Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım Hikmet

Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım Hikmet

Tarihler: 14 Aralık 2015 Pazartesi ~ 15 Aralık 2015 Salı

Yer: Çeşitli Mekanlar

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2015 ~ Ara 15, 2015

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi, 1. yaşını Nazım Sempozyumu ile kutluyor;

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE NAZIM KONUŞULACAK “VAKITLARI YAKALAMAK İSTİYORUM”: DÜNDEN YARINA NÂZIM HİKMET SEMPOZYUMU BOĞAÇİCİ ÜNİVERSİTESİ’NDE

Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi; 1. yaşını 14-15 Aralık 2015 tarihlerinde “Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım Hikmet Sempozyumu ile kutluyor. Açılış konuşmasını “Romantik Komünist” Kitabı’nın yazarları Saime Göksu & Edward Timms’in gerçekleştirecekleri sempozyuma, Türkiye’den birçok üniversitenin yanı sıra Yale, Harvard, Princeton ve California Santa Cruz üniversitelerinden araştırmacıları da katılacak. Sempozyumun Şairlerin Bakışı: Nâzım Hikmet ve Türkçe Şiirin Serüveni başlıklı kapanış oturumunda ise ünlü şairler küçük İskender, Deniz Durukan,Ömer Erdem, Mahmut Temizyürek, Nazmi Ağıl ve Gonca Özmen söz alacak.

Dünden Yarına Nâzım Hikmet Sempozyumu, kendisini her şeyden önce bir kalem işçisi olarak tanımlayan Nâzım Hikmet’in eserlerini, dünyasını, düşlerini farklı disiplinlerden yaklaşımlarla ele almayı hedefliyor.

14 Aralık’ta Albert Long Hall’de İngilizce oturumlarla başlayacak olan bilgi şöleni, saat 16:30’da açılış programıyla devam edecek. Programda dünya çapında ses getiren Nâzım Hikmet biyografisi Romantik Komünist kitabının yazarları Saime Göksu ve Edward Timms’in konuşması ve “İnsan Manzaralarından Memleketim” adlı şiir-oyun yer alacak.

15 Aralık’ta İbrahim Bodur Salonu’nda saat 10:00’dan itibaren Nâzım Hikmet’in Türk ve Dünya edebiyatındaki yerini karşılaştırmalı bakış açılarıyla tartışan, şairin eserlerini tarihsel ve sosyal bağlamı içinde konumlandıran dört Türkçe oturum yapılacak. Sempozyum 17:30’da küçük İskender, Mahmut Temizyürek, Deniz Durukan, Ömer Erdem, Nazmi Ağıl ve Gonca Özmen’in katılacağı “Şairin Bakışı: Nâzım Hikmet ve Türkçe Şiirin Serüveni” paneliyle sona erecek.

Sempozyum Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü, Çeviribilim Bölümü ve Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenleniyor.

Katılımcılar: Katerina Clark, Kenan Sharpe, Aslı Takanay, Jill Stockwell, Başak Ergil, Kim Fortuny, Saime Göksu, Edward Timms, Oğuz Makal, Veysel Öztürk, Murat Gülsoy, Nilay Özer, Güven Güzeldere, Seval Şahin, Didem Ardalı, Erkan Irmak, Murat Narcı, Halim Kara, Ömer Faruk Yekdeş, Duygu Köksal, Mehmet Fatih Uslu, Yalçın Armağan, Gülce Başer, küçük ,iskender, Deniz Durukan, Ömer Erdem, Mahmut Temizyürek, Nazmi Ağıl, Gonca Özmen

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT