British Council Türkiye’deki 75’inci Yılını Kutladı

British Council Türkiye’deki 75’inci Yılını Kutladı

Etkinlik Etkinlik Haberleri British Council Türkiye’deki 75’inci Yılını Kutladı

British Council’ın 75’inci yıl kutlamasında, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki kültür ortaklıkları ve yıllar içindeki dönüm noktaları anıldı . British Council Dünya CEO’su Ciaran DEVANE düzenlenen partide “British Council, kültürel ilişkileri dijital dünyaya taşıyarak, gençlerin Türkiye’nin her yerinden ulaşabilecekleri yeni uluslararası fırsatlar yaratıyor” diye konuştu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 15, 2015

Dünyanın önde gelen kültürel ilişkiler kuruluşu British Council, Türkiye’de kuruluşunun 75’inci yıldönümünü İstanbul’daki İngiltere Başkonsolosluğu’nun bahçesinde düzenlenen partiyle kutladı. Kutlamaya katılmak üzere istanbul’a gelen british council dünya ceo’su ciaran Devane, yaptığı açılış konuşmasında british council’ın türkiye’deki 75 yıllık yolculuğunun hikayesini anlatarak, şunları söyledi:

“Bizler bu 75 sene boyunca, Birleşik Krallık ile Türkiye’den kişi ve kurumlar arasında uzun ömürlü güven ve dostluklar inşa ettik.Türkiye’den ve Birleşik Krallık’tan bilgiye dayalı karşılıklı anlayışın önemine inanan çok sayıda kişi ve kurumun işbirliği ve katkısı olmadan bunu başarmamız mümkün olamazdı. Bu yaklaşımımız; işbirliğini, yaratıcılığı, çeşitliliği, inovasyonu, karşılıklılığı ve sürdürülebilirliği teşvik ediyor.. Türk halkı bize bu özelliklere değer verdiğini söylüyor. Ortaklıklar kurarak çalışıyor ve çalışmalarımızın tümünde etki değerlendirmesi yapıyoruz.

British Council Türkiye’de 1940 yılından bu yana faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Kültürel ilişkileri uluslararası ilişkilerin bir parçası olarak gören British Council, insanları bir araya getirmek ve Birleşik Krallık’la çalışmak isteyenleri teşvik etmek için İngilizce, Sanat, Eğitim ve Toplum alanında faaliyet gösteriyor.

Bundan 75 yıl önce British Council ile dil öğrenen kişi sayısı 8.000 iken; bugün, dil becerilerini geliştirmek için Türkiye’den her yıl bir buçuk milyon öğrenci ve öğretmen, British Council’ın ücretsiz dijital İngilizce kaynaklarına ulaşıyor. Ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından yarım milyondan fazla çocuk British Council’ın İngilizce öğrenmeye yönelik uygulamalarını ücretsiz olarak indirebiliyor.

Devane, ayrıca British Council Türkiye'nin 2014 yılında yaptığı etkinlikler, destek ve organizasyonlar hakkında detaylı bilgi vererek; British Council’ın bilgi ortaklıklarından biri olan ‘Birleşik Krallık ve Türkiye Bilim ve İnovasyon Yılı Programı’ nın bu sene öne çıkan bir diğer etkinlik olduğuna da dikkat çekti.

British Council Türkiye’yi 75’inci Yıldönümünü Kutlamaya Davet Ediyor

Aralarında ünlü sanatçılar, yazarlar, iş dünyasından isimler ve British Council’ın hizmetlerinden yararlanmış çok sayıda davetlinin katıldığı 75. yıl etkinliğinde Türkiye’de geçen 75 yılın dönüm noktalarını gösteren görsel işitsel enstalasyon ve William Shakespeare’in eserlerinden esinlenilerek yapılan canlı müzik ilgi topladı. Kutlamada ayrıca, 75’inci yıl şerefine düzenlenen dijital kampanyanın da başlatılmasıyla, seyirciler zamanda eğlenceli ve ilginç bir yolculuğa davet edildi. Katılımcılara, Birleşik Krallık’a uçak biletinden, özel sanat ve eğitim materyallerine, 75 adet kültür ödülü kazanma şansı sunuluyor. http://www.britishcouncil.org.tr/events/75th-year-anniversary

British Council Türkiye Web Sitesi: http://www.britishcouncil.org.tr/en/
Facebook: https://www.facebook.com/BritishCouncilTurkey
Twitter: https://twitter.com/trBritish
Vimeo: https://vimeo.com/britishcouncilturkey
Flickr: http://www.flickr.com/photos/britishcouncilturkey/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT