İstanbul, UNIQ Hall ile Festival Merkezine Kavuşuyor

İstanbul, UNIQ Hall ile Festival Merkezine Kavuşuyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri İstanbul, UNIQ Hall ile Festival Merkezine Kavuşuyor

2 Haziran tarihinde Altın Örümcek Ödül Töreni’nin düzenleneceği mekan benzer törenler için de bir cazibe merkezi olacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 29, 2016

İstanbul’un yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul; hizmete sunduğu konsept mekanlarına bir yenisini daha ekliyor. İstanbul’da özellikle festival, sanat ve kültür alanında önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla hizmete sunulan UNIQ Hall kapılarını 3 Mayıs’ta açıyor. Dünya standartlarındaki alt yapısı, akustik düzeni, fonksiyonel tasarımı, koltuk kapasitesi ile festivallerin, konserlerin, müzikallerin, kongrelerin ve film galalarının yeni adresi UNIQ Hall olacak.

İstanbul festivallerinin yeni merkezi olmak için yola çıkan UNIQ Hall, 1200 kişi kapasiteli çok amaçlı salonuyla sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Şehrin yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’un içerisinde yer alan ve yine Turkmall tarafından hayata geçirilen 9000 metrekarelik festival merkezinde, yılda 200 etkinlik gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

10 milyon Euro değerinde Turkmall yatırımıyla tamamlanan UNIQ Hall, Era Mimarlık tarafından projelendirildi. 930 kişilik alt salon ve 270 kişilik balkon ile 1200 kişi kapasiteli çok amaçlı salon 275 metrekarelik sahneye sahip. Geniş fuaye alanıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan festival merkezinin 7 toplantı salonu, 8 dilde simultane çeviri imkanı olan 6 adet tercüman odası, bale odası ve 7 adet sanatçı odası bulunuyor.

Yıllık 200 etkinlik hedefi ile yola çıkan UNIQ Hall’un önceliği yerli prodüksiyonların merkezi olmak. Her sene en az 2 yerli prodüksiyona ev sahipliği yapacak olan UNIQ Hall, kültürel etkinliklerin yanında uluslararası ve ulusal kongrelere, toplantılara da ev sahipliği yapacak. Başta bale ve modern dans olmak üzere tüm dans disiplinlerinin merkezi olacak olan UNIQ Hall, dünya standartlarındaki çeşitli etkinlikleri de her hafta sonu çocuklarla ve gençlerle buluşturmayı hedefliyor. Kapasitesi ve uyumlu atmosferiyle film galalarına da ev sahipliği yapacak olan UNIQ Hall, sanatın farklı kollarını tek bir çatı altında toplayacak.

Açılış toplantısında basın mensupları ile bir araya gelen Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu; “UNIQ İstanbul açıldığı günden bu yana içerisinde yer alan Volkswagen Arena ile birlikte, 54 konser, 17 açıkhava performansı, yaklaşık 10 spor müsabakası, 17 bireysel ve karma sergiye ev sahipliği yaparak, kültür ve sanatı yaşam şekli haline getirmiş 2.800.000 ziyaretçiyi ağırladı. UNIQ Hall ile birlikte etkinliklerimiz çeşitlenecek ve ziyaretçi sayımız katlanarak artacak. UNIQ Hall ve Volkswagen Arena sahip oldukları farklı özelliklerle birbirlerini tamamlayarak UNIQ İstanbul’u Avrupa’nın önemli bir etkinlik merkezine dönüştürecektir. Ortak projeler hayata geçirilecektir. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz.” diyerek sözü Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel’e bıraktı.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel; “Turkmall; son 20 yılda Türkiye’deki perakende dünyasına yeni bir bakış açısı kazandıran önemli yatırımlarda bulundu. Burası çok güçlü bir ülke. Levent Eyüboğlu ile birlikte, biz de bu gücü Türkiye’de ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz projelere yansıtıyoruz. Bizim için başlayan yeni dönemle birlikte, asıl işimiz olan alışveriş merkezi geliştirmenin yanı sıra yeni odaklarımızda kültür, sanat ve eğlenceyi alışveriş ile birleştiren yaşam merkezleri yer alıyor. UNIQ İstanbul ise bu yeni hareketimizin en önemli parçası. Biz, UNIQ İstanbul konseptini sadece büyük şehirlerde değil, Türkiye’nin genelinde ve özellikle Afrika kıtasında yer alan başka ülkelerde de görmek hedefindeyiz.’’ dedi.

UNIQ Hall, Tiyatro Festivaliyle Kapılarını Açıyor

Festival merkezi ilk olarak İstanbul Tiyatro Festivali’ni ağırlıyor. Festival kapsamında, ‘Godot’yu Beklerken’, ‘Merhametliler’ ve ‘Her Gün Biraz Daha’ oyunlarının sergileneceği UNIQ Hall, 12 ve 19 Haziran tarihlerinde de İstanbul Müzik Festivali kapsamında festivalin tek çocuk etkinliği olan Cadı ve Maestro konserine ve Tekfen Filarmoni Orkestrası konserine ev sahipliği yapacak. 2 Haziran tarihinde Altın Örümcek Ödül Töreni’nin düzenleneceği mekan benzer törenler için de bir cazibe merkezi olacak.

Kültür ve sanat için projelendirilmiş UNIQ İstanbul kompleksinin içinde yer alan UNIQ Hall; doğayla iç içe bir ortamda ve dünya mutfağının en güzel örneklerin bulunduğu seçkin restoran ve kafeleriyle misafirlerine bambaşka bir ortam sunmaya hazırlanıyor. 1400 araçlık otopark UNIQ Hall’deki her etkinlik için oldukça yeterli bir alan sunuyor.

Festival merkezi, trafikte kaybedilecek zamanın kültür-sanat için ayrılmasına yönelik çalışmalar da yapıyor. Bu amaçla, her hafta bir etkinliği, mesai bitiminin hemen ardına, saat 19.30’da gerçekleştirmeyi hedefliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT