Maltepe 2017 Yılına Sanatla Merhaba Diyecek

Maltepe 2017 Yılına Sanatla Merhaba Diyecek

Etkinlik Etkinlik Haberleri Maltepe 2017 Yılına Sanatla Merhaba Diyecek

Maltepe Belediyesi 2017 yılının ilk ayındaki kültür sanat etkinliklerine, “Harflerin Büyüsü” isimli kaligrafi sergisiyle start verecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 4, 2017

Maltepe’de yılın ilk ayında sanatseverler, Antarktika’ya dair çekilen en iyi elli fotoğrafın yer aldığı, dünyayı gezen bir sergiyi görme fırsatı yakalayacak. Ulusal Antarktika Programı Yöneticileri Konseyi ve Antarktika Bilimsel Araştırmalar Komitesi işbirliğiyle düzenlenen “Hepimizin Antarktika’sı:Muhteşem Güneyden Görüntüler” isimli fotoğraf sergisi sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Fotoğraf sanatçısı Volkan Atılgan’ın “Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu Canım” belgesel fotoğraf sergisi, Emel Oğuz’un “Yünden Keçeye Yolculuk” sergisi, Celal Avşar Ortaokulu’nun maketlerle oluşturduğu “Anadolu Medeniyetleri Sergisi”, Ayça Sevinç Özağaç’ın “Bir Ve” sergisi de, Maltepe’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

CEMAL SÜREYA VE NAZIM HİKMET ANILACAKOyuncu ve şair Pelin Batu, müzisyen Haluk Çetin ile birlikte ünlü şair Nazım Hikmet’i 115. doğum gününde müzikli şiir dinletisiyle anacak. Tiyatro Gerçek, ünlü şair Cemal Süreya’nın 27. ölüm yıldönümünde “Üstü Kalsın” isimli anma programı gerçekleştirecek. Türkiye’de ilk defa tümü kadınlardan oluşan, çeşitli meslek gruplarından kadınların bir araya gelerek kurduğu İstanbul Kadın Orkestrası, gitarist ve besteci Timuçin Şahin’in konseri, “Ludus Ensemble”ın klasik müzik konseri müzikseverlerle buluşacak. Keman sanatçısı Erman Türkili ve piyano sanatçısı Iraklı Chumburidze’nin “Anlatımlı Müzik Konseri”nde, klasik müzik bestecilerinin eserleri müzikseverlere anlatılarak seslendirilecek.

2014 Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Ödülü’nü kazanan Murat Düzgünoğlu’nun “Neden Tarkovski Olamıyorum” isimli sinema filminin gösteriminin ardından, yapım ekibiyle keyifli bir sinema sohbeti gerçekleştirilecek. Birçok festivalden ve yarışmadan ödüllerle dönen Toprak Sahne Tiyatrosu’nun “Duvar” isimli tiyatro oyunu ve Tiyatro Eskici’nin “Kadın Olmak” isimli oyunları da, perdelerini tiyatroseverler için açacak.

YARIYIL TATİLİNDE “ÇOCUK ŞENLİĞİ” Maltepe Belediyesi yarıyıl tatiline girecek Maltepeli çocukları da, her gün bir başka çocuk tiyatro oyunu ile buluşturacak. 23 Ocak’ta başlayacak “Şubat Tatili Çocuk Şenliği”nde Uygur Çocuk Tiyatrosu’nun “Burnunu Kaybeden Palyaço”, “Gökkuşağının Altında”, “İyilik Ağacı”, “Çocuk Ülkesi”, “Mıknatıs Çocuk” isimli çocuk oyunları Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun “Pırtlatan Bal” isimli oyunu, Mavi Kumpanya’nın “Şarlo Geliyor”, “Ali Veli Maria” isimli çocuk oyunları ile minikler keyifli tatil yapacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT