Maltepe’de Ekim Ayında Sanat Rüzgarı Esecek

Maltepe’de Ekim Ayında Sanat Rüzgarı Esecek

Etkinlik Etkinlik Haberleri Maltepe’de Ekim Ayında Sanat Rüzgarı Esecek

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, ekim ayındaki etkinliklerle Maltepe’de sanat rüzgarı estirecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 5, 2016

Ücretsiz düzenlenen etkinlikler kapsamında, Karadeniz müziğinin sevilen ismi ve Karadeniz’de unutulmaya yüz tutan Rum kültürünü su yüzüne çıkaran çalışmalarıyla da tanınan Apolas Lermi, unutulmaz bir konserle dinleyicileriyle Maltepe’de buluşacak. Karacaahmet Sultan Dergâhı’nda uzun yıllar semah ekibinin hocalığını yapan ve geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren Abbas Genç, semahlar ve deyişler eşliğinde anılacak. İncesaz müzik grubundan müzisyen Ertan Tekin ve Borusan Quartet’in yıldız isimlerinden çellist Çağ Erçağ’ın, klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin iki önemli ismi Itri ve Bach adına düzenleyeceği “Itri ve Bach” konseri, TSKM’de gerçekleşecek. Ünlü keman virtüözü ve besteci Cihat Aşkın tarafından kurulan ve Aşkın’ın önderliğinde çalışmalarını sürdüren “Aşkın Ensemble”, Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve Kardeşlik” isimli konser verecek. Serkan Boran ile Müzikli Sohbetlere, ünlü gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu ve Ali Dağaşan konuk olacak.

CUMHURİYET SAHNEDE ANLATILACAK

Tiyatro Ayna’nın “Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife” ismini taşıyan, ünlü oyuncu Dilek Türker’in sahne aldığı tek kişilik tiyatro oyununda, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanı ile küllerinden silkinen bir milletin yeniden doğuşu anlatılacak. Maltepe Belediye Tiyatrosu’nun tiyatro severlerden büyük ilgi gören iki ayrı oyunu, “Yer Altındakiler” ve “Sınır” da tiyatro severlerle buluşacak.

Sera Uzel’in “Sırtında Kaplumbağa Taşıyan Adam”, Ayşe Erzurumlu’nun “Şaşkın”, Didem Bekişoğlu’nun “Didemce”, Boyahane Grubu’nun resim sergileri, Mehti Mert’in “İkametsiz Portreler” isimli fotoğraf sergisi de sanatseverlerin ziyaretine açılacak. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında, doğadaki diğer canlılarında yaşama hakkı olduğunu gündeme getiren sıra dışı bir sanatsal etkinlikle anlatılacak. Sanatçı Mehmet Özen’in “Dev Karıncalar” adını taşıyan sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin bahçesinde ziyarete açılacak. (04.10.2016)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT