FIS Snowboard Dünya Kupası İstanbul

FIS Snowboard Dünya Kupası İstanbul

Etkinlik Etkinlik Haberleri FIS Snowboard Dünya Kupası İstanbul

FIS Snowboard Dünya Kupası 19-20 Aralık’ta İstanbul’da!

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 3, 2014

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen “FIS Snowboard Dünya Kupası İstanbul”, Türkiye Kayak Federasyonu’nun girişimleriyle, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından, 19-20 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Tarihinde ilk kez, erkek sporcuların yanı sıra kadın sporcuların da yarışacağı ve dünyanın en iyi 65 snowboard sporcusunu buluşturacak organizasyon için, İTÜ Maslak Kampüsü’nde 40 metre yüksekliğinde, 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kurulacak, alana 350 ton yapay kar yığılacak.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun girişimleriyle ülkemize taşınan snowboard yarışması FIS Snowboard Dünya Kupası, bu yıl ilk kez hem erkek hem de kadın sporcuların katılımıyla, 19-20 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek. Türkiye Kayak Federasyonu’nun yeni yönetiminin vizyonu doğrultusunda, Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan sezonun ilk Big Air yarışması için, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde bulunan İTÜ Stadyumu’nda, 40 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kurulacak. Yarışma için dünyanın en iyi sporcuları İstanbul’a gelirken, organizasyon için alana 350 ton yapay kar yığılacak, 5.000’i tribün, 15.000’i saha içi olmak üzere 20.000 bilet satışa sunulacak. Biletler, Biletix üzerinden 60-200 TL aralığındaki fiyatlarla satılacak. Organizasyonun final yarışları, NTVSpor ve Eurosport kanallarından naklen yayınlanacak.

FIS Big Air Dünya Kupası’nı Türkiye’ye getiren Türkiye Kayak Federasyonu’nun Başkanı Erol Yarar, bu önemli organizasyonun 20.000 kişi tarafından izleneceğini ve bu yıl İstanbul’da gerçekleştirilecek en önemli etkinliklerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Snowboard, kış sporlarının en heyecanlı ve zevkli dallarından biri ancak Türkiye’de yeterince tanınmıyor. Dünya Kupası’nı Türkiye’ye getirmekteki amacımız, Türk sporcularını ve seyircilerini snowboard heyecanı ile tanıştırarak gençlerimizi bu alana yönlendirmek. Bu yarışmaya farklı ülkelerden sporcular katılacak ancak ne yazık ki aralarında Türk sporcu yok. Snowboard çok zevkli, heyecanlı bir disiplin ve inanıyoruz ki, ülkemizde bu spora ilgi duyacak ve ileride Türkiye’yi benzer uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil edecek çok yetenekli gençlerimiz var. Federasyon olarak hedefimiz, bu yetenekli gençleri ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Bu yılki organizasyonun bir başlangıç olmasını ve ileride kendi sporcularımızın da yarışacağı etkinliklere ev sahipliği yapmayı diliyoruz.”

Snowboard’un en çok ilgi gören ve en heyecanlı kategorilerinden biri olan Big Air’in İstanbul’da düzenlenecek organizasyonunda, tarihinde ilk kez, hem kadın hem de erkek sporcuların katılımıyla düzenlenmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını belirten FIS Snowboard Yarış Direktörü Uwe Beier şunları söyledi: “İstanbul’da düzenlenecek yarışlar, snowboard’u; kendilerini limitlerine kadar zorlayan ve sporun gelişimine yaratıcılık, yetenek ve adanmışlıkla katkı sağlayan kadınlar için de bir etkinlik haline getirmek için ideal bir fırsat. Bu tarihi etkinliğin İstanbul’da gerçekleşecek olmasından da çok memnunuz.”

Organizasyon kapsamında 19-20 Aralık tarihlerinde İTÜ Spor Salonu’nda düzenlenecek Winter Expo, spordan turizme, tekstilden hızlı tüketime kış endüstrisinin temsilcilerini bir araya getirecek. Winter Expo ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

19-20 Aralık’ta İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampusu’nda bulunan İTÜ Stadyumu’nda düzenlenecek FIS Snowboard Dünya Kupası çerçevesinde çeşitli konserler ve etkinlikler de gerçekleştirilecek. Final yarışlarının ardından Athena konser için sahne alacak, yarışlar öncesinde ise BuBiTuzak grubu konser verecek, DJ performanslar gün boyunca devam edecek.

İstanbul’daki FIS Snowboard Dünya Kupası organizasyonuna katılacak sporcular, yarışmayı kazanmak için ihtiyaç duydukları puanların yanında, rekor seviyedeki ödül için de mücadele edecek. 112.500 İsviçre Frankı (yaklaşık 270.000 TL) tutarındaki toplam ödül, en iyi erkek (75.000 CHF) ve en iyi kadın sporcu (37.500 CHF) arasında bölüştürülecek.

İstanbul’daki Big-Air kategorisi yarışmasından sonra, Ocak ayında İsviçre’nin Gstaad kentinde ve Şubat ayında Kanada’nın Quebec kentinde iki yarışma daha yapılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT