Tiyatrokare’den Yeni Bir Müzikal: Fosforlu

Tiyatrokare’den Yeni Bir Müzikal: Fosforlu

Etkinlik Etkinlik Haberleri Tiyatrokare’den Yeni Bir Müzikal: Fosforlu

Haziran ayı içinde provalarına başlanan müzikal oyun Ağustos ayından itibaren sergilenmeye başlayacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 23, 2015

AYÇA VARLIER, “FOSFORLU CEVRİYE” ROLÜYLE MÜZİKAL SAHNESİNDE…

Zülfü Livaneli’nin romanından uyarlanan ve altı yıldır kapalı gişe oynanarak bir rekora imza atan “Leyla’nın Evi” nde Roxy rolüyle çok sevilen ve pekçok tiyatro ödülü kazanan Ayça Varlıer, bu kez “Fosforlu Cevriye” rolüyle parlayacak. Haziran ayı içinde provalarına başlanan müzikal oyun Ağustos ayından itibaren sergilenmeye başlayacak.

“Fosforlu Müzikali”nde Varlıer, güzelliği, cesareti ve dik duruşuyla efsane bir karakter olmuş olan bir hayat kadınını canlandıracak. Daha önce tiyatroya Gülriz Sururi tarafından uyarlanan ve sinemada Türkan Şoray’ın oynadığı Fosforlu Cevriye; İstanbul’un Galata semtinde, siyasi kimliği nedeniyle polisten kaçan bir adama aşık olan ve onu hayatında hiç tanımadığı bir baba, bir anne, bir kardeş, bir sevgili gibi sahiplenen bir kadının buruk aşk öyküsünü anlatıyor.

Suat Derviş’in 1945’de yazılıp, 1970’lerde yayınlanan “Fosforlu Cevriye” adlı romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan oyunu, Tiyatrokare’ye konuk yönetmen olarak katılan Serkan Üstüner yönetiyor. Nedim Saban’ın yapımcılığını üstlendiği projenin yönetmen yardımcılığı ve dramaturjisi Cevdet Canver, dekor tasarımı Aslı Varlıer Pelit, özgün müziği Eylem Pelit’e ait. Müzikalde Pınar Yıldırım, Mert Carim, Caner Erdem, Ece Duran Cevriye’nin yaşamına giren farklı karakterlere hayat veriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT