Diyabetliler Maraton Koşacak

Diyabetliler Maraton Koşacak

Etkinlik Etkinlik Haberleri Diyabetliler Maraton Koşacak

Tip 1 diyabetli olup da sporla, özellikle maraton koşmakla ilgilenen bireyleri bir araya getirmek amacıyla oluşturulacak “Team1 Koşu Takımı”, Mart 2018 yılında yapılacak Runatolia Maratonu’na katılacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 22, 2017

Diyabetle yaşamda algıları değiştirmeye koşuyoruz! Diyabetle yaşarken engel tanımayanlardansanız, şimdi kendinizi göstermenin tam sırası. Türk Diyabet Cemiyeti ve Novo Nordisk’in işbirliğiyle oluşturulan diyabet koşu takımı Team1 ‘diyabetli’ algısını değiştirmek için harekete geçiyor.

Doğru diyabet yönetimiyle; sağlıklı beslenerek, düzenli hareket ederek ve tedaviyi aksatmayarak, sağlıklı bir yaşam sürdürmek mümkündür. Düzenli hareket yani spor, diyabetin önlenmesinde, tedavisinde ve takibinde önemli bir yer tutar.

Diyabet, obezite, hemofili, büyüme hormonu ve hormon replasman tedavilerinin öncü şirketi Novo Nordisk Türkiye ve Türk Diyabet Cemiyeti, diyabet ve diyabetle spor konusunda işbirliği yaptığı projelere bir yenisini daha ekledi.

Tip 1 diyabetlilerin yaşamın her alanında olduğu gibi spor konusunda da engel tanımayacağını göstermek, diyabet ve diyabetle spor konusunda farkındalığı artırmak amacıyla oluşturulan “Team1 Koşu Takımı” Novo Nordisk Türkiye’nin ve şirketin dijital markası www.diyabet.com web sitesinin koşulsuz sponsorluğuyla hayata geçiyor. Tip 1 diyabetli olup da sporla, özellikle maraton koşmakla ilgilenen bireyleri bir araya getirmek amacıyla oluşturulacak “Team1 Koşu Takımı”, Mart 2018 yılında yapılacak Runatolia Maratonu’na katılacak.

Team1 Takımının danışmanlığını kendisi de bir maraton koşucusu olan Prof. Dr. Taner Damcı, kaptanlığını ise Tip 1 diyabetli ultra maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz yapacak. Bu projeye sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Dr. Burak Cem “Yaklaşık 95 yıldır diyabet konusunda sürekli yeni tedaviler geliştiren bir şirket olarak amacımız, diyabetli insanların insülin tedavisi sayesinde hayatlarında hiçbir aktiviteden geri kalmalarına gerek kalmadığını, herkes gibi spor yapabileceklerini, sporcu olabileceklerini göstermek” dedi.

Türkiye çapında yapılan bu yarışma ile ilgili duyurular ve davetler, proje Team1 Facebook sayfası (https://www.facebook.com/Team1-160969594641378) ile Türk Diyabet Cemiyeti web sitesi ve sosyal medya kanalları kullanımı ile yapılmaktadır. Yarışmaya başvurmak için, www.diyabetcemiyeti.org internet adresinden ulaşılabilecek olan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekiyor. Team1 takımına sadece 18 yaş ve üstü koşucular başvurabiliyor. Seçmelere son katılım tarihi ise 1 Ocak 2018 olarak belirlendi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT