Samuel Gallet ile Söyleşi

Samuel Gallet ile Söyleşi

Tarihler: 03 Mart 2017 Cuma ~ 03 Mart 2017 Cuma 19:30

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. NO:4 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Web: http://ifturquie.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2017 ~ Mar 3, 2017

Rüyalar, Dramatik şiirler ve Çağdaş Tiyatro Hakkında
Bir Söyleşi ve Bir Atölye

Samuel Gallet, Fransız Kültür Merkezi ve GalataPerform işbirliğinde 27 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında İstanbul’da olacak. Yazar, yönetmen ve oyuncu Gallet, dramatik şiir ve rüya temalarında çalışan özel bir yaratıcı. Aynı zamanda Fransa’nın en önemli oyun yazarlığı bölümü olan ENSATT’ta bölüm başkanı.

2006 yılından beri önemli işbirliklerine imza atan ve birçok genç oyun yazarının gelişimine olanak sağlayan Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi 2016 – 2017 döneminde oyun yazarlığı, oyunculuk ve yönetmenlik alanlarında yapılan atölyelerinde Samuel Gallet’i ağırlayacak. Samuel Gallet 3 Mart Cuma, 19.30’da Fransız Kültür Merkezi’nde bir söyleşi kapsamında seyirciyle buluşacak.

Gallet, Yeni Metin Yeni Tiyatro atölyeleri kapsamında 27 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında genç oyun yazarları, oyuncular ve yönetmenlerle GalataPerform’da “rüya” teması üzerine özel bir atölye gerçekleştirecek.

Samuel Gallet Hakkında
1981 yılında doğan Samuel Gallet, müzisyenlerle birlikte sahnelediği oyunlar ve dramatik şiirler yazmaktadır. Beş tane oyunu France Culture tarafından yayınlandı ve oyunlarının bir çoğu Fransa’da ve Avrupa’nın değişik tiyatrolarında sahnelenmektedir. 2014 yılında Şili çağdaş politik tiyatrosu üzerine yaptığı çalışmasıyla Villa Medicis Hors le Murs (Fransız Enstitüsü) ödülünü aldı. 2015 yılından beri Enzo Cormann ile birlikte ENSATT’ta oyun yazarlığı bölümünün başındadır. Theatre du Preau (Centre Dramatique de Vire – Normandie) bünyesinde sanatçı olarak ve Scenes du Jura (Scene Nationale) bünyesinde ise oyun yazarı olarak yer almaktadır. La Batille d’Eskandar, Issues, Oswald de Nuit ve Communique n’10 gibi oyunları Editions Espaces 34 tarafından yayınlanmıştır.

Söyleşi Hakkında
Samuel Gallet Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek söyleşisinde rüyalar ve oyun yazarlığı üzerine düşüncelerini müzisyenler ve yazarlarla kolektif şekilde hayata geçirdiği son oyunları “La Bataille d’Eskandar” ve “ La Ville Ouverte” üzerinden örneklerle seyirciyle paylaşacak. “Gerçek” ve “Gerçeklik”, teslimiyet ve beklenti, dramatik ve epik, tiyatro ve müzik arasındaki ilişkiler üzerine yaptığı araştırmalarını detaylandıracak.

*Ücretsiz olup Fransız Kültür Merkezi tarafından oluşturulacak online kayıt sistemine kayıt yaptırmak gereklidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT