Zorlu PSM Caz Festivali Başlıyor

Zorlu PSM Caz Festivali Başlıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Zorlu PSM Caz Festivali Başlıyor

Beth Hart ve Chick Corea’dan; Anadolu’nun Kayıp Şarkıları’na uzanan 10 günlük festival, Mayıs ayında Zorlu PSM’de...

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 18, 2017

Müzik sahnesine taptaze bir nefes olacak “Zorlu PSM Caz Festivali” başlıyor!

Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca caz, blues, elektronik, rock gibi janrlar arası farklı bir deneyime ev sahipliği yapacağı Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında müzik performanslarının yanında gerçekleşecek konsept partiler, paneller, atölyelerle müzikseverlerle buluşuyor. Zorlu PSM Caz Festivali’nde ağırlanacak birçok önemli isme festival kapsamında plak pazarı, açık hava etkinlikleri, film ve belgesel gösterimleri eşlik ediyor.

Bu sene ilk kez düzenlenenve İstanbul’un kültür-sanat hayatına yeni bir soluk getirecek Zorlu PSM Caz Festivali’nde Grammy Ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito aynı sahneyi (3 Mayıs) paylaşıyor. Norveçli saksafoncu Jan Garbarek (5 Mayıs), farklı coğrafyaların enstrümanlarına kendi yorumunu taşıyan Stephan Micus (10 Mayıs) da festival programında yer alıyor.

Çok kültürlü projeler, festivale damgasını vuracak

Festivalin renkliliğini vurgulayan isimler arasında, minimalist klasik müzik ve post-rock’ı başarıyla harmanlayan Kanadalı grup Esmerine (4 Mayıs); Alman müzisyen, prodüktör ve kavramsalsanatçı Pantha du Prince (6 Mayıs), uzun dostluklarının sonucunda çok kültürlü bir projeye imza atan üçlü Gülün /Allulli / De Raymondi (9 Mayıs) ve ülkemizde büyük hayran kitlesi bulunan ABD’li indie/chamber pop ve bossa nova grubu Brazzaville (5 Mayıs) bulunuyor.

Virtüözler sahnede!

Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında yaşayan caz efsanesi Chick Corea (12 Mayıs), ABD’li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gomez’le beraber Ana Tiyatro’da sahne alıyor. Birçokenstrümanda usta olan sanatçı Beth Hart (10 Mayıs) da aynı sahnede fesstivalde müzikseverlerle buluşuyor. Okay Temiz'in (8 Mayıs) caz müziğini doğaçlamayla birleştirirken Türk folklörü ve sufi müziğinden ilham alan projesi Oriental Wind, Zorlu PSM Caz Festivali’nde ağırlanıyor. Ayrıca yerli sahneden Önder Focan & Şallıel Bros (11 Mayıs), Redd (11 Mayıs), Gaye Su Akyol (3 Mayıs) ve Esra Kayıkçı’nın (4 Mayıs) performanslarının da izlenebileceği Zorlu PSM Caz Festivali, performansların yanında birçok yan etkinlikle de dopdolu bir içerik sunuyor.

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları “Canlı” projesi de festivalde...

2009’da gösterime girmesinin ardından, Türkiye'de ve dünyada yoğun ilgiyle izlenen Nezih Ünen imzalı belgesel film Anadolu'nun Kayıp Şarkıları, 7 Mayıs’ta müziklerinin canlı performansı ve filmden görüntüler eşliğinde yeniden sahneleniyor. Anadolu müziğini tanıtmayı amaçlayan bu proje, farklı yörelerden müziklerin özgün düzenlemelerini sunuyor. Orkestra üyelerinin arasında projenin düzenlemelerini de üstlenen Alp Ersönmez ve Serhat Ersöz ile birlikte İzzet Kızıl, Sarp Maden, Mert Önal, Hasan Gözetlik, Ali Yılmaz, Göksun Çavdar ve Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin yapımcısı ile yönetmeni olan Nezih Ünen bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT