Antonio Carluccio, 10 Aralık'ta Gastromasa'da..

Antonio Carluccio, 10 Aralık'ta Gastromasa'da..

Tarihler: 10 Aralık 2016 Cumartesi ~ 10 Aralık 2016 Cumartesi

Yer: Gastromasa

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2016 ~ Ara 10, 2016

Gastronomi dünyası tarafından sevilen ve saygı duyulan İtalyan yemek yazarı, açşı, restoratör ve yemek eksperi olan Antonio Carluccio, 10 Aralık'ta İstanbul'a Gastromasa Uluslararası Gastronomi Konferansı için geliyor. Gastronomi sektörüne yaptığı katkılardan ötürü 2012’de AA Hospitality Lifetime Achievement ödülüne layık görülen ve 1981’den bu yana restoran işletmeye devam eden Usta Şef Carluccio, ayrıcalıklı mutfak bilgisiyle sektöre ışık tutarak dünya gastronomisinde farklılık yaratıyor.

İtalya’nın kırsal Kuzeybatı bölümünde çocukluğunu geçiren Antonio Carluccio, çocukluğundan beri yemeğe karşı özel bir ilgi hissediyor, yedi yaşlarındayken Piyomonte’de babası ve arkadaşlarıyla beraber dağlarda mantar ve funghi toplayarak bu tutkusunu keşfedip, gastronomi hayatının başlangıcına adım atıyor.

1981 yılında Londra’nın Covent Garden bölgesinde hayata geçirdiği Neal Street Restoran’ını açtığında amacı misafirlerine üstün kalite İtalyan yemeklerini uygun fiyata, sıcak bir ortamda ve mükemmel hizmetle sunmak olan Carluccio, Neal Street Restoran'ını tam 26 sene boyunca işletiyor. Yalnız işletme açmakla kalmayan Antonio, Neal Street Restoran’ın yanına bir de şarküteri açarak uzun yıllar süren lezzet yolculuğunun yükseliş aşamasının kapılarını aralıyor. 1991 yılına gelindiğinde yine Londra’da açtığı Carluccio’s Caffe’yle gastronomi hayatında adından söz ettirmeye başlıyor.

1983 yılında BBC 2 televizyon kanalında Akdeniz yemeklerini ve bu konudaki maharetini izleyiciler önünde sergiliyerek kendinden söz ettiren Şef Carluccio, ‘’An İnvitation to İtalian Cooking’’ adlı ilk yemek kitabını okurlarıyla paylaşıyor. Dünya çapında adından söz ettiren eserleri arasına 22 kitap ekleyen Carluccio, Carluccio’s Italian Feast, Southern Italian Feast ve  Gennaro Contaldo ile The Two Greedy Italians series  ve Avustralya’daki en son Dr. Richard Walley ile 6 bölümlük serileri’nden oluşan kitaplarla gastronomi dünyasının duayen eksperi olarak anılıyor.

2012 yılında AA Hospitality Lifetime Achievement ödülünü kazanan usta şef, endüstriye kazandırdığı katkılarından ötürü hayat boyu ilerleme alanında yeni nesil şeflere gösterge oluyor.

''Ülkenizin malzemelerine ve pişirme tekniklerinize sadık kalmanız gerek''
Büyük yemek tutukusuyla her zaman öğrenilecek yeni şeylerin bulunduğu konusunda fikir belirten Antonio Carluccio, ‘’Herşeyin sonunda ülkenizin malzemelerine ve pişirme tekniklerine sadık kalmanız gerekir’’ diyerek şeflere tavsiyeler vermeye devam ediyor.  Minimum of fuss maximum of flavour felsefesini her geçen gün yaymaya devam eden Carluccio, en az derecede telaş ve maximum derecede lezzet anlayışının öncülüğünü üstleniyor.

Antonio Carluccio’nun  da aralarında bulunduğu pek çok yıldız isim 10 Aralık’ta “Hikaye” temasıyla gerçekleşecek 2. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı için Istanbul’a geliyor… Biletler Biletix’te…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT