Modern Fotoğrafın Ustaları Artİnternational’da

Modern Fotoğrafın Ustaları Artİnternational’da

Etkinlik Etkinlik Haberleri Modern Fotoğrafın Ustaları Artİnternational’da

ArtInternational sanat fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 14, 2014

“Fotoğraf sanatının Kafkası” Diane Arbus’un işleri Robert Miller Gallery ile birlikte ArtInternational’a geliyor. Galerinin fuarda sergilenecek sanatçıları arasında iki büyük fotoğraf ustası daha bulunuyor: Herbert List ve Patti Smith.

Bu yıl 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational, New York’un en ünlü galerilerinden Robert Miller’ı İstanbul’da ağırlıyor. Galerinin İstanbul’a getireceği koleksiyonunda modern fotoğraf sanatının usta isimleri Diane Arbus, Herbert List ve Patti Smith’in de işleri bulunuyor.

“Ucube”lerin fotoğrafçısı
20.yy’ın en çok tanınan kadın fotoğrafçısı Diane Arbus, “Fotoğraf sanatının Kafkası” olarak biliniyor. Kariyerine eşi Allan ile birlikte Vogue, Harper’s Bazaar gibi dergilere çektiği fotoğraflarla başlayan Arbus, ayrılmalarının ardından onu meşhur eden portre fotoğraflarına yöneldi ve iki kere Guggenheim Ödülü’nü kazandı. Sirkler, çıplaklar kampı, parklar, akıl hastaneleri, üçüncü sınıf otel odalarını mesken tutan Arbus’un modelleri de engelliler, transeksüeller, cüceler, devler, kısacası toplumun “ucube” saydığı insanlar oldu. Sanatçının 1971’deki intiharından sonra Modern Sanatlar Müzesi’nde açılan retrospektif sergisi, müzenin o güne dek en çok ziyaret edilen sergisi oldu ve uzun yıllar pek çok ülkeyi dolaştı. Arbus’un hayatı, 2006’da “Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus” adlı filmle beyazperdeye de aktarılmış, Arbus’u da Nicole Kidman canlandırmıştı.

“Punk rock'ın vaftiz annesi”nin işleri de İstanbul’da
ArtInternational kapsamında Robert Miller Gallery standında işleriyle yer alacak diğer iki isim ise; siyah-beyaz ve erkek nü fotoğraflarıyla tanınan, özellikle modern Yunan ve İtalyan fotoğraf sanatını derinden etkilemiş, Paul Bowles’dan Marlene Dietrich’e pek çok ünlü ismin fotoğrafını çekmiş Magnum fotoğrafçısı Herbert List ile “punk rock'ın vaftiz annesi” olarak bilinen, fotoğraf sanatçısı arkadaşı Robert Mapplethorpe’la olan birlikteliklerinde başladığı fotoğraf tutkusunu sanata dönüştüren, “Çoluk Çocuk” adlı kitabıyla National Book Ödülü’nü kazanan Patti Smith.

ArtInternational sanat fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarla ilgili detaylı bilgi için: www.artinternational14.net

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT