Fotoİstanbul Uluslararası Fotoğraf Festivali, 1 Ekim'de Başlıyor

Fotoİstanbul Uluslararası Fotoğraf Festivali, 1 Ekim'de Başlıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Fotoİstanbul Uluslararası Fotoğraf Festivali, 1 Ekim'de Başlıyor

Türkiye’den ve dünyadan 56 sanatçıyı bir araya getiren Fotoİstanbul 2016, 30 Ekim'e kadar fotoğraf severleri bekliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 7, 2016

Türkiye'den ve dünyadan 56 fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali 1 Ekim'de kapılarını açıyor. 30 Ekim'e kadar devam edecek festival kapsamında 56 sergi, 12 panel ve yuvarlak masa toplantısı, fotoğraf ustaları ile altı sohbet toplantısı, 250’yi aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri düzenlenecek. Bu yılın yeniliği ise açık havadaki video gösterim geceleri olacak.

Türkiye'nin en kapsamlı fotoğraf organizasyonu Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 1 Ekim tarihinde üçüncü kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’den ve dünyadan 56 sanatçıyı bir araya getiren Fotoİstanbul 2016, 30 Ekim'e kadar fotoğraf severleri bekliyor.

56 sergi, 12 panel ve yuvarlak masa toplantısı, fotoğraf ustaları ile altı sohbet toplantısı, 250’yi aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri ile fotoğrafı tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivaldeki bu seneki yenilik ise açık havadaki video gösterim geceleri olarak. Festivalin gerçekleşeceği mekanlar ise şöyle: MKM, Ortaköy Kültür Merkezi, Yetimhane, Deniz Müzesi, BAU, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ).

Fotoİstanbul 2016, yaşayan önemli fotoğraf sanatçılarından biri olan Sandro Miller başta olmak üzere, Ruud van Empel, Antonie D'agata, Christer Strömhölm, Nick Brandt, Daesung Lee, Mandy Barker, Josef Hoflehner, Kai Widenhofer, Henrik Spohler, James Mollison, Shadi Ghadirian, Tomasz Lazar, Marcus Lyon, Jean Fransuva Lepage, Park Seung Hoon gibi dünyaca ünlü isimlerin aralarında bulunduğu 35 yabancı sanatçının eserlerini İstanbul’da ağırlayacak. Türkiye’den ise aralarında Yıldız Moran, Maryam Şahinyan, Gül Ilgaz, Sinan Tuncay, Ahmet Öner Gezgin, Ergun Turan, Bennu Gerede, Barbaros Kayan, Aydın Büyüktaş, Tayfun Öztürk, Seçkin Yılmaz, H-art Kollektif gibi isimlerin bulunduğu 20 fotoğraf sanatçısı festivalde yer alacak.

Bu yılın onur konuğu Macaristan
Kısa zaman içerisinde ortaya koyduğu başarı ile fotoğraf dünyasında önemli bir yer edinen Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, bu seneden başlayarak her yıl bir ülkeyi ve o ülkenin fotoğrafçılarını “Onur Konuğu” olarak ağırlayacak, o ülkeye özgün etkinlikler düzenleyecek. Bu yılın onur konuğu başta André Kertész olmak üzere, Brassaï, Robert Capa, László Moholy-Nagy gibi dünyaca ünlü fotoğrafçılar yetiştirmiş olan Macaristan olacak.

Ayrıca “Robert Capa Uluslararası Büyük Ödülü” birincisinin eserleri her yıl Fotoİstanbul'da sergilenecek. Bunun yanında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Rusya'da düzenlenen, Uluslararası Andrei Stenin yarışmasının birincisinin eserleri Fotoİstanbul'da sanatseverlerle buluşacak. Arles Voies Off ve Tiflis Fotoğraf festivallerinin özgün seçkileri ise Fotoİstanbul 2016’yı zenginleştirecek.

İstanbul'daki fotoğraf galerileriyle iş birliği
Fotoİstanbul, sanat dünyası ile olan iletişimini İstanbul'daki fotoğraf galerileri ile iş birliğine girerek yeni bir boyuta taşımayı planlıyor. İstanbul’un önde gelen sanat sergileri The Empire Project, Gama, Art Galerim, Fotoğraf Evi, Mixer ve İFG bu yıl Fotoİstanbul’un etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Bu yılki festival kapsamında The Eveyday Projects ve Canon sponsorluğunda Instagram fotoğraf yarışması da düzenleniyor. Dünyadan binlerce adayın gönderdiği fotoğraflardan yapılacak seçim sonrası finale kalan isimler, Canon Türkiye tarafından dağıtılacak çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Ayrıca bu yarışmada ilk elliye giren fotoğrafçıların eserleri festival boyunca sergilenecek.

Bu seneki festivalin sanat yönetmenliğini Attila Durak, festival yöneticiliğini Rıza Erdeğirmenci üstlenirken, Ersin İleri iletişim koordinatörü, Çoşar Kulaksız festival danışmanı, Ebru Uluğkay projeler koordinasyonu, Noyan Sungur proje yöneticisi olarak görev alacak. Bu yılın zenginleşen ve çeşitlenen küratör kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Hüseyin Yılmaz, Katharina Mouratidi, Seok Jae-hyun, Christophe Laloi, Oscar Durand, Elie Gardner, István Virágvölgyi.

Festivale katılmak isteyenler www.fotoistanbul.org adresinden detaylı bilgi alabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT