Vodafone 38. İstanbul Maratonu On Binlerin Katılımıyla 13 Kasım 'da Koşulacak.

Vodafone 38. İstanbul Maratonu On Binlerin Katılımıyla 13 Kasım 'da Koşulacak.

Etkinlik Etkinlik Haberleri Vodafone 38. İstanbul Maratonu On Binlerin Katılımıyla 13 Kasım 'da Koşulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen ve dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun 38’incisi 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 25, 2016

Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli koşu etkinliği ve dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu, 13 Kasım Pazar günü 38’inci kez düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yine kıtaları birbirine bağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenen ve dünyada kıtalararası koşulan ilk yarış olan Vodafone İstanbul Maratonu’nun 38’incisi 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Vodafone’un bu yıl 5’inci kez ismini vereceği maratona yaklaşık 30 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Vodafone 38. İstanbul Maratonu öncesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Vodafone 38. İstanbul Maratonu ile ilgili detayların paylaşıldığı toplantıda, tüm İstanbullular maratona destek vermeye davet edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ şöyle konuştu:
“Sporun birleştirici özelliğine en çok ihtiyacımız olan günlerde, bugüne kadar koşulan maratonların en önemlisine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde start vereceğiz. İşte bu yüzden Vodafone 38. İstanbul Maratonu’nu ‘15 Temmuz Şehitleri için’ koşacağız. Vodafone Türkiye, 2012 yılından bu yana ülkemizin en büyük koşu organizasyonu olan maraton ve yarı maraton organizasyonlarının isim sponsoru olarak yer alıyor. Gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerekse kendi eforları ve iletişimleri ile İstanbul’da koşu kültürünün oluşmasına büyük katkılar sağlıyorlar. Birlikteliğimizin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyoruz. İstanbul’daki maratonun dünyanın majör maratonları arasına girmesi için çalışmalarımıza hız verdik. Maratonumuzun 2020 yılında dünyanın majör maratonlarından biri olabilmesi için planlamalarımızı yaptık. Tüm halkımızı 13 Kasım Pazar günü koşulacak Vodafone 38. İstanbul Maratonu’na davet ediyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları kaydetti:
“Vodafone olarak, ülkemizin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği olan Vodafone İstanbul Maratonu’na beşinci kez ismimizi vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yılki maratonun hem bizler hem de tüm Türkiye için çok özel bir anlamı var. Çünkü maraton, bu yaz yaşadığımız darbe girişiminde onlarca vatandaşımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek. 13 Kasım Pazar sabahı, bu girişimden sonra ilk kez 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde buluşup ‘tek vücut’ olarak koşacağız. Vodafone olarak, bir yandan maratonun bilinirliğine katkıda bulunurken, bir yandan da teknolojimizle maratonu zenginleştirmeye devam ediyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu için en az sponsorluk yatırımımız kadar iletişim yatırımı yapıyoruz. Phototag uygulamamız ile binlerce fotoğrafı sahipleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. Geçen yıl açtığımız Facebook etkinlik sayfamız bu yıl da sosyal medyada katılımcıların maratona dair en doğru bilgiyi anlık olarak alabilecekleri adres olacak. Maraton günü kuracağımız Wi-Fi alanı ile maraton katılımcılarının bu hizmeti ücretsiz almalarını sağlayacağız. Bununla birlikte, maraton parkurunda özel aktivite alanları oluşturarak Vodafone Red kullanıcılarına yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz ve marka indirimleri sunacağız. Tüm İstanbulluları 13 Kasım’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde buluşup kıtaları geçmeye davet ediyoruz.”

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, şunları söyledi:
“Vodafone 38. İstanbul Maratonu bu yıl ‘15 Temmuz Şehitleri’ anısına koşulacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleştirilecek maratonun temasını şehitlerimize adadık. Vodafone İstanbul Maratonu 2014’te yaptığımız düzenlemelerle sportif değerler bazında uluslararası normlarca kendi statüsünü belirledi. 2014 yılında 3 kez üst üste Altın Kategori’ye adını yazdırmayı başaran maratonumuz, 2017 yılına kadar Altın Kategori’de yer almayı garantiledi. Bu yıl 50’si yabancı toplam 70 elit atletle start alacak maratonumuza bugüne kadar 24 bin çipli koşucu kayıt oldu. Kayıtlarımız 15 Ekim’e kadar online, 10 Kasım’dan itibaren de ‘geç kayıt’ statüsünde 3 bin kişilik kontenjanla Maraton Fuarı’nda sürecek. Fuarımız, tüm spor dalları ile dopdolu bir festival havasında gerçekleşecek. Diğer yandan, sponsorlarımız ‘İstanbul’ ismini yücelten bu etkinliğin global bir marka olması yönünde kıymetli destekleri ile bizleri hep yüreklendiriyor. Sivil toplum kuruluşlarımız ise bizlere yıl boyunca yol arkadaşlığı yaparak, maraton misyonunu kuvvetlendirmeye devam ediyor. Tüm bu değerlerle aslında sayısı on binleri bulan ve yıldan yıla büyüyen bir maraton ailesiyiz.”

30 bin katılım hedefleniyor
1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bin sporcunun katılması bekleniyor. Maratona katılan çipli koşucu sayısı Vodafone’un sponsorluğuyla birlikte 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı.

Maraton Fuarı’nda geç kayıt imkânı sunulacak
Vodafone 38. İstanbul Maratonu’na 15 Ekim 2016 tarihine kadar online kayıt yaptıramamış olanlar, 9-12 Kasım tarihlerinde Sinan Erdem ve Aslı Çakır Alptekin Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek Maraton Fuarı kapsamında sunulacak geç kayıt imkânından yararlanabilecek. Sporcular, sosyal sorumluluk ortaklarından olan sivil toplum kuruluşlarına en az 40 TL bağış yapmak ve 100 TL kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırabilecek. Maraton Fuarı süresince, maraton hakkında kapsamlı içerik sunulurken, maraton (42,195 km), 15 km, 10 km katılımcılarına göğüs numarası, zamanlama çipi, yarış tişörtü ve çantadan oluşan yarış paketleri de teslim edilecek.

Vodafone 38. İstanbul Maratonu ile ilgili en güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.istanbulmarathon.org adresinden ulaşılabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT