Dünyanın Müziği İstanbul’un Kalbine Dokunacak

Dünyanın Müziği İstanbul’un Kalbine Dokunacak

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dünyanın Müziği İstanbul’un Kalbine Dokunacak

20 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik, elektronikten caz müziğine, gelenekselden deneysele farklı müzikal gelenekleri ve kültürleri İstanbul’da buluşturacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 18, 2016

OneBeat İstanbul, İstanbul Bilgi Üniversitesi Ev Sahipliğinde Türkiye’de Gerçekleşecek!

Dünyanın dört bir tarafından yetenekli genç müzisyenleri bir araya getiren ve alanında öncü bir müzik diplomasisi programı olan OneBeat, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Found Sound Nation ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin desteğiyle Türkiye’de OneBeat İstanbul adıyla yeni bir proje gerçekleştirecek. 20 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik, elektronikten caz müziğine, gelenekselden deneysele farklı müzikal gelenekleri ve kültürleri İstanbul’da buluşturacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek OneBeat İstanbul, farklı kültürlerden, kimliklerden ve müzikal türlerden gelen başta İstanbullu müzisyenler olmak üzere Amerikalı ve Suriyeli müzisyenleri müziğin evrensel gücü etrafında birleştirecek. Yıllardır Amerika’da düzenlenen ve dünyanın çok çeşitli ülkelerinden müzisyenlere birlikte müzik yapma imkanı veren OneBeat’in yeni müzikal mekanlarından biri, santralistanbul Kampüsü başta olmak üzere tüm İstanbul olacak. Atölye çalışmaları, konserler ve sokak performansları ile şehirde festival havası estirecek müzisyenlerin ortaya koyacağı yepyeni eserler ise 29 Nisan tarihinde düzenlenecek konser ile tüm İstanbul’a duyurulacak.

ABD, Suriye ve Türkiye’nin Özgün Sesleri Duyulacak
Bu yıl ilki düzenlenecek OneBeat İstanbul 10 müzisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Şubat ayında başvuru yapan onlarca müzisyenin değerlendirme sonuçlarına göre OneBeat İstanbul’da, Amerika Birleşik Devletleri’nden iki, üçü Suriyeli olmak üzere İstanbul, Türkiye’den sekiz müzisyen yer alacak. ABD’den Eva Salina, Pat Swoboda, Türkiye’den Ruşen Can Acet, Gülşah Erol, Tarık Aslan, Zeynep Ayşe Hatipoğlu, Fulya Uçanok’un eşlik edeceği etkinliğe, Suriyeli müzisyenler Jinda Kanjo, Osama Badawe ve Hozan Osman özgün ezgileriyle katkı sunacak. Müzisyenler, kendi müziklerinin geleneksel ve yeni tınıları ile yeni eserler ortaya koymak amacıyla 12 gün boyunca birlikte müzik ve atölye çalışmaları yapacak.

Atölye, Konser ve Renkli Sokak Performansları
OneBeat İstanbul’a katılan müzisyenler tüm prova çalışmalarını 20 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirecek. Etkinlik boyunca beden perküsyonu ve müzik performansı atölyeleri düzenlenecek. Bu atölyelerde Gökçe Gürçay (KeKeÇa) ve Metehan Dada&Diler Özer (Kardeş Türküler) yer alacak. Atölye çalışmalarına, Kardeş Türküler’den Feryal Öney, Metehan Dada ve Diler Özer’in de katılımıyla ortak performanslar da eşlik edecek.

“Yepyeni Eserler” Final Konseri ile Dinleyicilerle Buluşacak
OneBeat İstanbul’da 12 gün boyunca birlikte müzik yapan, müzik yapmanın yeni yollarını keşfeden müzisyenler, bu buluşmada ortaya koydukları performansları özgün eserlere dönüştürecek. Müzisyenlerin ortak üretimi ile hayata geçirilen besteler, 29 Nisan Cuma günü saat 20.30’da santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde düzenlenecek konserle tüm İstanbul’a duyurulacak. Eserler, OneBeat’in evrensel amacına uygun olarak mümkün olduğunca fazla sayıda insana ulaştırılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT