Suna ve İnan Kıraç Vakfı - Fotoğraflarla Atatürk

Suna ve İnan Kıraç Vakfı - Fotoğraflarla Atatürk

Etkinlik Etkinlik Haberleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı - Fotoğraflarla Atatürk

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan Atatürk fotoğraflarını, Google’ın web tarayıcısı Chrome aracılığıyla tarih severlerle buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 14, 2017

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’nda önemli yer tutan Atatürk fotoğraflarından oluşan değerli bir seçkiyi internet kullanıcılarının ekranlarına taşıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, enstitünün dijital programları kapsamında kullanıma sunulan Google Chrome uzantısı ile kullanıcılar 147 fotoğraftan oluşan bu özel seçkiyi, her an ücretsiz olarak ekranlarına yansıtabilecekler.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’nda yer alan Atatürk fotoğraflarını, Google’ın web tarayıcısı Chrome aracılığıyla tarih severlerle buluşturuyor. “Fotoğraflarla Atatürk” isimli Google Chrome uzantısı ile açılan her yeni sekmede, seçkiden rastgele bir fotoğraf ekranlara yansıyor. 147 fotoğrafın yer aldığı uygulamada kullanıcılar, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1906 yılından ölümüne kadar olan süreci belgeleyen, büyük liderin askeri ve siyasi kariyerine odaklanan fotoğraflarla karşılaşıyor.

Seçki Atatürk’ün yanı sıra Mareşal Fevzi Çakmak, İsmet İnönü, Kazım Karabekir, Rauf Orbay, Cevat Abbas, Kılıç Ali gibi silah ve dava arkadaşlarını, Halide Edip, Claude Farrere gibi dönemin öncü düşün insanlarını, kendisini resmi ziyarette bulunan yabancı devlet adamlarını da bir araya getiriyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçilen Selahattin Giz, Jean Weinberg ve Ali Enis Oza gibi dönemin ünlü isimlerinin fotoğraflarına yer veren uygulama, Atatürk’ün hayatının önemli bir bölümüne de ayna tutuyor.

“Fotoğraflarla Atatürk” seçkisini aynı zamanda kütüphanelerine taşımak isteyenler, Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından Cumhuriyet’in 94. kuruluş yıldönümüne özel olarak hazırlanan aynı isimli kitabı, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün yanı sıra, Pera Müzesi Artshop ve kitabevlerinden edinebilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT