‘Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi’ İstanbul'da

‘Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi’ İstanbul'da

Tarihler: 07 Nisan 2017 Cuma ~ 09 Nisan 2017 Pazar

Yer: Cevahir Kongre Merkezi

Adres: Halide Edip Adıvar Mah. Darülaceze Cad. No:5 Şişli İstanbul

Telefon: 0 (212) 314 42 42

Web: http://www.gch.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2017 ~ Nis 9, 2017

Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) tarafından düzenlenen Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi, 7-8-9 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek uluslararası kongreye, üstün zekâ konusunda önemli çalışmalara imza atan dünyaca ünlü isimler katılacak.

Türkiye’nin en büyük israfı ihmal edilen çocuklarımız
TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, üstün zekâlı ve yetenekli çocukların, toplumun önünü açabilecek büyük bir güç olduğunu vurguladı. “Ülkemizin önemli bir yer üstü hazinesi olan üstün zekâlı ve yetenekli çocukların kıymetini bilmek ve bu çocukların özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak en büyük amacımız” diyen Kemal Tekden şöyle devam etti: “Uzun yıllardır bu alanda çalışmalar yapıyor, dünyadaki gelişme ve bilimsel araştırmaları takip ediyoruz. Yerelden evrensele bilgimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi taşıyoruz. Türkiye’nin en büyük israfının ihmal edilen özel yetenekli çocuklarımız olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Bu israfa dur demek ve beşeri sermayemizi kuyumcu titizliği ile işleyebilmek için konuyu her alanda bütüncül bir yaklaşımla, disiplinler arası işbirliği yaparak ele almayı amaçlıyoruz. Her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getirmeyi planladığımız, üç gün sürecek Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi’nin hedeflerimize büyük katkısı olacağına inanıyorum.”

Üstün zekâlılarla ilgili her konu masaya yatırılacak
Uluslararası Özel Yetenekliler Kongresi kapsamında; ‘Özel Eğitimin Türkiye’deki Tarihçesi ve Geleceği’, ‘Zirve Yetenekler’, ‘Özel Yeteneklilik, ‘Nöroçeşitlilik’, ‘Üstün ve Özel Yeteneklilerin Keşfine Yönelik Eko-Sistemik Yaklaşım’, ‘Özel Yetenekliler için Dengeli Eğitimde Yeni Bir Strateji’, ‘Çeşitli Özel Yeteneklere Sahip Çocuklarda Kesişen Faktörler: Kültür, Cinsiyet ve Gelişim’, Gerçek Problemleri Çözme’, ‘Özel Yeteneklileri ve Diğer Öğrencileri Gerçek Öğrenmeye Dahil Eden Bir Yöntem’, ‘Güney Almanya Yetenek Merkezi ve Benzerlerindeki Özel Yetenekliler Eğitimi’, ‘Beklenenden Düşük Başarı Gösteren Özel Yetenekli Öğrenciler: Teşhis ve Yaklaşım Biçimleri’, ‘Yetersiz Temsil Edilen Toplulukların Tespiti ve Geliştirilmesi’ başlıklı konuşma ve paneller gerçekleştirilecek. Kongrede, ayrıca özel yetenekliler eğitimine yönelik atölye çalışmaları da sergilenecek.

Dünya çapında uzmanlar görüşlerini paylaşacak
Üç gün sürecek kongreye, Connecticut Üniversitesi Eğitim Psikolojisi Bölümü Profesörü ve Üstün Zekalılar ve Dahiler Ulusal Araştırma Merkezi Direktörü Joseph S.Renzulli ve ABD İnsan Gelişimi ve Öğrenimi Enstitüsü İcra Direktörü Dr. Thomas Armstrong skype aracılığıyla katılacak. Kongrenin konuşmacıları arasında yer alacak diğer isimler ise şöyle: Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Virginia Mary ve William Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi Kurucu Direktörü Joyce VanTassel-Baska, Ulusal Üstün Yetenekli Çocuklar Derneği (NAGC) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Joy Lawson Davis, Üstün Yetenekliler Eğitimi Uzmanı Profesör C.June Maker, Uluslararası Yetenek Geliştirme ve Mükemmeliyet Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Heidrun Stoeger, Erlangen-Nuremberg Üniversitesi Eğitim Psikolojisi ve Araştırmaları Mükemmeliyet Merkezi Başkanı Prof. Dr. Albert Ziegler, Birleşik Krallık Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı Başkanı Salim T S Al-Hassani ve Purdue Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nielsen Pereira.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT