GREAT Festivali - GREAT Festival of Creativity

GREAT Festivali - GREAT Festival of Creativity

Etkinlik Etkinlik Haberleri GREAT Festivali - GREAT Festival of Creativity

Mary Katrantzou GREAT Festivali için İstanbul’a geliyor. GREAT Festivali’nde moda, tekstil ve lüks sektörlerinde yaratıcılık konuşulacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 15, 2014
20-22 Mayıs’ta düzenlenecek “GREAT Festivali - GREAT Festival of Creativity”, Global Tasarım Zirvesi’ne evsahipliği yapacak. Katılımcılara fikir alışverişinde bulunacakları ve yeni iş ilişkileri kurabilecekleri benzersiz bir fırsat sunmaya hazırlanan Festival için ünlü İngiliz modacı Mary Katrantzou İstanbul’a gelecek ve “Yaratıcılık ve İşbirliği” paneline katılacak. Festival’de “İngiliz Erkek Giyiminde 10 Trend” başlıklı bir panel de düzenlenecek.

Birleşik Krallık hükümeti tarafından bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük tanıtım hamlesi niteliğindeki GREAT kampanyası çerçevesinde tasarlanan GREAT Festivali (GREAT Festival of Creativity) dünyada ilk kez 20-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenleniyor. Festival, yaratıcılığın ön planda olduğu moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, teknoloji ve inovasyon, yiyecek ve içecek, eğitim ve sağlık gibi sektörlerde Birleşik Krallık’ın en girişimci, en ilham verici ve en etkileyici projelerini ve alanlarında dünyaca ünlü isimlerini İstanbul The Seed’de bir araya getirecek. Festival, katılımcılara fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve yeni iş ilişkileri kurabilecekleri benzersiz bir fırsat sunacak.

Düzenlenecek panel ve oturumlarda konuklar dünyaca ünlü konuşmacıları izleme, masterclass çalışmalarına katılma ve Founders Forum, London Design Festival ve British Fashion Council gibi kurumlar tarafından düzenlenen networking seanslarında yer alma fırsatı bulacaklar.

Ünlü İngiliz Modacı Katrantzou İstanbul’a geliyor

GREAT Festivali’ne katılmak üzere İstanbul’a gelecek konuklar arasında ünlü İngiliz modacı Mary Katrantzou da bulunuyor. “Yaratıcılık ve İşbirliği” başlıklı panele katılacak olan Katrantzou, işbirliğinin yaratıcılık sürecine olan katkısına ilişkin görüş ve deneyimlerini paylaşacak. Festivalin önemli konularından biri olan moda sektöründe gerçekleştirilecek bir başka etkinlik ise “İngiliz Erkek Giyiminde 10 Trend” başlıklı panel olacak. Birleşik Krallık’ta doğan ve uluslararası bir kimlik kazanan 10 ikonik stilin sergileneceği etkinlikte GQ UK’den Dylan Jones’un yanı sıra Musem of London’dan Timothy London’un katılacakları bir panel de düzenlenecek.

GREAT Festivali, Global Tasarım Zirvesi’ne de evsahipliği yapacak. Öncü tasarımcıların konuk olacağı, panellerde farklı sektörlerde tasarımın önemi ve dokunduğu her ürüne sunduğu katma değer tartışılacak. Ayrıca, tasarımda ünlü isimlerin liderlik edecekleri bir masterclass çalışması da gerçekleştirilecek. Lüks sektöründe ise Birleşik Krallık’ın bu alanda birçok şirketi biraraya getiren Walpole girişiminin liderliğinde düzenlenecek “Lüks ekonomisi” “El yapımı” ve “Yarının Markaları” başlıklı panellerde sektörün geleceği tartışılacak.

Festivalde ayrıca, Central St Martins Üniversitesi’nden Carole Collet liderliğinde gerçekleştirilecek bir çalışmada tekstilde inovasyon, tekstilin geleceği, suyu temizleyen enzimler, giyilebilir teknoloji gibi konulara odaklanan “Tekstil’in Geleceği” başlıklı bir panel de gerçekleştirilecek. De Montfort Universitesi öğrencilerinin katılacağı “Konsept’ten Yaratım’a” başlıklı etkinlikte ise öğrenciler lüks bir ayakkabının ortaya çıkma süreçlerini çizim, prototip üretimi ve son üretim süreçleri olmak üzere izleyicilere sergileyecekleri bir çalışma gerçekleştirecekler.

Günümüz dünyasında en büyük rekabet avantajlarından biri olan yaratıcılığın her alanda oluşturduğu değeri, Birleşik Krallık’tan kişi ve kurumların yaratıcılıklarıyla farklı sektörlere yaptıkları katkıları ve sundukları çözümleri vurgulamayı amaçlayan GREAT Festivali İstanbul’un ardından 2014 yılında Hong-Kong ve 2015 yılında Şangay’da gerçekleştirilecek.

http://greatfestivalofcreativity.co.uk/

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT