Karikatür Oscarları Sahipleriyle Buluşuyor

Karikatür Oscarları Sahipleriyle Buluşuyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Karikatür Oscarları Sahipleriyle Buluşuyor

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33. kez düzenlenen “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nın kazananları 22 Kasım’da gerçekleştirilecek törende ödüllerine kavuşacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 16, 2016

Karikatür sanatını özgür bir düşünce platformuna taşıyan Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33. kez düzenlenen “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nın kazananları 22 Kasım’da gerçekleştirilecek törende ödüllerine kavuşacak.

Ödül töreni öncesinde düzenlenecek ‘ Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler’ Karikatür ve Mizah Festivali’nde gün boyunca her yaş grubundan genç çizerlere yönelik çizim atölyeleri, animasyon film gösterimi, söyleşi gibi birçok keyifli etkinlik yer alacak.

Karikatürün hoşgörü ve sağduyuya dayalı, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun temel yapıtaşları arasında yer aldığına inanan Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33. kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na, 68 ülkeden 752 sanatçı, 2.521 karikatür ile katıldı. Ülkemizde ve dünyada karikatür sanatının otoritesi sayılan sanatçıların jüri üyesi olarak görev aldığı yarışmanın kazanan isimleri, Haziran ayında gerçekleştirilen jüri toplantısında belirlendi.

Seçici Kurul yaptığı değerlendirme sonucunda; birinciliğe Marco De Angelis (İtalya), ikinciliğe ‘Cau’ Claudio Antonio Gomes (Brezilya), üçüncülüğe Doğan Arslan’ı (Türkiye) değer gördü.

Vakfın kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularındaki çalışmalarının bir yansıması olarak bu yıl ilk defa ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi ise Türkiye’den Emrah Arıkan oldu.

Seçici Kurul ayrıca; Oktay Bingöl (Türkiye), Vitaly Bondar (Beyaz Rusya), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Hicabi Demirci (Türkiye), ‘Feggo’ Felipe Galindo (Amerika), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Arif Sutristanto (Endonezya), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Nahid Zamani (İran), Zygmunt Zaradkiewicz’i (Polonya) Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Kazanan karikatüristler, 22 Kasım’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek törende ödüllerine kavuşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT