Temmuz’da Şehir Caz Işıklarıyla Parlayacak

Temmuz’da Şehir Caz Işıklarıyla Parlayacak

Etkinlik Etkinlik Haberleri Temmuz’da Şehir Caz Işıklarıyla Parlayacak

22. İstanbul Caz Festivali’nin programı 24 Mart Salı akşamı İKSV’nin Resmi Konaklama Sponsoru Martı Istanbul Hotel’de yer alan Mixo Restaurant & Bar’da düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya konuşmacı olarak İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin katıldı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 25, 2015

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, on sekiz yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 22.’si, 27 Haziran–15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival bu yıl da cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını İstanbul’da ağırlayacak.

22. İstanbul Caz Festivali, 15’i aşkın farklı mekânda 250’den fazla yerli ve yabancı sanatçı ile 35’in üzerinde konser sunduğu programıyla bu yaz da İstanbul’u caz ışıklarıyla aydınlatacak. Gelenekselleşen konser mekânlarının yanı sıra festival, müziği tüm kente yayarak takipçilerini şehrin farklı köşelerinde buluşturacak. Joan Baez, Jools Holland, Marcus Miller, Melody Gardot ve Tigran Hamasyan gibi folk, blues ve cazın farklı seslerini ağırlayacak olan 22. İstanbul Caz Festivali, Fenerbahçe Parkı’ndaki “Parklarda Caz” ve Kadıköy’deki “Gece Gezmesi” etkinlikleriyle Anadolu yakasına da taşınacak.

Caz ışığı şehre yayılıyor

Bu yıl festivale ev sahipliği yapacak mekânlar arasında Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı, Avusturya Başkonsolosluğu/Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu, Fenerbahçe Parkı ve Fenerbahçe Khalkedon, Feriye Lokantası, İstanbul Erkek Lisesi, KüçükÇiftlik Park, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Sepetçiler Kasrı ve Salon İKSV yer alıyor.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek ücretsiz etkinliklerle İstanbul’da caz havası parklar ve sokaklara da taşınacak. “Parklarda Caz”lı Fenerbahçe Parkı’ndan, “Gece Gezmesi”yle Kadıköy’e, şehrin açık hava mekânları cazın enerji yüklü notalarıyla dolacak.

22. İstanbul Caz Festivali programında kimler var

22. İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran Cumartesi akşamı 21.00’da Avusturya Başkonsolosluğu’nun Yeniköy’deki Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde başlayacak. Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alacak usta caz müzisyeni, piyanist ve besteci Emin Fındıkoğlu’nun, ilk kez seslendirilecek bestelerine de yer verdiği yeni projesi Emin Fındıkoğlu+12 konseri, festivalin açılışını yapacak. Gece, Türkiye’de R&B vokalin aranan ismi Bora Uzer’in festivale özel projesiyle devam edecek. Festivalin açılış konseri için sınırlı sayıda bilet de Biletix ve İKSV gişelerinde satışta olacak.

Cazın Genç Dehası Tigran Hamasyan İki Farklı Projeyle Festivalde
Joan Baez, 11 Yılın Ardından Yeniden Açıkhava Sahnesi’nde
Marcus Miller’la Afrika’dan Amerika’ya Uzanan Müzik Yolculuğu “Afrodeezia”
Bas Virtüözü Charnett Moffett ile “Nettwork” Gecesi
Vokalist, Şarkı Yazarı ve Müzisyen Melody Gardot ile Sepetçiler Kasrı’nda Bir Gece
BBC 2’deki Kült Televizyon Programının Yıldızı Jools Holland, Marc Almond ve Rhythm and Blues Orchestra ile Birlikte Açıkhava Sahnesi’nde
Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan caz piyanisti Roberto Fonseca ve 2013 Glastonbury performansıyla devleşen Malili Fatoumata Diawara aynı sahnede
“Ustalarla Buluşmalar” bu yıl İran’dan Norveç’e uzanıyor:
Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen ve Fahrettin Yarkın bir arada
“Caz İçin Tuhaf Bir Yer”: The Bad Plus ve Joshua Redman
Caz Sıcağına “Kuzey Işıkları”: Sly & Robbie, Nils Petter Molvaær
Süper starlardan oluşan bir quartet:
Chris Potter, Dave Holland, Lionel Loueke, Eric Harland

Festivalin son haftasına eklenecek sürpriz isimler

Festivalin son haftası, önümüzdeki günlerde açıklanacak konserlerle renklenecek. 22. İstanbul Caz Festivali, 2015’te 100. doğum yılı kutlanacak olan ünlü şarkıcı Frank Sinatra’nın anısına muhteşem bir konser için hazırlıklarını sürdürüyor. Almanya Sefareti Tarabya Yazlık Rezidansı’nda gerçekleştirilecek bu eşsiz konserin tam tarihi ve yer alacak sanatçıların isimleri yakında açıklanacak.

Festivalin son günlerinde yer alacak bir diğer sürpriz isim ise, 2013 yılında Nakamarra şarkısıyla Grammy'ye de aday olan Avustralyalı topluluk Hiatus Kaiyote olacak. 2012 yılında yayınlanan ilk albümleri Tawk Tomahawk ile büyük başarı kazanan grup, ikinci albümleri Choose Your Weapon'ı önümüzdeki Mayıs ayında müzikseverlere sunmaya hazırlanıyor. Topluluğun konser tarihi ve mekânı önümüzdeki dönemde açıklanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT