Sokakta Sanat Var Derneği ile Sanatın Sesi Şehir Meydanlarından Yükseliyor

Sokakta Sanat Var Derneği ile Sanatın Sesi Şehir Meydanlarından Yükseliyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Sokakta Sanat Var Derneği ile Sanatın Sesi Şehir Meydanlarından Yükseliyor

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programının,sekizinci sezonun 13’üncü Fark Yaratan’ı, barış ve özgürlük için sanatı sokağa taşıyan ve şehir meydanlarında birçok farklı etkinlik düzenleyen Sokakta Sanat Var Derneği oldu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 19, 2017

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, sekizinci sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Sekizinci sezonun 13’üncü Fark Yaratan’ı, barış ve özgürlük için sanatı sokağa taşıyan ve şehir meydanlarında birçok farklı etkinlik düzenleyen Sokakta Sanat Var Derneği oldu.

Sanatı kapalı salonlardan çıkarıp, toplumun tüm kesimlerine ulaştırmayı hedefleyen Sokakta Sanat Var, 2011 yılında Edirne’de öğrenciler tarafından kuruldu. 2016 yılında dernekleşen Sokakta Sanat Var, düzenlediği etkinliklerle ebru sanatından şiir dinletisine, heykel atölyesinden konsere, maske yapımından pandomime kadar birçok sanat dalını insanlarla buluşturdu.

Edirne’nin yanı sıra İstanbul’da da şubesi bulunan Sokakta Sanat Var, bugüne kadar beş festival, altı tiyatro oyunu olmak üzere toplamda 66 etkinlik düzenledi. Derneğin Edirne, İstanbul, Bolu, Gaziantep ve Tekirdağ’daki etkinliklerine yüz binlerce kişi katıldı. Sokakta Sanat Var Festivali’ni geleneksel hale getiren dernek, bu yıl 3-7 Mayıs tarihleri arasında altıncı kez Edirneliler ile buluşacak.

Edirneli gençleri sanatla buluşturuyor
Sokakta Hayat Var, sanatı belli bir kesime hitap etmekten çıkarmayı ve sanata erişimi kısıtlı olan bireylerle buluşturmayı hedefliyor. Bu sayede herkesin sanatla bağını güçlendiriyor ve sanata duyarlı olmalarını sağlıyor. Sanatı sokağa taşıyarak özgürleştiren dernek, gençlerin sanatla ilgilenmelerini de destekliyor.

Dernek gönüllülerinden oluşan Rengahenk Tiyatro ekibi Edirne çevresindeki köylerde tiyatro oyunları sergiledi. Liseliler topluluğu Renglis de lise öğrencilerinin güzel sanatlar fakültelerine hazırlık süreçlerini destekledi. Ayrıca, Sokakta Sanat Var Festivali’nin hazırlık sürecinde görev alan binin üzerinde gönüllü de ilgilendikleri sanat dalında kendilerini geliştirme imkanı buldu.

Sanatı sokağa taşıyarak binlerce kişinin hayatına dokunan Sokakta Sanat Var Derneği’nin fark yaratan hikâyesini 14 Nisan 2017 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izlenebilir.

Fark Yaratanlar Hakkında:
Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişme için hayata geçirdiği Fark Yaratanlar programı 2009 yılında başladı. Başladığı günden bu yana programa 2.000’i aşkın kişi ve kurum aday gösterildi. Danışma Kurulu’nun seçtiği 158 "Fark Yaratan" kişi ve kurumun ilham veren hikâyelerinin videoları çekildi, internette ve sosyal medyada yayınlandı. Fark Yaratan videoları, Türkiye ve yurtdışında 8 buçuk milyon izlenme rakamına ulaştı.

Fark Yaratanlar videolarını izlemek ve paylaşmak için:
www.sabancivakfi.org
www.farkyaratanlar.org
www.facebook.com/FarkYaratanlar
www.twitter.com/farkyaratanlar
www.youtube.com/user/turkeychangemakers
www.twitter.com/sabancivakfi
www.facebook.com/sabanci.vakfi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT