Skolyozlu Çocuklara Pilates Dersi

Skolyozlu Çocuklara Pilates Dersi

Etkinlik Etkinlik Haberleri Skolyozlu Çocuklara Pilates Dersi

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi BAKMER’de uzman antrenörler eşliğinde ücretsiz pilates dersi alan çocuklara, 2 aylık özel program uygulanıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 24, 2015

Başakşehir Belediyesi’nden bir ilk

Başakşehir Belediyesi, skolyoz hastalığı olan çocuklara özel pilates dersi başlattı. Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi BAKMER’de uzman antrenörler eşliğinde ücretsiz pilates dersi alan çocuklara, 2 aylık özel program uygulanıyor.

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi BAKMER’de omurilik eğriliği olan skolyozlu çocuklar için pilates dersi verilmeye başlandı.

Milli takım antrenörü Zuhal Özkan liderliğinde başlayan derslerin hedefi skolyozlu gençlerin doğru duruş bilinci kazanması ve ağrılarının azaltılması. Merkezde ücretsiz verilen pilates derslerinin, omurganın sağa ya da sola eğik olma durumu olan skolyoz ile omurganın öne doğru eğik olması olarak adlandırılan kifos hastalarında önemli faydalar sağladığını kaydeden Zühal Özkan, pilates derslerinin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Milli Antrenör Zühal Özkan şöyle konuştu:

“Pilates ile skolyoz ve kifos hastalarında rahatlatma, ağrıların azaltılması ve duruşun düzeltilmesi konusunda önemli faydalar sağlanabiliyor. Sadece MR ya da tomografiyle teşhis koyulmuş çocuklara pilates dersi veriyoruz. Öğrencilerimizle cumartesi günleri bir saat özel pilates yapıyoruz. Henüz yeni başlamamıza rağmen derslerimiz ilgi görüyor. Öğrencilerimiz pilates sayesinde birçok hareketi başlangıç hallerine göre daha rahat yapabiliyorlar. En büyük amacımız duruşlarını düzeltmek, kaslarını kuvvetlendirmek ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.”

Her çocuğa özel pilates programı

BAKMER’e üye ailelere projeyi anlatan kısa mesaj gönderdikten sonra çocuklarında rahatsızlık olan ailelerin röntgen filmleri ve raporlarıyla kendilerine başvurduğunu kaydeden Özkan, “Her öğrenciye rahatsızlık durumuna göre ayrı bir pilates programı oluşturduk. Çünkü herkesin durumu bir değil, biri diğerinden farklı. Böyle olunca da kişiye özel bir program oluşturduk. Öğrencileri aynı sınıfa alıyoruz ama hareketler her çocuk için farklı” diye konuştu.

Pilatesin öğrencilerde rahatlama sağladığına, ağrıları azalttığına ve duruşları dikleştirdiğine dikkat çeken Özkan, pilatesin, omurgayı saran kasları kuvvetlendiren bir spor olduğu için öğrencilerin, nasıl durmaları gerektiğini de öğrendiklerini belirtti. Özkan, pilates derslerinin iki ay süreceğini, iki ay sonunda yapılacak değerlendirme ile devam edip edilmeyeceğine de karar vereceklerini belirtti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT