Nâzım Hikmet Konuşmaları - Nâzım Hikmet’in Düzyazı Sanatı

Nâzım Hikmet Konuşmaları - Nâzım Hikmet’in Düzyazı Sanatı

Tarihler: 17 Mart 2016 Perşembe ~ 17 Mart 2016 Perşembe 19:00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 CADDEBOSTAN Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Web: http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2016 ~ Mar 17, 2016

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Nâzım Hikmet Konuşmaları” dizisi Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şairlerinden Nâzım Hikmet’in hayatını ve eserlerini ele alıyor. 17 Mart Perşembe, saat 19:00’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ikinci söyleşinin konusu Nâzım Hikmet’in Düzyazı Sanatı... M. Sabri Koz, Öykü Terzioğlu ve Güven Turan’ın katılacağı bu unutulmaz söyleşide; efsaneleşen masalları, ölümsüz romanları ve romanlaşan şiirleriyle Nâzım Hikmet’in düzyazı sanatının incelikleri gözler önüne serilecek.

Neredeyse her biri klasikleşen unutulmaz şiirleri, idealleri, aşkları, ayrılıkları, davası ve elbette ki memleket özlemi: Hiç kuşku yok ki Nâzım Hikmet, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük şairlerinden biri.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Nâzım Hikmet Konuşmaları” etkinlik dizisi, siyasi düşünceleri yüzünden defalarca tutuklanmış, yetmemiş sürgün edilmiş, değersizleştirilmeye çalışılmış buna rağmen eserleri dünya çapında büyük ilgi görmüş bir dünya şairini, sarı bir çınarı konuk ediyor.

Toplam dört farklı söyleşiden oluşan “Nâzım Hikmet Konuşmaları” dizisi Şubat ayında yapılan ve Nâzım Hikmet’in şiirlerinin konuşulduğu ilk söyleşisinin ardından şimdi de Nâzım Hikmet’in düzyazılarına odaklanıyor... Güven Turan yönetiminde gerçekleşecek olan söyleşide M. Sabri Koz, Nâzım Hikmet’in efsaneleşen masallarını irdelerken, Öykü Terzioğlu Nâzım Hikmet’in anlatı şiirlerinde görülen romanlaşmayı ele alacak.

Nâzım Hikmet Konuşmaları - Nâzım Hikmet’in Düzyazı Sanatı
Konuşmacılar: M. Sabri Koz, Öykü Terzioğlu, Güven Turan
Zaman: 17 Mart Perşembe, saat: 19:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT