Dostlar Tiyatrosu, Güneşin Sofrasını Bu Kez Kenter Tiyatrosu’nda Kuruyor!

Dostlar Tiyatrosu, Güneşin Sofrasını Bu Kez Kenter Tiyatrosu’nda Kuruyor!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dostlar Tiyatrosu, Güneşin Sofrasını Bu Kez Kenter Tiyatrosu’nda Kuruyor!

Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht oyunu; kış sezonuna kapalı salonlara uyarlanmış haliyle Kenter Tiyatrosu’nda başlıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 4, 2016

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği, yaz aylarına damgasını vuran oyun “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”; kapalı salonlara uyarlanmış haliyle kış sezonunu Kenter Tiyatrosu’nda açıyor. Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı, Dostlar Tiyatrosu’nun “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu; 11 Kasım Cuma ve 12 Kasım Cumartesi akşamı Kenter Tiyatrosu’nda yeniden tiyatroseverlerle buluşuyor.

Yaz sezonunun kapanmasıyla Genco Erkal’ın açıkhava tiyatrosuna dönüştürdüğü tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nın bahçesine veda eden “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu; kış sezonuna kapalı salonlara uyarlanmış haliyle Kenter Tiyatrosu’nda başlıyor.

Tülay Günal ve Genco Erkal’ın birlikte rol aldığı, yaz aylarının olay yaratan oyunu, 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktasını, Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i güneşin sofrasında bir araya getiriyor. İki ozan “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”te; keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustaların eserleriyle, izleyiciyi de bu sözlü-müzikli ziyafete davet ediyorlar.

İnsan zekasını doyuran bu mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleninde Tülay Günal ve Genco Erkal; dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna; piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksafonda Çağdaş Engin eşlik ediyor.

“Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu; 11 Kasım 2016, Cuma ve 12 Kasım 2016, akşamları Kenter Tiyatrosu’nda izlenebilir. Başlama saati 20:30 olan oyuna ait biletler; Biletix’ten ve Kenter Tiyatrosu gişesinden temin edilebilir.

Adres:Ergenekon, Halaskargazi Cd. No:35, Şişli
Tel: 0 212 246 3789
Bilgi için: www.biletix.com
www.dostlartiyatrosu.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT