Bifo ve Borusan Quartet Yeni Sezona Hazır

Bifo ve Borusan Quartet Yeni Sezona Hazır

Etkinlik Etkinlik Haberleri Bifo ve Borusan Quartet Yeni Sezona Hazır

BİFO ve Borusan Quartet’in 2017–2018 sezonu biletleri 7 Ekim 2017 tarihinde satışa sunulacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 17, 2017

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve ülkemizin önde gelen oda müziği topluluğu Borusan Quartet’in 2017–2018 sezonu programı açıklandı. Geride bıraktığı 18 yılda sürekli zenginleşen programlarında klasik müzik dünyasının birçok yıldızına eşlik eden BİFO’nun 12, Borusan Quartet’in de 4 konser vereceği sezon programında, İstanbulluların yakından tanıdığı virtüözlerin yanı sıra yıldızı yükselen sanatçılar da yer alıyor.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) 2017–2018 sezonu, her yıl olduğu gibi yenilikleri, yıldız solistleri ve zengin programıyla İstanbul’un klasik müzik dünyasına taze bir nefes vermeye devam ediyor. Sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel yönetiminde repertuvarına büyük yapıtlar kazandırmayı sürdüren BİFO, 2017–2018 sezonunda da İstanbul Lütfi Kırdar ICEC’te gerçekleştireceği konserlerinde Daniel Hope, Vadim Repin, Veriko Çumburidze, Alexei Volodin, Lorenzo Viotti, Gábor Boldoczki, Borusan Quartet, Çağ Erçağ, Nemanja Radulović, Elisabeth Kulman, Jian Wang, Simge Büyükedes, Asude Karayavuz, Çiğdem Soyarslan ve Burcu Uyar’la aynı sahneyi paylaşacak. Sevilen oda müziği topluluğumuz Borusan Quartet de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’ndaki sezon konserlerinde Ravel’den Şostakoviç’e, Schönberg’den Brahms’a uzanan programlarında Başar Can Kıvrak, Elçim Özdemir, Dorukhan Doruk ve Tatjana Masurenko’yu konuk edecek.

Açılışta iki yıldız bir prömiyer
BİFO sezon programında Türkiye ve dünya prömiyerlerine yer vermeye devam ediyor. Sezon açılışı 19 Ekim 2017 Perşembe akşamı BİFO’nun daha önce İstanbul’da ve yurtdışı konserlerinde başarılı performanslara imza attığı Daniel Hope ve Vadim Repin’le gerçekleşiyor. Virtüöz kemancılar, çağdaş besteci Mark-Anthony Turnage’ın “Shadow Walker” adlı iki keman için konçertosunun dünya prömiyerini BİFO eşliğinde seslendirecek.

Prokofyev Maratonu
BİFO ile daha önce aynı sahneyi paylaşan piyano virtüözü Alexei Volodin, gerçek anlamda büyük bir başarıya imza atarak Sergey Prokofyev’in tüm piyano konçertolarını iki ayrı konserde seslendirecek.

Yeni Yıl Konseri’nde Yükselen Bir Yıldız
BİFO’nun her sezon en rağbet gören etkinliklerinden biri olan Yeni Yıl Konseri, bu sezon, klasik müzik dünyasındaki hızlı yükselişiyle dikkat çeken genç şef Lorenzo Viotti yönetiminde gerçekleşecek. Henüz 27 yaşındaki Viotti, aldığı prestijli ödüller ve çalıştığı birçok orkestrayla elde ettiği başarılarla büyük gelecek vaat eden şefler arasında yer alıyor.

Büyük besteciler
Şostakoviç ve Prokofyev’in özellikle dikkat çektiği programda Berlioz, Mozart, Mussorgski, Çaykovski, Debussy gibi bestecilerin senfonik yapıtları ve Trompet Konçertosu’nun Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek olan Penderecki’nin yanı sıra Mozart, Elgar, Spohr, Khachaturian’ın konçertoları dikkat çekiyor. Sascha Goetzel’in özel bir yer verdiği Mahler senfonileri, bu sezon da bestecinin 10. Senfoni’siyle programda. Wagner’in de Lied’leri, sezon programının şan kulvarını güçlendiriyor.

Ölümünün 10. yılında Leyla Gencer
BİFO’nun her yıl Leyla Gencer anısına gerçekleştirdiği anma konseri bu yıl daha zengin ve anlamlı olacak. Ülkemizin sevilen solistleri “Donizetti Kraliçeleri” adlı konserde bestecinin Anna Bolena, Roberto Devereux ve Maria Stuarda operalarından aryalar seslendirecek. Konserle aynı tarihte, AK Müzik tarafından Borusan Sanat desteğiyle basılan CD’ler de müzikseverlerin beğenisine sunulacak. Bu anlamlı yıldönümü, müzikolog Franca Cella’nın 1986 yılında İtalyanca olarak yayımladığı Romanzo vero di una primadonna adlı Leyla Gencer biyografisinin yine Borusan Sanat desteğiyle hazırlanan İngilizce baskısı da tanıtılacak. Ayrıca İKSV tarafından düzenlenen ve İKSV’nin yerleşik orkestrası olduğu Leyla Gencer Şan Yarışması, bu yıl Borusan Sanat’ın desteğiyle gerçekleşecek.

BİFO ve Borusan Quartet’in 2017–2018 sezonu biletleri 7 Ekim 2017 tarihinde satışa sunulacak.
BİFOKART Klasik ve Gold sahipleri her zamanki gibi öncelikli ve indirimli bilet alma hakkına sahip. Siz de BİFOKART’ın avantajlarından yararlanmak isterseniz, www.borusansanat.com/bifokart adresinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgiye www.borusansanat.com adresinden ulaşabilirsiniz.
http://twitter.com/BorusanSanat
https://www.instagram.com/borusansanat/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT