Tuna Ötenel 10 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sahnede

Tuna Ötenel 10 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sahnede

Etkinlik Etkinlik Haberleri Tuna Ötenel 10 Yıl Aradan Sonra Yeniden Sahnede

İstanbul Caz Festivali kapsamında Türk cazının en önemli isimlerinden Tuna Ötenel 26 Nisan akşamı Salon'da sevenleriyle buluşacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 21, 2017

Geçirdiği talihsiz rahatsızlığın ardından yaklaşık 10 yıldır müzikten uzak kalan Tuna Ötenel, 26 Nisan akşamı, korneti ve piyanosuyla birlikte çok özlediği ve özlendiği sahnede olacak.

Saat 21.30’da başlayacak gecede, Tuna Ötenel sahnede dostları Sibel Köse, Hakan Behlil, Neşet Ruacan, İmer Demirer, Murat Verdi, Can Kozlu, Şenova Ülker, Hasan Kocamaz ve Emin Fındıkoğlu ile unutulmaz caz yapıtları eşliğinde buluşacak. Emin Fındıkoğlu’nun müzik direktörlüğüyle gerçekleştirilecek konserde, Metin Deniz ve Saadettin Davran da kısa sunumlar yapacak.

2008’de, 15. İstanbul Caz Festivali'nin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü alan Tuna Ötenel, 60'lı yıllardan bu yana Türkiye'de caz müziğinin tanınması ve sevilmesine büyük katkılarda bulundu. Piyano, bas, davul ve saksafon gibi birçok enstrümanı büyük bir ustalıkla çalan Ötenel, 1964'te Metin Gürel orkestrasıyla profesyonelliğe adım attı. Ötenel, Türkiye'nin ilk caz plağı olan, gitarda Kudret Öztoprak ve davulda Erol Pekcan'ın yer aldığı 1978 tarihli “Caz Semai”de piyano ve saksafonun arkasındaydı. Caz Semai’nin ilk basımının neredeyse 30. yılını kutlamak adına geçtiğimiz aylarda bu albüm için bir özel plak basıldı.

Tuna Ötenel ve Dostlarıyla Bir Caz Gecesi konserinin tüm bilet geliri, Ötenel’in belirlediği bir müzik öğrencisine sanatçı tarafından burs olarak verilecek.  Konser biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 20 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, 4-20 Temmuz tarihleri arasında cazın önde gelen isimlerini ve güncel müziğin yıldızlarını İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayacak.

facebook.com/istanbulcazfestivali
twitter.com/istanbulcazfest
instagram.com/istanbulcazfestivali
youtube.com/iksvistanbul
play.spotify.com/user/istanbulkultursanatvakfi
#istcazfest17
#sarkilarkonusur

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT