Canlandıranlar Festivali

Canlandıranlar Festivali

Etkinlik Etkinlik Haberleri Canlandıranlar Festivali

İstanbul Modern Sinema, Sinema Sponsoru D-Smart’ın katkılarıyla Canlandıranlar Derneği tarafından düzenlenen Canlandıranlar Festivali’nin ikincisine 24-25 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 22, 2014

İstanbul Modern Sinema’da uluslararası festivallerden seçkiler gösterime sunulacak

İstanbul Modern Sinema, Sinema Sponsoru D-Smart’ın katkılarıyla Canlandıranlar Derneği tarafından düzenlenen Canlandıranlar Festivali’nin ikincisine 24-25 Mayıs tarihlerinde ev sahipliği yapıyor. “Yüzden fazla film yüzde yüz animasyon” sloganıyla yola çıkan festivalin İtalyan ağırlıklı programında İtalyan çağdaş animasyon seçkisinin yanı sıra; Annecy, O!pla, View gibi ünlü uluslararası festivallerden seçkiler ve Türkiye’den canlandırmalar da yer alıyor. Aktivist, çevreci ve hayvan hakları savunucusu Frederic Back’in anısına; sanatçının filmlerinden oluşan bir seçkinin de yer alacağı festivalde, animasyonun çağdaş sanattaki yerinin tartışılacağı bir panel de düzenlenecek.

Festivalin bu yılki onur konuğu ise ilk gösterimi 2013’te 70. Venedik Film Festivali’nde gerçekleşen Mutluluk Sanatı (L’arte della felicità) ile övgü toplayan yönetmen Alessandro Rak. Mutluluk Sanatı; hayat ve gerçeklik gibi kavramlar üzerine kafa yoran, Uzakdoğu felsefeleri ile Batılı bireysel çelişkiler arasında gidip gelen ve canlandırmanın ciddi yetişkin dertlerini, insanın anlam arayışını dinamik bir anlatımla konu edebileceğini kanıtlayan yeni bir örnek.

İtalyan animasyon sinemasının genç yönetmenlerinden Alessandro Rak; 25 Mayıs Pazar saat 17.00’de filminin gösteriminin ardından İtalyan animasyon sineması ve son filmi üzerine konuşmak için izleyicilerle buluşacak.

1977 yılında İtalya’da doğan ve Roma’daki Centro Sperimentale di Cinematografia Film Okulu’ndan mezun olan Alessandro Rak animasyonun yanı sıra çizgi roman da üreten çok yönlü bir sanatçı. 2001′den beri Rak&Scop Animasyon Stüdyosu’nda, Andrea Scoppetta ile birlikte verimli bir sanatsal işbirliği içindeler ve çeşitli yapım şirketlerine çizgi romanlar, eğitimler, demo ve karakter tasarımları üretiyorlar. Alessandro Rak’ın en önemli çalışması yönetmeni ve ortak yazarı olduğu 2013 yapımı Mutluluk Sanatı filmi. İlk gösterimi Uluslararası Venedik Film Festivali’nde yapılan film çeşitli festivallerde en iyi film ödülünü kazanmıştır. Mutluluk Sanatı ile ilk uzun metrajlı animasyon filmini gerçekleştiren Rak’ın, ödüllü kısa filmleri ve video klipleri de bulunuyor.

Canlandıranlar Festivali, dünyanın önemli uluslararası festivallerinin 2013 filmlerinden bir seçki de hazırladı. Festivaller Seçkisi bölümünde Fransa’nın 50 yılı aşkın geçmişi olan Uluslararası Annecy Animasyon Film Festivali’nden Ab Ovo, Bilinçaltı Şifresi, Çünkü Ben Bir Kızım, Feral, İhlal, Nehrin Etrafında, Tavşan ve Geyik, Üçgen Aşkı, Zafer Kahramanı filmleri ile; İtalya’nın en büyük 3D animasyon festivali VIEWFest’ten Anti-Fransız, Traş Ol, Yarasalar filmleri yer alıyor.

Festivalde geçen yıl Montreal’de kansere yenik düşerek 89 yaşında hayata gözlerini yuman, hem çizimleriyle hem de kısa canlandırma filmleriyle dünya çapında kazandığı pek çok ödül bulunan Kanadalı sanatçı Frédéric Back’in (1924-2013) için özel bir bölüme yer veriliyor.

Canlandıranlar Festivali’nde iki bölüm olarak yer alan İtalya Seçkisi’nde ise bir araya getirdikleri İtalyan animasyon sanatçılarının filmlerini uluslararası platforma taşıma konusunda çalışan canlandırma sineması uzmanı Paola Bristot ile kompozitör, ses-müzik tasarımcısı ve animasyon film yapımcısı Andrea Martignoni’nin hazırladıkları arşivden filmler gösterilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT