Mamut 2017’ye Başvurular Uzatıldı!

Mamut 2017’ye Başvurular Uzatıldı!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Mamut 2017’ye Başvurular Uzatıldı!

Yılın umut vaat eden sanatçılarının projelerini koleksiyonerler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturan Mamut Art Project’e 10 Aralık’a kadar başvuru yapabilirsiniz.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 30, 2016

Nisan 2017’de Akkök Holding sponsorluğunda beşincisi gerçekleşecek Mamut Art Project’e başvurular yoğun ilgi üzerine uzatıldı! Yılın umut vaat eden sanatçılarının projelerini koleksiyonerler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturan Mamut Art Project’e 10 Aralık’a kadar başvuru yapabilirsiniz.

Akkök Holding sponsorluğunda 13-16 Nisan 2017 tarihlerinde beşincisi gerçekleşecek Mamut Art Project’e başvurular yoğun ilgi üzerine 10 Aralık’a kadar uzatıldı. Güncel sanatta yeni keşiflerin buluşma noktası olan ve yılın umut vaat eden sanatçılarının projelerini koleksiyonerler, galeriler, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşturan Mamut Art Project’e başvurular mamutartproject.com adresinde devam ediyor.

Mamut Art Project’in 2017 jürisi yine alanında tanınmış ve usta isimlerden oluşuyor. Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Ali Raif Dinçkök, günümüzün en önemli kavramsal sanatçılarından Sarkis, sanat danışmanı Elif Bayoğlu, küratör ve yazar Övül Durmuşoğlu ile güncel sanat eleştirmeni Murat Alat’tan oluşan jüri, yılın keşif sanatçılarını ve projelerini seçecek.

Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project, seçilen sanatçılara kendi idareleri ile yürütebilecekleri disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkanı sağlıyor. Akkök Holding sponsorluğunda düzenlenecek olan Mamut Art Project, 13-16 Nisan 2017 tarihleri arasında mekan sponsoru KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi için: mamutartproject.com

Mamut Art Project 2017
Son Başvuru Tarihi: 10 Aralık 2016
Etkinlik Tarihleri: 13 - 16 Nisan 2017
Mekân: KüçükÇiftlik Park

MAMUT ART PROJECT / 2017 JÜRİSİ

ALİ RAİF DİNÇKÖK / Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Koleksiyoner
Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinden Ali Raif Dinçkök, 1944 yılında İstanbul'da doğdu. 1969 yılında Aachen Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Çalışma hayatına Aksu İplik ve Dokuma Fabrikası’nda mühendis olarak atılan Ali Raif Dinçkök, 1979 yılında kurulan Akkök Holding’in kurucu ortaklarındandır.

Kuruluşundan bu yana Akkök Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulunda bulunan Ali Raif Dinçkök, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmekte ve çeşitli Akkök Grup Şirketleri’nin Yönetim Kurullarında yer almaktadır.

Ali Raif Dinçkök’ün, 35 yılı aşkın süredir emek verdiği ve büyüttüğü koleksiyonu, ülkemizde ve dünya çapında isim yapmış sanatçıların eserlerini bir araya getirmektedir. Belirli bir tür veya akımın içine sıkıştırılamayacak kadar geniş bir skalaya sahip olan koleksiyonda genel olarak heykel, enstalasyon ve karışık teknik ile yapılan resimler yer almaktadır. Ali Raif Dinçkök, eser seçimlerinde yatırım odaklı değil, duygusal bir anlayışla hareket etmektedir. Sanata olan bu yaklaşımından ötürü koleksiyonundaki eserleri yaşam alanlarında sergilemeye özen göstermektedir. Türkiye sınırları içerisinde sanatın gelişimine verdiği katkılarla da adından söz ettiren Ali Raif Dinçkök, Venedik Bienali'nde Türkiye Pavyonu'na destek veren isimler arasında yer almaktadır.

SARKİS / Sanatçı
Günümüzün önde gelen kavramsal sanatçılarından Sarkis, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde (Mimar Sinan Üniversitesi) öğrenim gördü. İlk sergisini 1960 yılında İstanbul Sanat Galerisi’nde açan sanatçı çalışmalarını 1964 yılında gittiği ve atölyesinin de bulunduğu Paris’te sürdürmektedir. Resimle başladığı sanat hayatına heykelin yanı sıra disiplinlerarası (işitsel, görsel) enstalasyonlar gibi farklı sanat formları ekleyen sanatçının eserleri, aralarında Louvre Müzesi (Fransa), MOMAC (İsviçre), Guggenheim Museum (ABD), Musée d’Art Contemporain (Fransa) ve Centre Georges Pompidou’nun da (Fransa) bulunduğu birçok sanat merkezi, müze ve galeride sergilenmiştir. Quand les Attitudes deviennent Formes (Kunsthalle Bern, 1969), DOCUMENTA VI (Kassel, 1977) and DOCUMENTA VII (Kassel, 1982) Sarkis’in önemli sergileri arasındadır. Sarkis 1967 Prix de la Peinture à la Biennale de Paris ve 1991 Grand Prix National de Sculpture ödüllerini kazandı. Kasım 2015’te Venedik Bienali 56. Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu’nda “Respiro” başlıklı projesi sergilendi. Son dönem kişisel sergileri arasında; Galeri Manâ (Türkiye, 2013), Arter (Türkiye, 2013), Museum Boijmans van Beuningen (Hollanda, 2012), MAMCO – Cenevre Çağdaş Sanat Müzesi (İsviçre, 2011), Galerie Nathalie Obadia (Fransa, 2011), MAMCO-Cenevre Çağdaş Sanat Müzesi (İsviçre, 2011), Centre Pompidou Çağdaş Sanat Merkezi (Fransa, 2010), Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat (Istanbul, 2010) ve TANAS (2010) sayılabilir.

ELİF BAYOĞLU / Sanat Danışmanı
1984’te İstanbul'da dünyaya geldi. Üsküdar Amerikan Lisesi’ni bitirdikten sonra Chicago’da Northwestern Üniversitesi’nde Ekonomi ve Sanat Tarihi Bölümü’nde okudu. Üniversite eğitiminin hemen ardından New York’ta Çin sanatı üzerine yoğunlaşan bir galeride çalıştı. Yüksek lisansını Londra’da, Sotheby’s Institute of Art’ta Art Business (Sanat Ticareti) Bölümü’nde yaptı. Mezuniyet tezini “Çağdaş Türk Sanatı Pazarı” üzerine hazırlayan Bayoğlu, Sotheby’s’in Londra’da başlattığı çağdaş Türk sanatı müzayedelerinde uzman olarak çalışmaya başladı. 2009-2012 yılları arasında bu satışlarda çalışırken son iki satışta müzayedelerin başında yer aldı. Aynı süre zarfında Sotheby’s’in Londra ve Doha’daki Çağdaş Arap ve İran sanatı müzayedelerinde de direktör uzman olarak çalıştı. 2012’den bu yana Çağdaş Türk Sanatı’nın karma satışlı sergilerinin ve 20. Yüzyıl Orta Doğu ve Türk Sanatı müzayedelerinin yanı sıra Sotheby’s’in diğer uluslararası müzayedelerinin tanıtımı ve satışlarında çalışan Bayoğlu, Nisan 2014’ten beri İstanbul’da yaşamakta ve Sotheby’s’in İran, Orta Doğu ve Türkiye Sanat Danışmanı olarak görevine devam etmektedir.

ÖVÜL DURMUŞOĞLU / Küratör
Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nden mezun oldu. Çalışmalarını Berlin ve İstanbul’da sürdüren Övül Durmuşoğlu’nun sanat yaşamını dil, çeviri, müzik, sinema gibi disiplinler besledi. 2005-2006 döneminde Malmö Art Academy’nin Critical Studies lisans üstü programına katılan Durmuşoğlu o tarihten bu yana serbest yazarlık ve küratörlük yapıyor. Almanya, Türkiye, Avusturya, İtalya, ABD ve Hollanda’da çeşitli kişisel ve kurumsal projelerde yer alan Durmuşoğlu 2007’de Premio Lorenzo Bonaldi Young Curators Award -Lorenzo Bonaldi Genç Küratör Ödülü’ne değer bulundu. dOCUMENTA (13) kapsamındaki halka açık programlara küratöryel katkı sunan ve 13. Uluslararası İstanbul Bienali’nin Sosyal Medya Küratörlüğü’nü yapan Övül Durmuşoğlu halen YAMA’nın sanat yönetmenliğini üstleniyor. En son Artsy tarafından “Avrupa’nın en etkili 20 genç küratörü” listesinde yer alan Durmuşoğlu en son, sanatçı Gülsün Karamustafa’nın Hamburger Bahnhof Museum, Berlin’de açacağı serginin küratörlüğünü yürüttü.

MURAT ALAT / Eleştirmen
1983'te İstanbul'da dünyaya geldi. Bilgi Üniversitesi’nde halkla ilişkiler, sinema ve sosyoloji dallarında eğitim gördü. İKSV, SALT, ARTER gibi kurumlarda yöneticilik yaptı. Halen Galatasaray Üniversitesi'nde felsefe eğitimi gören Alat, aynı zamanda Art Unlimited dergisinde ve Sanatatak.com'da sanat yazıları yazıyor.

facebook.com/MamutArtProject
twitter.com/mamutartproject
instagram.com/mamutartproject

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT