Istanbul Design Week 2016 Başladı

Istanbul Design Week 2016 Başladı

Etkinlik Etkinlik Haberleri Istanbul Design Week 2016 Başladı

Istanbul Design Week onuncu yılında, 18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında şehrin merkezine taşınarak Taksim Meydanı’nda düzenleniyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 20, 2016

Istanbul, Avrupa’yı Asya’yla, Karadeniz’i Akdeniz’le birleştiriyor; yüzyıllardır kültürleri, disiplinleri, insanları ve fikirleri birbirine bağlıyor...

İstanbul Design Week, 10. yılında tasarım için bir bağlantı noktası olmaya devam ediyor.

60’ın üzerinde bağımsız tasarımcı, tasarım ofisi ve kurum, sergiler, enstalasyonlar ve atölyelerle tasarım bu hafta şehrin merkezinde!

Istanbul Design Week onuncu yılında, 18-23 Ekim 2016 tarihleri arasında şehrin merkezine taşınarak Taksim Meydanı’nda düzenleniyor. İstanbul’u dünya çapında tasarım meraklılarının ilgi odağı haline getiren Istanbul Design Week standları, sergileri ve etkinlikleri 18 Ekim’deki açılışın ardından 23 Ekim Pazar gününe kadar saat 11.00 – 19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Mobilya tasarımından modaya, grafikten aydınlatmaya kadar pek çok disiplinden bağımsız tasarımcı ve tasarım ofisleriyle üreticileri, genç yeteneklerle profesyonelleri ve tasarım tutkunlarını buluşturan Istanbul Design Week’in 2016 yılında teması ‘Connections’ (Bağlantılar) olarak belirlendi.

Istanbul Design Week’e bu yıl 60’ın üzerinde bağımsız tasarımcı, tasarım ofisi ve kurum katılıyor; mobilyadan aydınlatmaya, tekstilden grafik tasarıma birbirinden farklı dallarda sergiler ve atölyeler düzenleniyor.

İstanbul Design Week’in bu yılki sergileri arasında dünyaca ünlü tasarım ikilisi Pinar & Viola’nın desen tasarımlarından oluşan Healing Prints koleksiyon sergisi; Türk çağdaş tasarımının en önemli isimlerinden Sadi Öziş’in Alman markası Walter Knoll için tasarladığı mobilya koleksiyonu; 15 yeni oturma elemanının sergileneceği Sit Down Istanbul; Türk tasarımcılarının yeni aydınlatma tasarımlarının görücüye çıkacağı Light Room Istanbul; Yılmaz Zenger’ın İstanbul’un kültür katmanlarını yansıtan 40 parçalık heykeli; Anadolu Pop ve Rock sanatçılarının illüstratörler tarafından yeniden yorumlanarak oluşturulan posterlerinin sergilendiği Anatolian Rock Revival Project ve İtalyan tasarımcı Pasquale Volpe’nin küresel ısınma, çevresel kirlilik, susuzluk ve hayvan hakları gibi temel sosyal olguları dünyanın dört bir yanından tasarımcılara tasarlattığı ve kurumların kullanımına açtığı 50 x 70 boyutunda posterler yoluyla ele alan Good 50x70 projesi yer alıyor. Etkinlik kapsamında ayrıca HurdaHane’nin katılımcılarla birlikte atık malzemelerden bir lüfer enstalasyonu üreteceği geri dönüşüm atölyesi ve Dogo Store’un katılımcılara hazırlattığı desenleri çantalara uygulayacakları desen atölyesi gerçekleşecek.

Istanbul Design Week T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) işbirliğinde ilk kez düzenlenecek olan Design Week Turkey / Türkiye Tasarım Haftası kapsamında düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT