XXF – Very Very French Müzik Festivali

XXF – Very Very French Müzik Festivali

Etkinlik Etkinlik Haberleri XXF – Very Very French Müzik Festivali

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Fransız çağdaş müziğinin tüm yeniliklerini keşfetmeyi amaçlayan XXF – Very Very French müzik festivali, yine birbirinden güçlü ve yaratıcı Fransız sanatçıları bir araya getiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 10, 2016

Bu Festivale Fransız Kalmayın!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Fransız çağdaş müziğinin tüm yeniliklerini keşfetmeyi amaçlayan XXF – Very Very French müzik festivali, yine birbirinden güçlü ve yaratıcı Fransız sanatçıları bir araya getiyor. Sonbahar müzik sahnesinin en renkli etkinlerinden olan XXF – Very Very French müzik festivali, hem ünlü, hem de gelecek vadeden grupları ağırlıyor.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Babylon işbirliğiyle düzenlenen festivalde, bu sene 17 Kasım – 8 Aralık tarihleri arası Alpha Blondy, Aaron, Brodinski, Fanfaraï, Guts, Jean Tonique ve La Caravane Passe, Babylon’da sahne alıyor.

Bu yıl Ankara’da 6 - 16 Aralık tarihleri arasında ilki düzenlenecek olan XXF – Very Very French müzik festivalinde ise AaRON, Club Cheval ve Nouvelle vague sahne alacaklar.

Alpha Blondy – 17 Kasım
Brodinski – 25 Kasım
Guts – 26 Kasım
Fanfaraï & Jean Tonique – 3 Aralık
La Caravane passe – 4 Aralık
AaRON – 8 Aralık

Alpha Blondy : Alpha Bondy reggae müziğe yönelir ve 1986 yılında Jamaika’da Afrika reggae’sinin en büyük albümü Jerusalem’in kaydını yapar. Dünya müzisyeni Blondy, parçalarında halklar arasında kardeşlik ve uzlaşı mesajları veriyor.

<Brondinski: İlk gençlik döneminden itibaren elektro müziğe tutkun olan Fransız DJ ve prodüktör Brodinski son yılların en yetenekli isimlerinden biri olarak gösteriliyor. The Shoes, Scissor Sisters, ve Mike Snow ile beraber çalışmalar yapan sanatçı, Gesaffelstein ile işbirliğine destek olmak için bu birlikteliğin etiketi de olacak Bromance’ı kurar.

Guts : Beatmaker, Fransız hip-hop ve funk prodüktörü Guts, on yıldır prodüksiyonunu yaptığı Alliance Ethnik’in kurucu üyelerinden. 2007 yılından itibaren kariyerine solo devam ediyor ve üç uluslararası albüm yayınladı. Son albümü Hip Hop After All’da Cody Chesnutt, Masta Ace ve Patrice de yer alıyor.

Fanfaraï : Farklı ülkelere mensup sanatçılardan oluşan kosmopolit ve atipik bir grup olan Fanfaraï, çalıp seslendirecekleri rai, chaabi, gnawa, caz, Afro-Küba, Arap-Berberi, Latin, salsa gibi farklı türlerde müzikleri ve enstrümanlarıyla sınırların olmadığı kültürlerarası keyifli bir yolculuğa çıkaracaklar.

Jean Tonique : Nostaljik funk örneklerini modern ritimler ile buluşturan, bugünün rock klasiklerini dans pistleri için yeniden yorumlayan Jean Tonique, yaratıcılığı ve yeteneğiyle dinleyicileri enerjisi yüksek bir gece yaşatıyor. Son olarak "The Look in Your Eyes" ismini verdiği EP ile dinleyicilerle buluşan Jean Tonique eğlenceli performansıyla dans etmek isteyenleri Babylon’a davet ediyor.

La Caravane passe : 2001 yılında bir araya gelen La Caravane Passe, Balkan melodileri, katalan geleneğiyle alternatif rock’u, hip hop ve elektro müziği harmanlayıp, 2012 yılında Gypsy for One Day isimli albümü yayınlar.

AaRON : Fransız elektronik müzik sahnesinin yetenekli ikilisi AaRON, ilk çıkışını Philippe Lioret’nin « Je vais bien, ne t’en fais pas » isimli filmi için imza attığı filmin ana şarkısı « U Turn » ile yapıp büyük başarı yakalayar ve namı Fransa’nın sınırlarını aşar.

Festivalin biletleri, www.biletix.com ve Biletix yerel satış noktalarında

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT