Ünlü Yönetmen ve Ressam Peter Greenaway Koç Üniversitesi’nde

Tarihler: 23 Ekim 2014 Perşembe ~ 23 Ekim 2014 Perşembe 19:00

Yer: Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2014 ~ Eki 23, 2014

Filmleri kadar resimleriyle de adından söz ettiren İngiliz yönetmen ve ressam Peter Greenaway, 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Koç Üniversitesi Design Lab tarafından düzenlenen etkinlikle İstanbul’a geliyor. 23 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde yapılacak olan ‘A Cinematic Talk by Peter Greenaway’ etkinliği dışarıdan katılıma açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

İngiliz bağımsız sinemasının önde gelen yönetmenlerinden, ‘Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı’’ ve “Ressamın Kontratı” gibi filmlerle hafızalara kazınan Peter Greenaway, 23 Ekim Perşembe günü İstanbul’a geliyor. Koç Üniversitesi Design Lab’in İstanbul Tasarım Bienali kapsamında gerçekleştireceği etkinlikte Peter Greenaway, son filmi “Eisenstein Guanajuatoda’nın” dünya gösterimi vesilesiyle tasarımcılar ve sinemaseverlerle buluşacak.

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün işbirliğiyle, İstanbul Tasarım Bienali kapsamında gerçekleşecek bu etkinlikte Greenaway, anlatıma dayalı olmayan, çok ekranlı, kendi tabiriyle ‘o an yaşanan’ sinemaya ait tutkulu dönüşümünü anlatacak. Greenaway, bu dikkat çekici ve zorlu yolculuğunda geçirdiği evreleri göz önüne sererken, Milano Tasarım Müzesi’nin desteklediği ‘Bir İtalyan Tasarım Tarihi’, Lucca Belediyesi’nin desteklediği ‘Kuleler – Lucca Hubris’, Venedik CINI Vakfı’nın desteklediği ‘Veronese’nin Cana’da Düğünü’ ve ‘Yeryüzüne Düşen Atom Bombaları’ adlı dört filmi de etkinlik süresince gösterilecek. Greenaway, bu 4 filmi tartışırken sinemanın sonu hakkındaki eleştirel yaklaşımını da katılımcılarla paylaşacak.

23 Ekim Perşembe saat 19.00’da Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde başlayacak olan etkinlik herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT