Nedim Gürsel’den ‘Dünya Şairi Nâzım Hikmet’

Nedim Gürsel’den ‘Dünya Şairi Nâzım Hikmet’

Tarihler: 23 Kasım 2017 Perşembe ~ 23 Kasım 2017 Perşembe 15:00

Yer: Demir Demirgil Salonu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2017 ~ Kas 23, 2017

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, “Nâzım Hikmet Konferansları” kapsamında, kitapları 25 dile çevrilmiş, ulusal ve uluslararası birçok ödülün sahibi yazar Nedim Gürsel’i 23 Kasım’da ağırlayacak.

Nedim Gürsel, Nâzım Hikmet’in poetikasını ayrıntılarıyla açıklayan ve ilk kez 1992 yılında kitaplaşan Dünya Şairi Nazım Hikmet adlı yapıtından yola çıkarak, Nâzım Hikmet’in şiirlerinde yenilik ve gelenek sorununu ele alacak. Gürsel, Şeytan, Melek ve Komünist adlı romanından hareketle şairin hayatına, yüzüncü yılı kutlanan 1917 Ekim Devrimi bağlamında, günümüzden eleştirel bir bakış yöneltecek.

Moderatörlüğünü Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi, yazar Murat Gülsoy’un yapacağı etkinlik, herkese açık ve ücretsiz olarak 23 Kasım Perşembe günü saat, 15:00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Demir Demirgil Salonu’nda gerçekleşecek.

Türk edebiyatının önde gelen şair ve yazarlarını Nâzım Hikmet Kültür ve Araştırma Merkezi çatısı altında düzenlediği etkinliklerle okurlarla buluşturan Boğaziçi Üniversitesi, önümüzdeki dönemde de kültür ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini ağırlamaya devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT