Madame Tussauds İstanbul 28 Kasım’da Açılıyor

Madame Tussauds İstanbul 28 Kasım’da Açılıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Madame Tussauds İstanbul 28 Kasım’da Açılıyor

Türkiye’den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzeri balmumu figürler 28 Kasım itibariyle ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 22, 2016

Dünyanın en ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds’nun 21’inci merkezi İstiklal Caddesi’ndeki Grand Pera binasında kapılarını açıyor. Türkiye’den ve dünyadan 55 ünlü ismin tıpatıp benzeri balmumu figürler 28 Kasım itibariyle ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor.

250 yıllık büyüleyici tarihe sahip Madame Tussauds’nun İstanbul’daki merkezi, Türkiye’nin ve dünyanın yıldız isimlerinden oluşan balmumu figür koleksiyonuyla kapılarını 28 Kasım’da açmaya hazırlanıyor.

Açılış öncesinde Madame Tussauds’nun ve İstanbul’daki yeni merkezin açılış hikâyesini ve balmumu figürlerin yapım aşamalarını paylaşmak üzere LEGOLAND® Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul’un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner bir basın toplantısı düzenlendi.

Sarper Hilmi Suner: “Madame Tussauds müzeciliğe yepyeni bir perspektif getiriyor”
LEGOLAND® Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner Madame Tussauds İstanbul’un açılış sürecine ilişkin süreci tüm detaylarıyla anlattığı konuşmasında, şu görüşleri paylaştı:

“Türkiye’den ve dünyadan tarih, kültür sanat, bilim ve spor alanlarında 55 ünlü ismin balmumu figürleri, sevenleriyle buluşmak üzere merkezimizde yerlerini aldı. Her yıl 3-4 yeni sürpriz isimle koleksiyonumuzu genişletmeyi hedefliyoruz. Madame Tussauds müzeciliğe yepyeni bir perspektif getiriyor. Müzenin yanı sıra bir eğlence merkezi olarak ziyaretçilerimizin yıldızların birebir kopyası olan balmumu figürleri yakından inceleyebilecekleri, dokunabilecekleri, rahatlıkla birlikte fotoğraf çektirebilecekleri, interaktif bir ortam yaratmak için çalıştık. Madame Tussauds İstanbul için hem çok yoğun hem de çok heyecanlı bir hazırlık süreci geçirdik. Emeklerimizin ödülü, ziyaretçilerimizin merkezimizde geçireceği mutlu anlar olacak. Bunun için 28 Kasım itibariyle yıldızlara dokunmak isteyen herkesi Madame Tussauds İstanbul’a davet ediyoruz.”

Madame Tussauds İstanbul’un, dünyadaki 21’inci merkez olacağını söyleyen Sarper Hilmi Suner, “Bağlı olduğumuz ve 4 kıta ve 23 ülkede 111 merkezle hizmet veren Merlin Entertainments şirketinin en önemli hedefi insanların eğlenceli ve keyifli zaman geçirmesine vesile olmak. Bunu yaparken merkezlerimizi hizmete sunduğumuz şehirlerin turizm cazibesine de önemli katkıda bulunuyoruz. Coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu ve önemli bir turizm merkezi olması nedeniyle Türkiye bizim için en önemli ülkelerden biri.Madame Tussauds İstanbul’un hem şehir sakinleri hem de turistlerin mutlaka ziyaret edilmesi gerekenler listesinde kısa sürede ilk sıralara yerleşeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Figürler, 6 farklı alanda karakterlerine uygun arka planlarla sergileniyor
Madame Tussauds İstanbul, 28 Kasım Pazartesi, saat 14:00 itibariyle ziyaretçilerini kabul etmeye başlayacak. İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Grand Pera projesinin ilk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alanda eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir eğlence sunmaya hazırlanan merkez tarih, bilim, sinema, müzik, spor ve parti bölümlerinden oluşuyor. Her bölümde ilgili yıldızlar karakterlerine uygun özel arka planlar önünde sergileniyor.

Madame Tussauds İstanbul ve balmumu figürlerin hazırlık süreci
Sarper Hilmi Suner’in verdiği bilgiye göre, Madame Tussauds İstanbul ve balmumu figürlerin hazırlık aşamaları şu şekilde:

• Figürlerin belirlenmesi için uzun bir pazar araştırması ve fokus grup çalışmaları süreci yaşandı. Merkezdeki altı farklı bölümde yer alması muhtemel ünlülerden oluşan uzun bir liste oluşturuldu. Madame Tussauds Londra Stüdyoları tarafından kısa listenin belirlenmesinin ardından listedeki isimlerle, menajerleriyle ya da yasal temsilcileriyle bağlantıya geçildi.
• Balmumu figürler için hazırlık sürecinde hayatta olan kişiler için İstanbul, Barselona ve Los Angeles’ta 3 saati bulan detaylı fotoğraf çekimi ve ölçüm süreci yaşandı. Üç boyutlu modelleme aleti ile ünlülerin yüzlerinin maskı oluşturuldu.
• Hayatta olmayan figürler için gerek görsel gerek yazılı arşivlerde uzun ve detaylı bir araştırma dönemi geçirildi. Aileleri veya yasal temsilcileri ile bir araya gelinerek yapılan toplantılar ve sohbetlerle o kişiyi daha iyi tanımak için titizlikle çalışıldı.”
• Figür isimleri belirlendikten sonra hangi dönemimin, hangi duruşunun figürleştirileceği tartışmaları da oldukça zaman alan ve bir o kadar da önemli bir süreç.
• Üretim aşamasında bir heykeltıraş tarafından üç boyutlu modellemeyle oluşturulan mask ve diğer ölçümler baz alınarak kilden büstler hazırlandı. Bu büst temel alınarak çıkarılan kalıpların içine balmumu döküldü.
• Saç ve kaşlar gerçek saçlardan tek tek ekilerek uzman ekip tarafından aslına uygun saç stili oluşturuldu. Diş ve gözler için gerçeğe en yakın görüntüyü verecek materyaller seçildi. Göz rengi, Madame Tussauds’nun dünya üzerindeki bütün göz renklerini içeren geniş göz rengi tasarım skalası esas alınarak belirlendi. Özel bir teknikle uygulanan boyalarla kılcal damarlar, çizgiler tek tek elle işlendi.
• Bazı ünlüler orijinal kıyafet ve aksesuarlarını bağışladı. Diğerleri için Londra Stüdyoları’ndaki moda ofisi figürün tasvir edildiği tarihe ve döneme uygun tüm kıyafet ve aksesuarların özel olarak üretilmesini sağladı. Örneğin Zeki Müren’in figüründe kullanılan kıyafet TEV tarafından sağlanan aslına uygun bir şekilde Londra’da yeniden üretilirken, Arda Turan ve Hidayet Türkoğlu orijinal formalarını, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bursin de kendi kıyafetlerini hibe ettiler.
• Figürlerin üretim süreci boyunca ünlüler ya da temsilcileriyle sürekli iletişim korunarak, her aşamada onayları alınarak ilerlendi.

Madame Tussauds İstanbul’un biletleri %20 indirimli olacak şekilde ve 30 TL’den başlayan fiyatlarla https://www.madametussauds.com/istanbul/tr/biletler/ adresinden alınabiliyor.

Daha fazla bilgi için https://www.madametussauds.com/istanbul adresinden üye olarak ilerleyen günlerde merkez ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT