Leonardo Da Vinci 565 Yaşında

Leonardo Da Vinci 565 Yaşında

Etkinlik Etkinlik Haberleri Leonardo Da Vinci 565 Yaşında

Dünya Sanat Günü (World Art Day) 11-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 10, 2017

Leonardo da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan’ın ‘Dünya Sanat Günü’ (World Art Day) olarak kutlanmaya başlanması, 2011 yılında Meksika’da yapılan UNESCO resmi partneri IAA (International Association of Art) genel kurulunda, Türkiye temsilcisi ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam’ın yaptığı sunum ve önerisiyle gerçekleşmiştir.

2012’den itibaren birçok ülkede kutlanmaya başlanan WAD (World Art Day) Türkiye’de de sayısız etkinliğe konu olmuştur. İstanbul, Nişantaşı, Abdi İpekçi caddesinde yapılan ilk kutlama, beş yıl içinde yaygınlaşarak sanat dünyasının inisiyatifiyle tüm yurt içinde daha geniş çaplı etkinliklere ve kutlamalara dönüşmüştür.

Yılın Sanat Kurumu, Yılın Sanat İnsanı, Yılın Onur Ödülü, Yılın Genç Sanatçısı ve Basın Ödülleri olmak üzere, beş dalda verilen prestijli ödüller kurumsallaşmıştır.

Dünya Sanat Günü bu yıl da, UPSD Yönetim Kurulu’nun aldığı bir kararla tüm bir haftaya yayılarak kutlanacaktır. 11 Nisan, Salı günü başlayacak etkinlikler referandum gününe kadar sürecektir.

Dünya ve Türkiye’deki eğitim ve sanat kurumlarının etkinliklerinin haricinde UPSD’nin İstanbul’daki programı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

11 Nisan, Salı sabahı İstek Acıbadem Okulları’nda, UPSD başkanı Bedri Baykam öğrencilerle buluşacak.
12 Nisan, Çarşamba günü Kartal’da başlayacak buluşma, akşam Moda Deniz Kulübü’ndeki serginin açılışıyla devam edecektir.
13 Nisan, Perşembe akşamı Mustafa Kemal Kültür Merkezi, Beşiktaş Çağdaş salonunda, ‘Genç Etkinlik 7’ sergisinin açılışı yapılacaktır.
UPSD’nin ‘Dünya Sanat Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Genç Etkinlik 7’ sergisi, 13 Mayıs’a kadar MKM’de izlenebilir.
15 Nisan Cumartesi, saat 18:00 -21:00 arası UPSD Galeri’de AKADEMİX sergi açılışı yapılacaktır. İlk kez gerçekleşecek olan bu sergi ile yurt genelindeki 71 üniversitenin güzel sanatlar fakültelerine çağrıda bulunulmuş ve verilen dosyalar üzerinden düzenlenmiştir.
Referandum nedeniyle daha önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz 15-16 Nisan sokak etkinlikleri programa alınmamıştır.

Ayrıca bu programa eklenecek diğer aktiviteler www.upsd.org.tr adresinden takip edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT