Ekim’de Sonbaharın Tadı SineBU’da

Ekim’de Sonbaharın Tadı SineBU’da

Etkinlik Etkinlik Haberleri Ekim’de Sonbaharın Tadı SineBU’da

Boğaziçi Üniversitesi sinema salonu SineBU sonbaharın tadını 5 yeni film ile çıkarıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 11, 2016

Boğaziçi Üniversitesi sinema salonu SineBU sonbaharın tadını 5 yeni film ile çıkarıyor. Türkiye coğrafyasından esintiler sunan Rüya, Albüm, All of a Sudden, Elveda Berlin ve Rüzgarda Salinan Nilüfer filmleri ilk kez SineBU izleyicisiyle buluşuyor. Kalandar Soğuğu ise son gösterimleriyle SineBU’ya konuk oluyor.

SineBU Ekim perdesini Seren Yüce’nin yönettiği Rüzgarda Salınan Nilüfer ile açıyor. Ayın ilk haftası izleyiciyle buluşacak olan Rüzgarda Salınan Nilüfer, seyircinin büyük beklentiyle beklediği bir film. Seren Yüce uzun zaman sonar ürettiği filminde, günümüz sosyal hayatnın dayatmalarına ve çaresizliklerine farklı bir bakış açısı sunuyor.

Bu ayın en merakla beklenen filmi Aslı Özge yönetmenliğinde çekilen All of a Sudden(Ansızın). Hamlet’ten bir alıntıyla açılan filmde Aslı Özge, coğrafyamıza ait bir kadın hikayesini evrensel bir zeminde zenginleştirerek kurgulamış. İstanbul Film Festivali’nde Fipresci ödülüne layık olmuş All of a Sudden, Ekim’in üçüncü haftasından itibaren seyircisini bekliyor olacak.

Usta yönetmen Fatih Akın da bu ay merakla beklenen yeni filmi Elveda Berlin ile SineBU perdesinde. Çok satan bir gençlik romanından uyarlama olan filmi nana hikayesi ise ‘büyümek’. Çağdaş bir Huckleberry Finn hikayesi olarak nitelenen bu yol filmi, akıcı anlatısı ile izleyiciye eğlence vaat ediyor.

Ekim ayının son haftası SineBU perdesi Derviş Zaim imzalı Rüya filmi ile izleyicilerini bekliyor. Mimari sanatını genç bir kadının gözünden anlatan Rüya filmi mesleğinin de etkisiyle geçmişte sıkışan, bir yandan da gençliğinin etkisiyle hayatta ilerleme gücü bulmaya çalışan mimar kızın hikâyesini anlatıyor.

SineBU bu ay Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciliği devam eden Mehmet Can Mertoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi Albüm’ü ön gösterimiyle izleyiciyle buluşturuyor. 69. Cannes Film Festivali’nde yarışan tek Türk filmi olan Albüm, günümüz Türkiye’sine ait evlat edinme hikayesini kendine güvenen ve tutarlı bir zanaat ile kara mizah formunda işleyerek Mertoğlu’na “özgün” övgüsünü kazandırmış durumda.

ABD’de yapılacak 89. Akademi Ödülleri’nde(Oscar) En İyi Yabancı Film dalında Türkiye’nin adayı seçilen Mustafa Kara’nın yönettiği Kalandar Soğuğu ise, Ekim ayının ilk iki haftası kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için vizyonda olacak.

Bilet ücretleri: Tam 12TL, Personel 8TL, Öğrenci 3TL, Sinema Kulübü bü(s)k Üyesi 2TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT