5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali “Şimdi ve Burada!“

5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali “Şimdi ve Burada!“

Etkinlik Etkinlik Haberleri 5. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali “Şimdi ve Burada!“

Bienal kapsamında 5.000 öğrencinin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya, video, müzik ve dans performansı izleyici ile buluşacak. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 45 panel ve söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 21, 2018

Yaratıcı yeni kuşakların oluşması için uygun iklim yaratmak amacıyla beşinci kez düzenlenen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan–23 Mayıs 2018 tarihleri arasında “Şimdi ve Burada!“ konseptiyle gerçekleştirilecek. Bienal kapsamında 5.000 öğrencinin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya, video, müzik ve dans performansı izleyici ile buluşacak. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 45 panel ve söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek.

PALETDER, Palet Kültür ve Sanat ve Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen İstanbul Cocuk ve Gençlik Sanat Bienali‘nin 5‘incisi, Bienal‘in kurumsal ortakları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönülllüleri Vakfı‘nın desteğiyle 19 Nisan–23 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. İstanbul‘un yanı sıra Hatay ve Urfa başta olmak üzere Anadolu‘dan okulların da yoğun katılımıyla gerçekleşmesi planlanan Bienal‘e başvurular 28 Şubat 2018 gününe kadar devam ediyor. Bienale 4–18 yaş aralığındaki çocuk ve gençler, düşündükleri fikir aşamasındaki projeleri ile www.cocukgenclikbienal.org adresinden online başvuruda bulunacaklar.

Şimdi ve Burada!

İstanbul Cocuk ve Gençlik Sanat Bienali‘nin bu yılki konsepti olan “Şimdi ve Burada!“ ile ilgili olarak Bienal‘in kurucusu Gazi Selçuk şunları kaydetti: “Bienalin bu seneki küratörleri uluslararası üne sahip çok değerli sanatçı ve eğitmenlerden oluşuyor. Küratör Leyla Sakpınar liderliğinde küratöryel ekibimiz çok keyifli bir tema olan Şimdi ve Burada!’yı belirlediler. Bu kavramı biraz açacak olursak; Bu anda ve burada olmak ne anlama geliyor? Bazen etrafımıza bakmak ve şimdi ve burada hayatımızın neye benzediğini fark etmek mümkün. Gördüğün günlük yaşantın, kendi kişisel dünyanı yansıtıyor mu? Zihninde ya da sanal dünyada, aynı anda başka bir yerde olabilir misin? İçimize ya da dışımıza bakabilir miyiz? Geçmiş ya da gelecek, kişinin kendi deneyimleriyle mi ilişkilidir? Zamanı nasıl algılarız? Yoksa bu bir yanılsama mıdır? Yalnızca anını yaşamak sorumsuzluk ya da umursamazlık mıdır? Doğaya verdiğimiz değer ve güçlü bağımız yaşantımızdaki önemini akla getiriyor mu? Sence dünyanın her tarafındaki çocuklar ve gençler Şimdi ve Burada! olmayı nasıl deneyimliyorlar? Bienal etkinliklerinde çocuklar sanatın farklı disiplinlerini kullanarak bu sorulara kendi yanıtlarını veriyorlar.“

Binlerce öğrencinin eserleri

Bienal kapsamında İstanbul, Hatay ve Türkiye‘nin 48 ilinden çocukların etkinliklere katılması hedefler arasında. Bu yılki Bienal‘de 3000‘i aşkın resmi ve özel ilk ve ortaöğretim öğrencisinin etkinliklerde çalışma yapması, 2.000‘den fazla sanat öğretmeninin sürece dahil olması, STK işbirlikleri ile tüm kesimlerin Bienal‘de temsil edilmesi, dünyanın 10 ülkesinden çocuk ve gençlerin katılımı, 60.000 ziyaretçinin Bienal‘de yer alan sergi ve etkinlikleri izlemesi bekleniyor.

5.000 sanat eseri, 60 konser, 80 atölye çalışması

Bienal‘in etkinlikleri arasında ana sergi, atölye çalışmaları, vapurda müzik, maker space, müzik ve beden performansları, edebiyatçı buluşmaları, sanatçı karşılaşmaları, rehberli turlar, öğretmen eğitimleri, konferans, panel ve söyleşiler gibi sözlü etkinlikler yer alıyor.

Bienal‘in ana mekanı olan Beşiktaş Çağdaş MKM‘de ana sergi, atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Bienal kapsamında 5.000 öğrencinin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya ve video çalışması sergilenecek, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 45 panel ve söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek.

Türkiye ve dünyada bir ilki

Dünyada ve Türkiye‘de bir ilki gerçekleştiren Bienal, sanat eğitiminin kalitesinin artırılması, İstanbul nüfusunun yüzde 20‘sini oluşturan 3 milyon öğrencinin güncel sanat uygulamalarının içinde yer alması, dezavantajlı grupların sanat çalışması yapması, çocuk ve gençlerin ürettiği özgün sanat çalışmalarının kamusal alanlarda toplumla paylaşılması ve öğretmenlerin mesleki becerilerinin artırılmasını hedefliyor. Leyla Sakpınar, Kader Akçay, Fırat Bingöl ve Özgür Yener‘in küratörlüğünü gerçekleştirdiği Bienal‘in paydaşlarını öğretmenler, Milli Eğitim, STK‘lar, yerel yönetimler, üniversiteler ve veliler oluşturuyor.

Çocuklar ve gençlerin sanat Bienal‘ii

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali‘ne katılım her geçen yıl büyüyor. 2010–2016 verileri itibariyle İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali‘nde 21 ülke ve Türkiye‘nin 45 ilinden 24.736 öğrenci yapıtları, projeleri ve sahne performanslarıyla yer aldı. 1.521 okul, STK ve kurum Bienal‘de temsil edilirken, 6.230 öğretmen etkinliklerde öğrencilere rehberlik yaparak proje üretti ve yönetti, 180.800 öğrenci ve yetişkin Bienal‘de yer alarak etkinliklere katıldı.

Demografik verilere bakıldığında geçmiş yılların Bienallerinde katılımcı okulların yüzde 48‘ini kamu okulları, yüzde 52si özel eğitim kurumları oluşturdu. Erkek öğrenciler yüzde 48 oranında temsil edilirken, kız öğrencilerin oranı yüzde 52 olarak gerçekleşti. Dezavantajlı katılımcı çocukların ve gençlerin oranı ise yüzde 12 oldu.

Geleceğin sanatçılarını yetiştirmek

Alanında dünyanın en büyük organizasyonları arasında bulunan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, dünya ölçeğinde çok kültürlülük temelinde bir paylaşım ortamı yaratıyor, farklı coğrafyaların ve kültürlerin çocuk gözü ve estetiği ile ifade edilmesini imkan sağlıyor. Bienal'de, performanstan dansa, video sanatından heykele pek çok alanda üretme olanağı bulan çocuklar ve gençler, kültürler arası etkin bir iletişimin oluşmasına da öncülük ediyorlar.

Geleceğin kültür sanat üreticileri ve izleyicileri olma yolunda ilerleyen öğrencilerin sergileri, konserleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile zenginleşen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, yazarlar, sanatçılar, sanatseverler, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve medya mensuplarından oluşan geniş bir izleyici kitlesi tarafından izleniyor. İstanbul’un vapurları, meydanları, garları, antrepo, galeri ve müzeleri gibi farklı mekanlarda düzenlenen daha önceki Bienal'ler 160 bin kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

www.cocukgenclikbienal.org
www.facebook.com/istanbulcocukgencliksanatbienali
www.instagram.com/cocukgencliksanatbienali

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT