dieutre–Yalnızlık Alıştırmaları
13 Nisan Perşembe, 17.00, Pera Müzesi Oditoryumu

Fransız deneysel sinemasının ustalarından Vincent Dieutre, festivalde yer alan özel bir retrospektif bölümle Türkiye izleyişiyle ilk defa buluşuyor. “Vincent Dieutre: Yalnızlık Alıştırmaları” başlıklı bölümünde Dieutre’ün retrospektifi niteliği taşıyan yönetmenin sinemayla çağdaş sanat, tiyatro, yerleştirme ve radyo arasındaki alanı zorlayan 9 filmlik bir seçki gösteriliyor.

Aynı zamanda İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde de yer alan Vincent Dieutre, Paris’te oturduğu semt olan Bonne Nouvelle’i 360˚ keşfe açtığı filmi Bonne Nouvelle’in gösteriminin ardından Pera Müzesi’nde bir festival sohbeti gerçekleştirilecek. FOL Sinema işbirliğiyle Fatih Özgüven’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek sohbette, Dieutre hüzünle, yolculuklarla, Avrupa gözlemleriyle ve yalnızlıkla dolu filmlerini ve sanatsal yaklaşımını anlatacak. Etkinliğe katılmak için info@folsinema.com adresinden rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

Festivalde Yönetmen ve Oyuncuların Katılımıyla Gerçekleştirilecek
Film Gösterimlerini Kaçırmayın

36. İstanbul Film Festivali’nin Türkiye Sineması bölümünde yer alan tüm filmlerin gösterimleri film ekiplerinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Festivalde ayrıca birçok filmin gösterimine, yurt dışından gelen konuk yönetmen ve oyuncular da katılarak izleyicilerle buluşuyor.

Düğün / A Wedding
13 Nisan, İtalyan Kültür, 19.00
14 Nisan, Rexx 1, 16.00
15 Nisan, City’s 7, 13.30

Sinemada İnsan Hakları Yarışması’nda yer alan, Stephan Streker’in ikinci filmi Düğün artık kendi kararlarını özgürce vermek isteyen ikinci kuşak genç göçmenlerin ikilemlerini duygusal bir yaklaşımla ele alıyor. Filmin 13 Nisan tarihli gösterimi yönetmen Stephan Streker’in katılımıyla gerçekleşecek.

Fixer
12 Nisan İtalyan Kültür Merkezi, 16.00
13 Nisan Rexx 5, 19.00
14 Nisan Kanyon, 11.00

Romen Yeni Dalgası yönetmenlerinden Adrian Sitaru’nun imzasını taşıyan film, bir cinsel istismar davasını araştırmak üzere yola koyulan gazetecilerin hikâyesini mercek altına alıyor. Gazeteciler kurbana yardımcı olmak mı istiyorlar yoksa kariyerlerine bir gazetecilik başarısı eklemek mi? Sitaru, bu soruyu sorarak gazetecileri bir etik sınavından geçirirken, gazete manşetlerinin arka planına ışık tutmaya çabalıyor. Filmin 12 Nisan tarihli gösterimi oyunculardan Mehdi Nebbou’nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kurtuluş Günü / Liberation Day
13 Nisan Beyoğlu, 13.30
15 Nisan Rexx 5, 16.00

Ağustos 2015’te, tarihte ilk defa bir rock grubu Kuzey Kore’yi ziyaret etti ve belki de değişimin ilk adımı atılmış oldu… Kore’de Japon sömürgesinin sona erişinin 70. yıldönümünde, Slovenyalı kült rock grubu Laibach, Pyongyang’da bir konser verdi. Slavoj Zizek bu konseri “21. yüzyılın en büyüleyici kültürel, ideolojik, siyasal olayı” diye tanımladı. Kurtuluş Günü, hem bu tarihi konserin hazırlık safhasını hem de Laibach’ı takip ediyor. Filmin 15 Nisan Cumartesi günkü gösterimi filmin yönetmeni Morten Traavik’in katılımı ile gerçekleşecek.

Mimozalar / Mimosas
14 Nisan, Beyoğlu, 13.30
15 Nisan, Rexx 5, 19.00

Cezayir’de yaşayan İspanyol sinemacı Oliver Laxe, Mimozalar’da western izleri taşıyan esrarengiz bir yolculuk sunuyor. Hasta ve yaşlı bir şeyhin son arzusu, Sicilmâse’de akrabalarının yanına gömülmektir. Ancak yolda hayatını kaybedince birkaç adam cenazesini bu şehre götürme görevini üstlenir; Atlas dağlarının çetin şartlarında fiziksel olduğu kadar metafizik bir yolculuk başlar. Filmin 14 Nisan Cuma ve 15 Nisan Cumartesi günkü gösterimleri yönetmen Oliver Laxe’in katılımı ile gerçekleşecek.

Nilüfer’in Kararı / Inversion
12 Nisan, Kanyon, 13.30
13 Nisan, City’s 3, 11.00

15 Nisan, Rexx 5, 13.30

Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış Bölümü’nde gösterilen Nilüfer’in Kararı, Tahran’da yaşayan bekâr ve başarılı işkadını Nilüfer’in hayatının kendi kararlarını verince nasıl altüst olduğunu anlatıyor. Sahar Dolatshahi’nin Nilüfer rolündeki etkileyici performansının da katkılarıyla Nilüfer’in Kararı, günümüz İran toplumuna güçlü, dinamik ve keskin bir bakış atıyor. Filmin 12 Nisan Çarşamba ve 13 Nisan Perşembe günkü gösterimleri senarist Behnam Behzadi’nin katılımı ile gerçekleşecek.

Elleri Olmayan Kız / The Girl Without Hands
13 Nisan, City’s 7, 11.00
14 Nisan, Beyoğlu, 16.00
15 Nisan, Rexx 1, 11.00

Altın Lale Uluslararası Yarışma’da yer alan Elleri Olmayan Kız, Grimm masallarından esinlenen Sébastien Laudenbach’ın prömiyerini Cannes’da yapan canlandırma filmi. Filmde zor günlerden geçen bir değirmenci kızını şeytana satar. Saflığıyla korunmayı başaran kız çocuğu, iki elini birden kaybetmek pahasına şeytanın elinden kaçmayı başarır. Filmin 13 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Cuma günkü gösterimleri yapımcı Jean-Christophe Soulageon’un katılımı ile gerçekleşecek.

Şeytan Tüyü / Handsome Devil
12 Nisan, Kanyon, 16.00
13 Nisan, Rexx 5, 21.30

İrlandalı yazar ve yönetmen John Butler'ın kendi senaryosundan filme aldığı Şeytan Tüyü etkileyici ve hareketli bir gençlik filmi. 16 yaşındaki Ned'in en büyük tutkusu müziktir ama gittiği okulda geçerli olan tek tutku rugby sporudur. Ned, bu maço ortamda hemen hakaretlere maruz kalır. Oda arkadaşı Conor ise yakışıklı ve başarılı bir sporcudur ama farklı sebeplerle o da okul arkadaşlarına uyum sağlayamamaktadır. Dublin’de En İyi İrlanda Filmi seçilen Şeytan Tüyü oyuncularından aldığı iyi performanslar ve enerjik bir kurgunun yardımıyla, samimi ve herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir büyüme öyküsü anlatıyor. Filmin 12 Nisan Çarşamba günkü gösterimi filmin oyuncularından Moe Dunford’ın katılımı ile gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT