Hatay, İstanbul'a Konuk Oluyor Künefe Şöleni Başlıyor Yenikapı’da Hatay Rüzgârı Esecek

Hatay, İstanbul'a Konuk Oluyor Künefe Şöleni Başlıyor Yenikapı’da Hatay Rüzgârı Esecek

Etkinlik Etkinlik Haberleri Hatay, İstanbul'a Konuk Oluyor Künefe Şöleni Başlıyor Yenikapı’da Hatay Rüzgârı Esecek

Hatay'ın doyumsuz lezzetlerini İstanbul’da keşfetmek isteyenler, 5-9 Ekim tarihleri arasında Yenikapı'da düzenlenecek 6. Hatay Günleri'nde buluşuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 3, 2016

Künefeden narenciyeye, tepsi kebabından, kömbeye kadar şehrin meşhur mutfağından seçkin tatların meraklılarına sunulacağı ve 900 bin kişinin katılmasının beklendiği tanıtım günlerinde Yenikapı adeta küçük bir Hatay'a dönüşecek

Hatay'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini geniş kitlelere aktarabilmek amacıyla bu yıl 6. kez İstanbul'da düzenlenecek Hatay Günleri, 5 Ekim tarihinde Yenikapı'da kapılarını açıyor. 77 tepsi künefenin ücretsiz olarak dağıtılacağı etkinlikte birbirinden özel lezzetlerin yanı sıra Antakya'ya özgü folklorik kına gecesi, dünyada sadece Antakya'da yapılan özel Aba Güreşleri gösterisi, mozaik yapımı, ipek dokuma gibi etkinlikler de tanıtım günlerine renk katacak.

Açılış konuşmalarında önemli protokol isimlerin yer alacağı tanıtım günlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, unutulmaya yüzen tutan yerel lezzetler için yapılması planlanan markalaştırma ve uluslararası lansman çalışmalarını anlatacak.

Hatay'ın lezzetleri markalaşıyor

İstanbul'da yapılan tanıtımın önemine değinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, tanıtım günlerinin kültürel turizmin gelişmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti. Hatay'ın geleneksel mutfağının dünyada da popüler olması için gerekli adımların kararlılıkla atılması gerektiğini ifade eden Lütfü Savaş, yapılan tanıtım faaliyetlerinin ülke çapında önemli katkılar sağladığını, bu çalışmaların ülke sınırları dışında da devam edeceğini dile getirdi. Savaş, sözlerine söyle devam etti: “Hatay’ın yerel lezzetlerini dünya markası yapmak bölgeye dönük gurme turizminin önünü daha da açacaktır. Doğru iletişim metodları kullanılarak yürütülecek çalışmalarla Hatay’ın gurme turizmi için önemli bir çekim noktası haline geleceğine inanıyorum.”

Unutulmaya yüzen tutan lezzetler için dünya çapında lansmanlar yapılacak

Gastronomi alanında iddialı markasal adımlar atmaya hazırlanan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediye çalışmaları kapsamında Hatay'ın dünyanın en iyi mutfaklarından biri olarak tanıtılması için unutulmaya yüzen tutan yerel lezzetleri yapılacak uluslararası bir lansman ile tanıtılacağını, marka olmaya aday lezzetleri için ayrıca özel atölyelerin kurulacağını açıkladı. Başkan Savaş, düzenlenecek Hatay Günleri’nde de bu çalışmaların nasıl yürütüleceğine dair bilgiler paylaşılacağını belirtti.

5-9 Ekim tarihlerinde Hatay Valiliği ve HATAYDER işbirliğiyle düzenlenecek Hatay Günleri, Yenikapı'daki etkinlik alanında gerçekleştirilecek. 5 gün sürecek etkinliği 900 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT