Melek Baykal ve Nedim Saban Yıllar Sonra Tiyatro Sahnesinde

Melek Baykal ve Nedim Saban Yıllar Sonra Tiyatro Sahnesinde

Etkinlik Etkinlik Haberleri Melek Baykal ve Nedim Saban Yıllar Sonra Tiyatro Sahnesinde

Yıllarını tiyatro sanatına adayan iki dev isim Melek Baykal ve Suna Keskin, Nedim Saban’la birlikte, Tiyatrokare’nin yeni oyunu Ahududu’da buluşuyor. Melek Baykal ve Nedim Saban uzun süre sonra oyuncu olarak tiyatro sahnesine geri dönüyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 15, 2016

Yıllardır başarılı ve uzun soluklu TV projelerinde yer alan Sanatçı Melek Baykal, Tiyatrokare’nin yeni oyunu, Nedim Saban’ın yönettiği Ahududu ile Aralık ayında tiyatro özlemine son veriyor. “Ferhunde Hanımlar”ın “Nermin”i, “Hayat Bağları”nın “Nurhayat”ı, “Cennet Mahallesi”nin “Pembe”si Baykal, dizi ve canlı yayın temposu nedeniyle yıllardır uzak kaldığı sahnelere, Ahududu kadınlarından biri olarak 17 Aralık’ta dönüyor. Henüz 17 yaşındayken tiyatroya başlayan ve ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak büyük beğeni toplayan Melek Baykal, sanat yaşamına yine tiyatroyla devam ediyor.

Duayen tiyatrocu Suna Keskin ile birlikte çalışacak olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen Melek Baykal; “Uzun soluklu TV projelerinde yer aldığım için yedi yıl kadar tiyatrodan uzak kaldım. Yıllardır da seyirciyle yüz yüze olmanın ve aşkla bağlı olduğum tiyatronun özlemini çekiyordum. Seneler sonra, iyi bir proje olduğuna inandığım Ahududu ile sahneye döneceğim. Tiyatrokare’nin her yıl sanatsal çıtasını daha çok yükseltmesi ve Nedim Saban’ın ısrarlı çabaları beni çok etkiledi. Nedim Bey’den bu yıl teklif gelince, tüm diğer projeleri geri çevirerek ‘evet’ dedim. Hem Ahududu gibi sevilen bir komedi ile hem Suna Keskin gibi saygı duyduğum müthiş bir duayenle hem de tiyatro aşkına ve seyircinin sevgisine güvendiğim Nedim Saban ile sahne alacak olmaktan çok mutluyum. İyi bir iş çıkartacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Sokrates'in Son Gecesi" adlı oyundaki başarılı yorumuyla, Sanat Kurumu'nun 2008-2009 Tiyatro Ödüllerinden "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"ne layık görülen usta sanatçı, Joseph Kesselring’in yazdığı kara komedi oyunu ile bu kez seyirciyi güldürmeye hazırlanıyor.

Dünyada en çok sahnelenen tiyatro oyunlarından olan Ahududu’da, Mürşide rolüyle Melek Baykal, kardeşi Müşfike rolü ile Suna Keskin ve Zeki rolü ile aynı zamanda oyunun yönetmenliğini de gerçekleştiren Nedim Saban seyirci ile buluşacak. Oyunun diğer rollerinde Cem Güler, Halim Ercan, Bülent Seyran, Dicle Alkan, Birol Engeler, Özgür Yetkin var.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT