Romanya Ulusal Günü, Türkiye’de Gerçek Bir Şölenle Kutlanılıyor

Romanya Ulusal Günü, Türkiye’de Gerçek Bir Şölenle Kutlanılıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Romanya Ulusal Günü, Türkiye’de Gerçek Bir Şölenle Kutlanılıyor

1 Aralık 2016 tarihinde, saat 19.30'da Karpatların Tacı Folklor Topluluğun - Cemal Reşit Rey Konser salonunda düzenleneceği performansları olacaktır.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 24, 2016

Romanya Ulusal Günü, Türkiye’de gerçek bir şölenle kutlanılıyor. Edirne, Ankara ve İstanbul'da Karpatları Tacı Folklor Topluluğu turnesi ile ulusal günümüz gerçek bir bayrama dönüşüyor.

Romen Halk müziği ve folklor dansları ile dolu turne, Türk seyircilerin zor unutacakları üç günün habercisi. 27 Kasım, 29 Kasım ve 1 Aralık 2016 günlerinde, Türkiye’nin en önemli üç şehirlerinden: Edirne'de, Ankara ve İstanbul’da, Romen gelenekleri, görme ve yaşama imkânı bulabilirsiniz.

Türkiye Romanya diplomatik ve konsolosluk misyonları, İstanbul ‘Dimitrie Cantemir’ Romen Kültür işbirliği ile, Romanya'nın Ulusal Günü'nü kutlamak için bu değerli ve otantik müzik ve dans gösterileri düzenlemektedir.

Karpatların Tacı Folklor topluluğunun serinin ilk gösterisi, İstanbul Romen Kültür Merkezi, Edirne yerel yönetimleri ile olan uzun yılların işbirliği, (Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Üniversitesi) ayrıca Edirne Romanya Fahri Konsolosluğu esirgemediği desteği sayesinde, Pazar günü, 27 Kasım 2016, saat 19.30’da, Trakya Üniversitesi, Oditoryum salonunda, seyretme fırsatını bulabilirsiniz.

Edirne'deki etkinlikten sonra, Karpatların Tacı Folklor Topluluğu, Türkiye'de Romanya Büyükelçiliği ve İstanbul Romen Kültür Merkezi, Romanya Ulusal Günü münasebetiyle etkinliklerin serisini devam ettirerek Ankara'ya geçecektir. Böylece, Salı, 29 Kasım 2016, saat 19.00'da Karpatların Tacı Folklor Topluluğu, Ankara Sheraton Otel'de ikinci gösterisini gerçekleştirecektir.

İstanbul Romen Kültür Merkezi için üçüncü meydan okuma fırsatı – Perşembe, 1 Aralık 2016 tarihinde, saat 19.30'da Karpatların Tacı Folklor Topluluğun - Cemal Reşit Rey Konser salonunda düzenleneceği performansları olacaktır.

Gecen yıl, 2015 Romanya Ulusal Günü dolayısı ile Romanya Gençlik Orkestrasını ağırlayan Cemal Reşit Rey konser salonu ve İstanbul Romen Kültür Merkezi arasında bir bağ kurularak, Kültür merkezinin en önemli ortaklarında biri haline gelmiştir.

Bu yılki programda, Romanya’nın bütün bölgelerinden tüm kültür alanlardan güzel ve ünlü müzik performansları ve Romen folklor dansları ve şarkıları dâhil edilmiştir.

Karpatların Tacı Folklor Topluluğu, genç sanatçılar, müzisyenler, dansçılar ve şarkıcılardan uzun yıllar içinde oluşan özel uzmanlar liderliğinde, sayısız gösteride sunumlarını hazırlayan sanatsal tutumları olan özel bir topluluktur.

Performanslarının kalitesi, repertuarların genişliği, kostümlerinin renk ve çeşitliliği, ustalık yorumları ile Romen folklorunu dünya sahnelerinde en otantik şekilde, başarıyla temsil eden topluluk haline gelmiştir. Topluluk, koreograf Viorel Cioacă tarafından, orkestra ise Profesyonel orkestra şefi Dan Ionescu değneği altında, geleneksel müzik enstrümanları ile sunulan parçalar yönetiliyor.

Etkinliğin ulusal ortağı, Kültür Bakanlığı'na bağlı olan sanatsal repertuarları çıkarları koruyan, Ulusal Sanat Merkezi "Romen Gençleri" kültürel kurumdur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT