Carolyn Christov-Bakargiev, 14. İstanbul Bienali’nin Kavramsal Çerçevesi İçin Çalışmaya Başladı

Carolyn Christov-Bakargiev, 14. İstanbul Bienali’nin Kavramsal Çerçevesi İçin Çalışmaya Başladı

Etkinlik Etkinlik Haberleri Carolyn Christov-Bakargiev, 14. İstanbul Bienali’nin Kavramsal Çerçevesi İçin Çalışmaya Başladı

14. İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda 5 Eylül-1 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 21, 2014

“Sanatla ve Sanat Aracılığıyla Yas Tutuyor, Hatırlıyor, Kınıyor, İyileşmeye Çalışıyoruz”

Carolyn Christov-Bakargiev, “İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Danışma Kurulu’na bir sonraki bienalin hazırlanması görevini bana verdikleri için teşekkür ediyorum. Onların aracılığıyla Soma’da geçen hafta yakınlarını kaybeden acılı maden işçileri ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Böyle bir zamanda bir sergi duyurusu yapmak üzüntü verici, öte yandan sanatla ve sanat aracılığıyla yas tutuyor, hatırlıyor, kınıyor, iyileşmeye çalışıyor ve kendimizi, biçimden yaşama yansıyan neşe ve canlılık ihtimaline adıyoruz.” dedi.

Carolyn Christov-Bakargiev kavramsal çerçeveyi oluşturma sürecinde, Cevdet Erek’in sanatsal tavsiyelerinden, Griselda Pollock’un keskin entelektüel zekasından, Pierre Huyghe’un duyarlılığından, Chus Martinez'in küratöryel hayalgücünden, Marcos Lutyens’in dikkatinden, Füsun Onur’un sahip olduğu keskin bakıştan, Anna Boghiguian’ın siyasi felsefesinden, Arlette Quynh-Anh Tran’ın gençlik dolu heyecanından, William Kentridge’in bilgelik yüklü tereddütlerinden ve süreç ilerledikçe belirecek başka nitelik ve aracılıklardan beslenecek.

Yapacağı çalışmayla ilgili de görüşlerini belirten Christov-Bakargiev’e göre 14. İstanbul Bienali, “çizginin nerede çekileceğini, nerede geri çekilmek gerektiğini, nelerden faydalanılabileceğini ve neyin öne çıkarılabileceğini aramak üzere yola çıkacak. Bienal bunu açık bir denizde yapacak. Yüzey düzken parmak uçlarıyla, derinlere inildiğinde, “katlanmış kodlama katlarını açmadan” yapacak.

14. İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda 5 Eylül-1 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek. 14. İstanbul Bienali’ne çok sayıda kurum ve kuruluş, uluslararası fon sağlayıcı ve fon kuruluşları da destek veriyor.

Carolyn Christov-Bakargiev kimdir ?
Carolyn Christov-Bakargiev, yazar, etkinlik ile sergi düzenleyici ve sanatsal pratikler, sanat tarihleri ve estetiğin politikası gibi alanlarda çalışan bir araştırmacı. Şu anda Northwestern Üniversitesi Edith Kreeger Wolf Kürsüsü’nde Sanat Kuram ve Pratiği alanında Misafir Öğretim Üyesi (2013–15) olarak görevine devam eden Christov-Bakargiev, 2014 yılı için Leeds Üniversitesi’nin Leverhulme Profesörlük Kürsüsü’ne davet edildi. 2013 yılında The Cooper Union, New York’ta Menschel Kürsüsü’nün Sanat alanında Misafir Öğretim Üyesi, ayrıca Goethe Üniversitesi, Frankfurt am Main, Felsefe Enstitüsü’nde sanat ve doğa kültürleri felsefesi alanında Misafir Öğretim Üyesiydi. Sanat ve bilim ilişkisi üzerine, son olarak Harvard Üniversitesi’nde (2014) olmak üzere birçok kurumda ders veren Christov-Bakargiev, 2009’dan 2012’ye Almanya’nın Kassel şehrinin yanı sıra Afganistan’ın Kabil; Mısır’ın İskenderiye ve Kahire şehirlerinde ve Kanada’nın Banff kasabasında gerçekleştirilen dOCUMENTA (13) sergisinin de sanat direktörlüğünü üstlendi.

Daha önce 16. Sydney Bienali’nin (Revolutions—Forms That Turn/Devrimler – Dönen Biçimler, 2008) sanat direktörü ve Castello di Rivoli Güncel Sanat Müzesi’nin şef küratörü (2002-8, geçiş dönemi direktörü 2009) olarak çalıştı. 1999 yılından 2001 yılına, New York MoMA’ya bağlı kuruluşlardan P.S.1 Güncel Sanat Merkezi’nin şef küratörüydü. Christov-Bakargiev’in düzenlediği diğer grup sergileri arasında The Moderns [Modernler], Torino (2003), Faces in the Crowd [Kalabalıktaki Yüzler], Londra ve Torino (2004), Citta’ Natura (1997), ve Molteplici Culture (1992) yer alıyor. Christov-Bakargiev’in yayımlanan kitapları arasında William Kentridge (1998), Arte Povera (1999), ve dOCUMENTA (13) için hazırladığı 100 Notes—100 Thoughts [100 Not – 100 Fikir] dizisi, ayrıca The Logbook [Seyir Defteri] ve The Book of Books [Kitaplar Kitabı] (2011–12) bulunuyor.

14. İstanbul Bienali’nin Danışma Kurulu’nda Adriano Pedrosa, Başak Şenova, İnci Eviner, Iwona Blazwick ve Ute Meta Bauer yer alıyor.

14. İstanbul Bienali’nin kavramsal çerçevesi 2014 Sonbaharı’nda düzenlenecek bir basın toplantısıyla duyurulacak.

Ayrıntılı bilgi için: bienal.iksv.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT