Maltepe 11 Ayın Sultanı Ramazan’a Hazır

Maltepe 11 Ayın Sultanı Ramazan’a Hazır

Etkinlik Etkinlik Haberleri Maltepe 11 Ayın Sultanı Ramazan’a Hazır

Maltepe Belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlandı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 23, 2017

11 ayın sultanı Ramazan’da kurulacak “sevgi sofraları” ve Ramazan eğlenceleriyle on binlerce Maltepeli, kardeşlik ve dayanışma duygularını hep birlikte yaşayacak.

Altayçeşme Mahallesi organik pazar alanı ve Maltepe sahilinde düzenlenecek Ramazan etkinlikleri, 26 Mayıs cuma günü Adem Tay ve Hayat Köprüce Mertel’in sahne alacağı, “Hoşgeldin Ramazan” konseriyle başlayacak. Organik pazar alanında kurulan sevgi sofrasında açılacak iftarın ardından, etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda konserler, direklerarası Ramazan Şenliği, ortaoyunu, semazen gösterileri, ünlü ilahiyatçılar ile sohbet programları gerçekleştirilecek. Çocuklar da, kendileri için ayrılan oyun alanında eğlenceli vakit geçirecek. Çocuklar için ayrıca, tiyatro oyunları, kukla, meddah ve illüzyon gösterileri sahnelenecek. Etkinlikler kapsamında Dursun Gürlek, Abdullah Babaoğlu, Taner Koltuk, Prof. Dr. Osman Erk, Ahmet Dur, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, Prof. Dr. İlyas Üzüm, Fikret Erkaya, Ahmet Yılmaz, Maltepe Müftüsü Ahmet İnciler, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ile Ramazan sohbetleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Hacivat-Karagöz ve Nasreddin Hoca gösterileri ile Maltepe Musiki Vakfı Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu, Emin Olcay ve Ogan Han konserleri yapılacak.

İnanç Turları
Organik Pazar alanında ayrıca, “Acemi Sihirbaz”, “Masal Kahramanları”, “Harikalar Sirki”, “Nasreddin Hoca”, “Mızıkçı”, “İbişin Şarkıları”, “Akıllı Çocuklar ve Kara Korsanları” isimli çocuk oyunları sahnelenecek. ve “Minik Semazenler” sahne alacak. Maltepe sahilde kurulacak açık hava sinemasıyla Ramazan nostaljisi yaşanacak. Ramazan boyunca mahallelerden, Hırka-i Şerif, Eyüp Sultan Camii ve Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi’ne inanç turları düzenlenecek.

Yöresel Kültürler Buluşacak
Türkiye’nin 24 ilinden vakıf ve dernek, alanda kurulan Sevgi Hanelerinde yer alacak. Amasya, Ardahan, Bayburt, Bolu, Bitlis, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Malatya, Rize, Samsun, Sinop, Ordu, Tokat, Tunceli ve Trabzon yöre vakıf ve dernekleri, standlarında illerinin kültürel tanıtımını yapacak. “Yöresel Kültür Buluşmalarında”, Malatyalılar, Rizeliler, Samsunlular, Çankırılar, Elazığlılar, Amasyalılar, Bitlisliler, Sinoplular, Ardahanlılar, Sivaslılar, Bolulular Gecesi düzenlenecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT