Ahududu 24 Aralık'ta Perde Diyor

Ahududu 24 Aralık'ta Perde Diyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Ahududu 24 Aralık'ta Perde Diyor

Tiyatrokare, 25'inci tiyatro sezonuna yeni bir komediyle merhaba diyor. Dünyanın en ünlü starları tarafından yorumlanan oyunun başrollerinde, Ahududu kadınları olarak bu kez Suna Keskin ve Melek Baykal var.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 15, 2016

Nedim Saban; dünyada en çok sahnelenen oyunlardan Joseph Kesselring'in “Arsenic and Old Lace” adlı eserini yeniden derleyerek “Ahududu” adıyla izleyiciyle buluşturuyor.

Kenter Tiyatrosu'nda basın gösterimi yapılan oyunun ilk gösterimi 24 Aralık'ta İstanbul Profılo AVM'de gerçekleştirilecek.

Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan Ahudud, insanları huzura kavuşturmak, yalnızlarından kurtarmak için zehirleyen Müşfike ile Mürşide adında iki kadın ve onların çevresindekilerin hikayesini anlatıyor.

Nedim Saban yönetmenliğindeki oyunda; ahududu kadınlarını Suna Keskin ve Melek Baykal canlandırırken; diğer rollerde Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkinoğlu ve yıllar sonra deli tiplemesiyle Nedim Saban yer alıyor.

Yardımcı yönetmenliğini Erdinç Doğancı'nın yaptığı oyunun; dekor tasarımı Barış Dinçel, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, kostüm tasarımı Günnur Çaras imzası taşıyor.

Kalabalık bir ekibin başarılı uyumu

Basın gösterimi öncesi açıklama yapan Nedim Saban, Ahududu'yu yıllardır oynamayı düşünüp bir türlü fırsat bulamadıklarını anlattı. Kalabalık bir ekibin başarılı uyumunu yansıtan ve seyirciyi doyasıya güldüren oyun için; "Tiyatrokare yeni oyunu sayesinde çitasını yükselterek başka bir yere çekti. Oyuncu olarak teksti okurken bile eğleniyorsunuz çünkü Ahududu son derece akıllıca yazılmış bir vodvil. Metnin kendisi, vodville de güldürüyle de dalga geçiyor" dedi.

Saban, 1960'lı yıllarda fakat günümüz bakışıyla oynanan oyunun, şiddeti ve adaleti sorguladığını anlatarak, "İçinde bir sürü teması olan, aynı zamanda müthiş güldüren ve tek bir espri üzerine gidebilen bir kara komedi. Ahududu, Tiyatrokare'ye ve beş yıldır geliştirdiğimiz estetik anlayışımıza çok uygun oldu. Doğru kadroyu doğru zamanda kurabilmek de gerekiyordu. Suna Keskin ve Melek Baykal'ın bir arada sahnede olması müthiş heyecan verici" ifadelerini kullandı.

Suna Keskin, genç ve yetenekli kadroyla çalıştığı memnuniyeti belirtirken; Melek Baykal da, duayen tiyatrocu Suna Keskin'le çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ve 7 yıl aradan sonra güzel bir projeyle tiyatroya dönmesinin mutluluğunu dile getirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT