Papergirl İstanbul, Ekim’de Yeniden Sokaklarda!

Papergirl İstanbul, Ekim’de Yeniden Sokaklarda!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Papergirl İstanbul, Ekim’de Yeniden Sokaklarda!

2011 yılında ilki gerçekleşen Papergirl İstanbul, 10 Ekim’de Caferağa Mahalleevi’nde yapılacak sergiyle etkinliklerine başlıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 19, 2014

Farklı disiplinlerden birçok sanatçıyı bir araya getirerek sanatı sokağa taşımayı hedefleyen proje ilk kez 2006 yılında Berlin’de gerçekleştirildi. Bisikletlerle gazete dağıtımı yapan “paperboy”lardan esinlenen Papergirl, bu yolla sokakta sanat üretimlerini insanlara hediye ederek sıradışı ve beklenmedik bir paylaşımı hedefliyor.

Amacı, sanatın birçok alanındaki hiyerarşiyi yok ederek üretimlerin paylaşım alanına katkıda bulunmak olan Papergirl açık çağrıyla duyuruluyor ve herkesin katılımına açık. Proje üç aşamadan oluşuyor: ilk aşama, katılımcıların üretimlerinin toplanmasıyla gerçekleşiyor; ardından sergi ve aksiyon (yani bisikletle üretimlerin dağıtılması) aşamaları geliyor. Projeye ek olarak, sanatçı konuşması ve film gösterimi gibi etkinliklerle de deneyimlerin paylaşılması ve yeni fikirlerin üretilmesine olanak sağlanıyor.

2006 yılındaki ilk etkinlikten bu yana Papergirl büyük bir başarıyla büyüdü; sanat ve tasarım alanında uluslararası bir ağ haline geldi. Bugüne kadar 4 kıtaya yayılan, 20 ülkede ve 30'dan fazla şehirde gerekleştirilen proje, her gün başka bir şehrin bu ağa katılmasıyla büyümeye devam ediyor.

2011 yılında İstanbul’da ilk defa gerçekleştirilen Papergirl Istanbul’da, toplamda 248 katılımcı ve 7000’den fazla sayıda üretim bir araya geldi, 700’den fazla rulo hazırlandı ve sokaklarda dağıtımı yapıldı.

2014 Ekim ayında ikincisi gerçekleşecek projeye 5 Ekim tarihine kadar üretimler gönderilebilir.

Gönderim adresi:
Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sok. No: 24 Kadıköy, Istanbul

İletişim:
W. papergirl-istanbul.tumblr.com
E. papergirl.istanbul@gmail.com
F. /papergirlistanbul
T. @istpapergirl

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT