Engelsiz Bir Hayat İçin Sahne Aldılar

Engelsiz Bir Hayat İçin Sahne Aldılar

Etkinlik Etkinlik Haberleri Engelsiz Bir Hayat İçin Sahne Aldılar

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), 1998 yılında kurmuş olduğu sanat atölyesi çalışmalarına Rüya ve Maskeler isimli tiyatral dans gösterisiyle devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 24, 2016

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş’ın yazdığı, sanat danışmanlığını Tan Sağtürk’ün üstlendiği dans projesi, “Rüya ve Maskeler”; sanatın ve yaratıcılığın engel tanımadığını bütün insanlara haykırıyor. 19 Ekim Salı akşamı 90. Kez sahnelenen dans gösterisi 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engelsiz olmak üzere toplam 13 dansçıdan oluşuyor. Ebru Şallı’nın da aralarında bulunduğu dans gösterisinde, engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadele anlatıldı. Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan gösteride görme engelli 2 ve 1 engelsiz sanatçıdan oluşan müzik ekibi eşliğinde sahnelendi.

Toplum baskısı ve duyarsızlığının ancak empati ile aşılabileceğini vurgulayan gösteri, izleyenlere hem görsel hem de işitsel bir şölen sundu. Yediden yetmişe herkesin engellere olan bakış açısını değiştirmenin amaçlandığı gösteride; engelli vatandaşların günlük hayatta yaşadığı sorunlara dikkat çekiliyor. Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan “Rüya ve Maskelerin” hikâyesi, birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT