Milli Mücadele Dönemi’ni Tam Kalbine Taşıyacak

Milli Mücadele Dönemi’ni Tam Kalbine Taşıyacak

Tarihler: 20 Aralık 2017 Çarşamba ~ 20 Aralık 2017 Çarşamba 19:30

Yer: Point Hotel Taksim Giza Konferans Salonu

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 20, 2017 ~ Ara 20, 2017

Cumhuriyetin kurulduğu günlerde, Mustafa Kemal Paşa’ya karşıt görüş bildiren en yakın arkadaşları, Milli Mücadele’nin hemen başında Amasya’da yayınlanan genelgeye imza atmaktan çekinenler miydi? Hangi ordu komutanı Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde Mustafa Kemal’in saldırı planına karşı çıktı? Mustafa Kemal Paşa, dört kırık kaburga kemiği ve zedelenen ciğeri ile hangi savaşı nasıl yönetti?

Tüm bu soruları ve çok daha fazlasını İstanbul 1881’in kurucularından Alp Armutlu, “Nutuk Yıldızı” anlatısı ile yanıtlıyor. 20 Aralık’ta Point Hotel Taksim’de düzenlenecek anlatı etkinliğinde Nutuk’un sayfalarında gerçek bir gezintiye çıkarken, kendinizi Milli Mücadele Dönemi’nin tam içinde hissedeceksiniz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, savaşlarda verdiği mücadeleleri, stratejisini, vizyonunu yaşatmak ve geniş halk kitlelerine aktarmak için hem ulusal hem de uluslararası platformlarda kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyen İstanbul1881, bu sefer bambaşka bir proje ile karşımıza çıkıyor. İstanbul1881’in kurucu ortaklarından Alp Armutlu, yeni kültür projesi “Nutuk Yıldızı” ile Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlık mücadelesini görsel bir sunum ile anlatıyor.

Alp Armutlu‘nun, 2008 yılında Kocatepe’ye yaptığı ziyaret ile başlayan Kurtuluş Savaşı’nı araştırma deneyiminin, son üç yılda farklı bir boyut kazanmasıyla ortaya çıkan anlatı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’daki ayak izlerini takip etme fırsatı sunuyor. Armutlu, anlatının oluşum sürecini şu sözler ile ifade ediyor:

“Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da ne kadar ve nerede kaldı? Sivas’tan Erzurum’a otomobil ile kaç günde ulaştı? Kocatepe kaç metre yüksekliğinde? Mustafa Kemal’in hangi silah arkadaşını öldürmek için Bandırma vapuru kullanıldı? Bağımsızlık mücadelesinde hangi bankaya 1,5 milyon TL borçlanılarak cephenin ihtiyaç duyduğu para hazırlandı?” gibi kendi kendime sorduğum basit sorulara veremediğim cevaplar, Kurtuluş Savaşı mücadelesini bilmediğim gerçeği ile yüzleşmemi sağladı.

Nutuk’u okumadan ve Nutuk’un izinde Anadolu’da yola çıkmadan bu soruları yanıtlayamayacağımızı, geçmişimizi, yaşadığımız zamanı ve geleceğimizi anlayamayacağımızı fark ettim. Nutuk Yıldızı projesi ile Mustafa Kemal’in biz Türk gençlerine aktarmak istediği Kurtuluş vizyonuna yakından bakma fırsatı yakalarken, Atatürk ve arkadaşlarının Milli Mücadele’nin zor yıllarında yaşanan önemli olaylara verdiği refleksleri de keşfederek daha donanımlı hale gelebileceğimizi düşünüyorum.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT